www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Novo, razumljivo "Ime ruže"
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
škorpijica
~ noćna mora mnogih ~
<font color='blue'><b>~ noćna mora mnogih ~</b></font>

Datum registracije: 07 Sep 2004
Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 20, 2011 10:21 am    Naslov poruke: Novo, razumljivo "Ime ruže" Na vrh strane Na dno strane

Italijanski pisac, esejista i filozof Umberto Eko odlučio je da svoj čuveni roman "Ime ruže" preradi i objavi u novoj, "laganijoj" verziji kako bi ga približio savremenom čitatelju.

Nova verzija kultnog trilera čija je radnja smeštena u 14. vek Biće prožeta "laganijim" odlomcima i novijim i modernijim jezikom - razumljivim i novim naraštajima, izjavio je Eko u razgovoru za italijanski dnevnik "La Republika".

Radnja romana smeštena je u opatiju u severnoj Italiji koja je bila mesto stravičnog zločina.

Roman u novoj verziji, izvorno objavljen 1980. godine, trebalo bi da se pojavi u prodaji 5. oktobra, u izdanju izdavačke kuće "Bompiani".

Originalna verzija romana je odmah po objavljivanju postala bestseler, i do danas drži neverovatne rekorde čitanosti, i doživela je nebrojano reizdanja. Knjiga je prevedena na više od 47 jezika, a samo u Italiji je imao tiraž od šest i po miliona primeraka.

Ovo delo se danas svrstava među 100 najznačajnijih naslova 20. veka.

Po ovom čuvenom romanu, koji će sada biti restilizovan je 1986. Snimljen i igrani film sa Šonom Konerijem u glavnoj ulozi.

(MONDO)

"...dvoje ljudi koji su se voleli ne mogu biti prijatelji, jer se svaki susret svodi na previše tajanstvenih pogleda, da bi se prestali nadati..."
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis."

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 22, 2011 8:24 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
Italijanski pisac, esejista i filozof Umberto Eko odlučio je da svoj čuveni roman "Ime ruže" preradi i objavi u novoj, "laganijoj" verziji kako bi ga približio savremenom čitatelju.

E pa...hvala ti Eko na tome! Laughing
Ovo je knjiga koju pokušavam pročitati već godinama, ali ne mičem se sa prvih dvadeset strana uopšte! Shocked I gotovo po nekoj navici vratim joj se s vremena na vrijeme, no i ostane samo na uzaludnom pokušaju!

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 22, 2011 5:01 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

citao roman i gledao film..i bez obzira sto je u njemu igrao koneri , kao i obicno - knjiga - roman - je daleko bolji... Wink
edit...zaboravih reci i da sam je skoro zbavio i procitao i ponovo cu... Mr. Green

love is all you need
......

Poslednja prepravka: jellenadabogdakrepala datum Pon Avg 22, 2011 5:17 pm; ukupno izmenjena 1 put

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 22, 2011 5:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Meni je to sjajna knjiga, ne treba je pojednostavljivati...

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 22, 2011 6:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

aureliano je napisao/la sledeće:
Meni je to sjajna knjiga, ne treba je pojednostavljivati...

Lako je tebi tako govoriti kad si je uspio i mogao pročitati!
Imaj milosti za mene i moju želju da je nakon 100 godina i pročitam! Crying or Very sad
Film je bio, ako se ne varam sa Šonom Konerijem i ok je, ali da mi se odlijepiti sa prvih nekoliko stranica knjige... Confused

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Novo, razumljivo "Ime ruže" Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon