:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Jedno istraživanje je pokazalo da oni koji nemaju srodnu dušu žive kraće.
Osobe koje nemaju partnera žive kraće od onih koji se "u paru", i to muškarci više nego žene, pokazala je nova britanska studija objavljena u "Epidemiološkom žurnalu" (Journal of Epidemiology).
Novi rezultati se temelje na analizi nalaza 90 ranije sprovedenih istraživanja u kojima je učestvovalo oko 500 miliona ljudi, pri čemu naučnici nisu uzeli u obzir podatke prikupljene od razvedenih osoba ili osoba čiji je partner preminuo.
U proseku su muškarci koji su bili sami imali 32 odsto veći rizik za smrt u odnosu na muškarce koji su bili u vezi, dok je kod žena to povećanje iznosilo 23 odsto.
Ti podaci sugerišu da sami muškarci u proseku umiru 8 do 17 godina ranije, a same žene prosečno 7 do 15 godina ranije, od onih koji ne žive sami.
Naučnici veruju da je ove rezultate moguće objasniti slabijim zdravstvenim osiguranjem i manjim prihodima kod osoba koje nemaju partnera.
(Tanjug)
|
|
|
| |
|
 |
nacaaleksic Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 28 Apr 2011 Poruke: 91

|
|
...zato, večeras u potražnju!
|
_________________ ...100% znam da ti si taj... |
|
| |
|
 |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*

|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija

|
|
ne znam sto bih rekao...imam dvojicu komsija..tj sad jednog..
koji je i dalje samac...a ima skoro sezdeset godina...
nije nikada bio u braku ali uvijek ima neku bakicu...
a ovaj jedan je preminuo..ozenio se kao veoma mlad...i mislim d a ga je zena u grob otjerala...
bio je znatno mladji od ovog pomenutog "samca" ali je samac jos uvijek ziv i bolje izgleda
nego sto je ovaj izgledao prije nego sto je rikno...
sve to zavisi kakvu osobu nadjes i smatras srodnom dusom..
ljudi zive godinama zajedno atoliko su razliciti... kao nebo i zemlja...
i dobro zive...uz povremene "tektonske promjene u njihovoj vezi"..sto bi neki primijetili... pa rekli... a isto tako znam parove koji su kao jedno...
ali... ber..mnogo se stancaju sa strane...
ne znam..ja mislim..da to nema nikakve veze..sve je to toga kako zivis..tako ces i umreti..
ako zivis brzo i stalno si u nekom spidu tako ces i umrijeti...
ako si i boli te uvo ugglavnom za sve sto nema veze sa tobom...
i ako znas da popustis ponekad i da presutis nesto...zivjeces sretno - stotinu ljeta...
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
 |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|