www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Sunđer Bob Kockalone opasan po decu
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  

Koji crtani mislite da nije prikladan za decu?
Sunđer Bob
10%
 10%  [ 1 ]
Tom i Džeri
10%
 10%  [ 1 ]
Bratz
20%
 20%  [ 2 ]
Bakugan
10%
 10%  [ 1 ]
Winx
0%
 0%  [ 0 ]
Digimoni
40%
 40%  [ 4 ]
Pepa Prase
10%
 10%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 10

Autor Poruka
Mysty
~abhor~
<b>~abhor~</b>

Godine: 37

Datum registracije: 29 Maj 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 12, 2011 6:34 pm    Naslov poruke: Sunđer Bob Kockalone opasan po decu Na vrh strane Na dno strane

Četvorogodišnjaci koji devet minuta gledaju crtani film o Sunđer Bobu Kockaloneu rizikuju probleme sa kratkoročnom pažnjom i učenjem, pokazalo je jedno istraživanje.
Problemi su uočeni u studiji u kojoj je 60 dece podeljeno u tri grupe - jedni su gledali "Sundjer Boba", drugi crtani film "Kaju", a treći su crtali. Posle devet minuta, deca su radila test mentalnih funkcija čiji je zaključak bio da su oni koji su gledali "Sundjer Boba" zadatke uradili lošije od ostalih.
Ranija istraživanja povezala su gledanje televizije sa dugoročnim problemima u održavanju pažnje kod dece, ali nova studija navodi na zaključak da kratko izlaganje odredjenom sadržaju ima momentalne posledice, čega bi roditelji trebalo da budu svesni, poručuju autori studije.

Crtani filmovi prosečno sadrže 22 minuta akcije, pa bi praćenje programa koji traju duže od toga "moglo da bude veoma štetno" navode istraživači naglašavaju da je za potvrdu toga potrebno još dokaza.
Rezultatima studije treba prići sa rezervom, zbog malog broja učesnika, ali njeni zaključci podstiču tvrdnju da je izloženost medijima zdravstveni problem, navodi Dimitri Kristakis, ekspert za razvoj dece u Dečijoj bolnici u Sijetlu koji je učestvovao u studiji objavljenjoj u listu Pidijatriks (Pediatrics).

Kristakis je naveo da roditelji moraju da budu svesni da programi sa suviše akcije nisu odgovarajući za mladju decu. "Važno je šta deca gledaju, a ne samo koliko dugo gledaju televiziju", poručio je.

(24sata)

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 12, 2011 7:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

od ovih navedenih tom i dzeri su prikladni za djecu... ali i za odrasle...Mr. Green
a ostali su prikladni za one koji su i u 35 djeca...posto tek u tim godinama kapiraju crtace...
koje ostali pripadnici njihove generacije kapiraju sa 7 godina... Mr. Green Laughing Laughing Laughing

love is all you need
......

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 12, 2011 7:34 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja bih da mogu glasala za sve navedene, osim Toma i Džerija.

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 12, 2011 10:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svi smo gledali "Toma i Džerija" koji su prepuni nasilja i - ništa nam ne fali. Mr. Green

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 13, 2011 1:27 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pa ...i ne fali nam...kad pogledam... koliko fali nesto...ovim klincima..
koji su odrasli gledajuci pokemone i ostale gluposti... Neutral
tom i dzeri su ajmo reci "zabavno nasilni" jedan prema drugom... Mr. Green
i zabavni cak sto vise... Laughing Laughing Laughing Laughing

love is all you need
......

nacaaleksic
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 28 Apr 2011

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 13, 2011 10:10 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mislim da ne bi trebalo dopuštati deci da provode duže od 15 minuta dnevno pored računara ili tv-a. Zašto? Imala sam par situacija da su deca nakon dužeg gledanja crtaća bila umorna, spavalo im se, nisu bili raspoloženi, nezavisno od doba dana. Nebitno koliko je ekran zaštićen, može oštetiti vid. Zašto se "ekran"ne zameni jednim listom bloka, tastatura temperama, vodenim bojama, a miš četkicama?! Na taj način će deca razvijati kreativnost, mogu biti u prirodi, neće naprezati svoje okice i truditi se da razumeju ono što rade, jer oni tada sami stvaraju. A pored svega, smanjiće se stepen gojaznosti kod dece, koji je sve više zastupljen kod nas. Više vremena posvetiti igri, a manje ekranu! Very Happy

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 13, 2011 1:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

naravno da si u pravu... Wink ja nisam bash nesto previse gledao crtice kao klinac....onaj u 7 i 15...
neki u jutarnjem programu i tak..nesto nedeljom i tako...vise sam bio napolju..
igrao se svih tih divnih igara, koje su se vremenom preselile na komp....ps..i tako dalje..
meni je nepojmljivo..da klinac od 15 godina vise uziva igrajuci ps...fudbal nego da osjeti loptu...
tako bilo sta...koja bilo igra... Rolling Eyes

love is all you need
......

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Sunđer Bob Kockalone opasan po decu Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon