Đoković gubio 0:2 u setovima, pa izjednačio. Spasio dve meč lopte u petom setu na servis Federera i pobedio - 6:7, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5.
Za Novaka Đokovića ne postoji nemoguće! Dokazao je to u polufinalu US opena, jer je uradio nemoguće - gubio je 0:2 u setovima od najboljeg tenisera u istoriji, uspeo da izjednači, zatim je u petom setu spasio dve meč lopte na servis Rodžera Federera i ponovo napravio preokret.
Zato je Novak Đoković najbolji igrač današnjice i zato će igrati u finalu US opena - 6:7, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5.
Za četvrtu gren slem titulu, a prvu u Njujorku u trećem finalu boriće se protiv boljeg iz duela Rafael Nadal - Endi Marej.
Federer je mogao samo da čestita ipak trenutno većem divu, koji je zatim zaplesao u areni najvećeg teniskog stadiona sveta, Artura Eša.
A zaista su obojica divovi. Švajcarac opet igra kao sat, kao u najboljim danima, ali se namerio na diva sa druge planete - Novaka Đokovića.
Najbolje su se proveli neutralni ljubitelji tenisa, jer su videli vrhunsku predstavu, sigurno jednu od najboljih ikada. A oni koji su navijali za jednog od aktera, bez dileme su bili na ivici srčanog udara.
Skoro četiri sata trajala je borba titana, a i statistika pokazuje da je ipak pobedio bolji. Jer, u "vinerima" bili su skoro izjednačeni (49-48 za Federera), ali je Švajcarac mnogo više grešio (59-35). Đoković se izborio za 12 brejk lopti, polovinu ih iskoristio, a Federer tri od pet.
"Najveća pobeda ove godine. Dva seta sam zaostajao. Ubrzao sam, počeo bolje da igram i pobedio", bile su prve reči najbolje svetskog tenisera posle desetog trijumfa u 25. meču sa Federerom.
Predočio je recept kojim je došao do preokreta i četvrte pobede nad Švajcarcem u poslednjih pet duela.
"Preuzeo sam rizik. Imali smo sličnu situaciju kao i prošle godine. Kockao sam se, pa ako uđe – imam šansu, ako ne – izgubio sam".
Gledaoci na Artur Ešu većinom su navijali za Federera.
"Publika je bila sjajna, bučna. Ovo je najveći stadion u našem sportu. US open je poseban zbog galame i hvala vam".
Bilo je rano da posle antologijskog trijumfa odmah počne da razmišlja o finalu, koje će se igrati u ponedeljak.
"Znam i Nadala i Mareja. Sedeću i uživaću dok budem gledao njihov meč. Nadam se da će igrati dugo, bar koliko i nas dvojica".
Đoković se zatim nadovezao u mikrofon "Prve srpske televizije".
"Na ovakvim mečevima je važan svaki trenutak i svaki trenutak je preloman. On je veličina, dugo godina je osvajao ovaj turnir i pridobio dosta publike na svoju stranu. Tu podršku je iskoristio, ja sam osetio pritisak i naparvio par neiznuđenih grešaka".
Upuitan kako se vratio posle "minus dva seta", odgovorio je:
"Ne znam kako sam se vratio, napravio sam nekoliko riterna, on nekoliko grešaka i dobio sam meč".
PRVI SET - 7:6 ZA FEDERERA
Posle izjednačene borbe u 12 gemova u kojima nije bilo brejkova, Đoković i Federer su odigrali taj-brejk.
Federer je do prvog mini brejka došao za 2:0 - Đoković je lopticu poslao u mrežu. Novak je uzvratio već za 2:2. Ponovo je Švajcarac stekao prednost - 4:2. Sjajnim bekhendom je naterao protivnika na još jednu grešku.
Nedugo zatim treći reket sveta došao je do 6:3 i tri set lopte. Novak je spasio dve na svoj servis, a onda i treću na servis rivala posle sjajne kombinacije udaraca i ubitačnog forhenda.
Naredna dva poena dobili su serveri što znači da se Novak suočio i sa četvrtom set loptom i - ponovo se izvukao. Međutim, onda je Federer napravio mini brejk (7:6) i došao do pete prilike da "overi" set, drugi put na svoj servis. To je i učinio posle 55 minuta - 9:7.
DRUGI SET - 6:4 ZA FEDERERA
U trećem gemu Federer nije realizovao dve brejk lopte, ali jeste treću - 2:1.
Posle sat i 25 minuta igre i Đoković se izborio za šansu da oduzme servis protivniku. I odmah je iskoristio - 3:3.
Međutim, odmah u sledećem, sedmom gemu Federer je ponovo napravio brejk, i to bez izgubljenog gema - 4:3. To mu je bilo dovoljno da dobije i drugi set, koji je trajao 45 minuta - 6:4.
TREĆI SET - 6:3 ZA ĐOKOVIĆA
Već u drugom gemu, na servis Švajcarca, vodila se velika borba i posle pet izjednačenja, Novak je iskoristio treću brejk loptu - 2:0.
Beograđanin nije imao problema u gemovima na svoj servis, igrao je znatno sigurnije nego u prva dva seta i zato je posle 43 minuta prepolovio zaostatak - 6:3.
ČETVRTI SET - 6:2 ZA ĐOKOVIĆA
Nastavio Novak u sjajnom ritmu i odmah napravio brejk - 1:0. Nije se zaustavio, "mleo" je protivnika i ponovo mu oduzeo servis - za 4:1.
Mogao je najbolji svetski teniser i ranije da privede set kraju, jer je na 5:1 imao još dve brejk, tačnije set lopte, ali se tada Švajcarac razigrao. Ipak, to mu je bilo dovoljno da set produži za još jedan gem u kome je Novak iskoristio četvrtu set loptu - 6:2.
Bio je to najkraći set, trajao je 34 minuta.
PETI SET - 7:5 - ZA ĐOKOVIĆA
Ponovo su se snage izjednačile, igrači su prikazivali sav svoj raskošan kvalitet. Dobro su servirali i zato su obojica osvajala svoje servis gemove.
Tako je bilo sedam gemova...
A onda je sa dva neverovatna poena Švajcarac došao do 0:30, zatim Novak napravio duplu servis grešku, a Federer iskoristio šansu - 5:3.
Odmah zatim 30-godišnji teniser iz Bazela imao je dve meč lopte. Đoković se odbranio, došao do jedne, pa druge brejk lopte, iskoristio je i neutralisao zaostatak.
Uzdrmanog rivala je onda nokautirao. Izjednačio je na 5:5, napravio brejk za 6:5 i osvojio četvrti uzastopni gem za konačnih 7:5.
(MONDO, foto Guliver/Getty images, Beta/AP)
Marjan84 Dobro upućeni član
Godine: 41
Datum registracije: 03 Feb 2008 Poruke: 511 Mesto: Izmedju pakla i raja "KingCity"
Nole zmaj!
_________________ "The brightest lights in the darkest nighT"
.:.MARJAN.:.
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija
nole ...nole...sinoc sam stvarno se bio zabrinuo za tebe...
jbt...gledao sam prva dva seta...i nole je definitivno bio losiji i izgubio je ta dva seta..
malo gledam malo ne gleda...i kad ne gledam nole pocne dobro da igra...
i tako citava dva seta...ajd rekoh nema nista od toga....izgubice ...krivo mi al jbg...
i bacim se ja na surfanje...nakon nekog vremena pogledam nole izjednacio...
joj kad sam poceo gledat tenis...
kad nole opet poceo gubiti...odma sam ugasio tv... da covjek bezveze zbog mene ne izgubi mec..
i nije mi djavo dao mmira morao sam...ponovo gledati...hinja je vodio sa 3 : 5..
i poceo se smjeskati onako ispod brade i osmjeha..hinjski kako on samo zna...
rekoh to ti je greska... i onda ga je nole razvalio...
ne mogu opisati koliko sam bio sretan kad sam vidio federerovu facu...kad ga je nole stigao i poveo sa 6 : 5... uzivao sam...
inace federera ne podnosim..uostalo kao i bilo kojeg noletovog protivnika...
jos jednom je dokazao, pokazao i objasnio zasto je najbolji i zasto ce biti najbolji od najboljih...
svaka cast nole....
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
anchi22 •• 20:01 ••
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
US OPEN: Đoković sa Nadalom za titulu
Dvojica najboljih tenisera sveta boriće se u ponedeljak za trofej. Nadal pobedio Mareja - 6:4, 6:2, 3:6, 6:2.
Novak Đoković je neverovatnim preokretima u antalogijskom meču trijumfovao nad Rodžerom Federerom u polufinalu US opena posle četiri sata borbe. Rafael Nadal je u drugom polufinalu savladao Endija Mareja za tri sata i 24 minuta 6:4, 6:2, 3:6, 6:2.
Imao je Britanac šanse protiv drugog reketa sveta, ali ih nije koristio, osim u trećem setu, dok je Španac uspevao da realizuje svaku priliku koju mu je Marej ukazivao. Zato je četvrti teniser sa ATP liste brzo postao nervozan, često kritikovao sam sebe i mnogo grešio.
Napravio je Britanac 55 neiznuđenih grešaka, naspram 23 Nadala. Doduše, imao je i više “vinera” (44-31), ali nedovoljno da bi ozbiljno zapretio protivniku. Jer, iskoristio je samo dve od deset brejk lopti, obe u trećem setu, dok je Nadal čak 18 puta bio u situaciji da Mareju oduzme servis i to je učinio šest puta.
Zato je 25-godišnji Majorčanin ostvario pobedu, 13. put u 17. okršaja sa Marejom. Zato će igrati u 14. gren slem finalu. Do sada ih je izgubio samo tri.
Za protivnika će imati igrača koji ga je dobio svih pet puta ove sezone, svaki put u finalu, od kojih je jedno bilo i gren slem – na Vimbldonu. Tako je Đoković smanjio “minus” u duelima sa Nadalom na 12:16.
Đokoviću će to biti šesto učešće u završnim predstavama nekog od četiri najveća turnira. Za sada ima tri titule.
Finale će se igrati u ponedeljak.
(MONDO) Đoković: Najveća pobeda u karijeri
"Ovo je jedna od najvećih pobeda u karijeri i, u ovim uslovima, najveća ove godine. Zašto? Zato što sam bio u zaostatku dva seta, a nisam dobijao mnogo mečeva u karijeri kada sam gubio 2:0...", izjavio srpski as.
Novak Đoković je superheroj! Izvukao se iz gotovo bezizlazne situacije i potvrdio da je zaista najbolji na svetu. U polufinalu US Opena protiv Rodžera Federera spasio je dve meč lopte i domogao se borbe za titulu.
Srpski as rekao je da je morao da rizikuje i da razmišlja pozitivno da bi pobedio i plasirao se u finale.
"Morao sam da rizikujem, bio sam jako blizu povratka kući, a Federer je servirao i vodio je 40:15. Uspeo sam da pogodim taj fantastični forhend ritern koji me vratio. Dobio sam i malo energije od publike i izborio sam se za svoj povratak. Morao sam da ostanem pozitivan i definitivno nisam želeo da se ponovi Rolan Garos", rekao je Đoković posle velike pobede i plasmana u finale.
Federer je u najpre vodio sa 2:0 u setovima, ali je Đoković izjednačio, a onda je u petom setu vodio sa 5:3 u gemovima i imao je dve meč lopte (40:15), nakon čega je ipak spakovao kofere.
Srpski reprezentativac rekao je da mu je ovo jedna od najvećih pobeda u karijeri i najveća ove godine.
"Ovo jeste jedna od najvećih pobeda u karijeri i, u ovim uslovima, najveća ove godine. Zašto? Zato što sam bio u zaostatku dva seta, a nisam dobijao mnogo mečeva u svom životu kada sam gubio 2:0...Naročito protiv Rodžera, jer svi znamo ko je on. Kada ima set ili dva prednosti, ne dozvoljava vam da pobedite. Kada on kontroliše meč...jako je teško vratiti se u njega. Ali, uspeo sam da igram bolje, da 'promenim brzinu' i uspeo sam da odigram dva neverovatna seta, treći i četvrti...Tada sam osetio da je pravi trenutak da krenem napred i pokažem šta znam, i to se isplatilo", rekao je Đoković.
Prvi nosilac turnira u Njujorku opisao je šta mu se dešavalo početkom trećeg seta, kada je gubio 2:0 u setovima, a potom je uspeo da napravi brejk i povede.
"Na ovom nivou takmičenja, nekoliko poena odlučuje o pobedniku. Kada je on imao dva seta prednosti, pokušavao sam da ubedim sebe da mogu da se vratim u meč. Dobro sam se osećao fizički, a imao sam motivaciju - u pitanju je polufinale US Opena, pun stadion, uzbudljiv meč, tako da sam morao da se borim, a to sam i uradio. Mislim da sam se opustio kad sam napravio taj brejk početkom trećeg seta. Počeo sam da pogađam udarce koje sam do tada promašivao, a on je počeo da greši. Tada su se stvari promenile... i to se dešava", objasnio je Đoković.
Prvi teniser sveta rekao je da je u petom setu morao da iskoristi energiju publike, iako je ona bila uglavnom na strani Federera.
"Trebalo mi je malo energije od publike. Normalno je da su malo više na njegovoj strani, jer je on ovde pobeđivao pet godina. On je najveći igrač ikada... mislim, ne treba trošiti reči na Federera. Publika ga svuda voli, a naročito ovde, tako da je to u redu. Nisam bio iznenađen. Ali, u jednom trenutku mi je trebalo malo pozitivnih vibracija sa tribina da se vratim u meč, i uspeo sam. Ne znam ni da objasnim kako sam pogodio taj forhend ritern... Pročitao sam mu servis, bio sam na lopti, morao sam da udarim jako i to je prošlo, na moju sreću", rekao je Đoković.
On je rekao da je u u nekoliko navrata pomislio da neće uspeti.
"Slagao bih ako bih rekao da nisam pomislio da ću izgubiti. Bilo je nekoliko situacija i trenutaka kada sam mislio da gubim, a to sam pomislio i kada je imao meč lopte. Uvek je važno biti smiren, ostati pozitivan i verovati da možeš da pobediš", rekao je Đoković.
Protivnik Đokovića u finalu biće Rafael Nadal, a Nole je novinarima ispričao kako bi igrao protiv njega.
"Samo ću probati da igram svoju igru, za koju znam da je dovoljno dobra da ga pobedi. Dokazao sam to ove godine na tri različite podloge, tako da verujem da imam dobru šansu. Moram da izađem na teren sa verom da mogu da pobedim. Ali, znate, govorimo o igraču koji je u karijeri osvojio 10 grend slem titula, a ima tek 25 godina i ovde brani trofej. Tako da će meč biti težak", rekao je Đoković.
FEDERER: TREBALO JE DA POBEDIM
Na drugoj strani Rodžer Federer bio je jako razočaran posle poraza od Novaka Đokovića, ali je istakao da je on jedini krivac za neuspeh.
"Čudno mi je što moram sada da objašnjavam ovaj poraz, kad osećam da bi trebalo da budem na onoj, drugačijoj konferenciju za novinare. Ali, to je što je. Da, mislim, očigledno je sve. Vratio se, igrao je dobro, ja nisam bio tako dobar na kraju. Naravno da sam razočaran, ali mogu samo sebe da krivim", izjavio je Federer u Njujorku.
Imao je pobedu "u rukama", ali ju je ispustio, jer je Novak odigrao maestralno.
"Imao sam trenutak na svojoj strani, ali nisam mogao da uradim više. Pogodio je jedan udarac i sve se promenilo. Čudno je kako se sve to dešava. Ali, zadovoljan sam turnirom. Naravno da bih voleo da sam u finalu i da imam šansu da se borim za titulu, tako da moram to da prihvatim i krenem dalje", rekao je Federer.
Treći teniser sveta je naneo Đokoviću jedan od tek dva poraza ove sezone. Bilo je to na Rolan Garosu. Drznuo se veliki Rodžer na pitanje šta je to Nole bolje uradio ovog puta.
"Da li ste ozbiljni? Mislim, bio je neizvestan meč, trebalo je ja da pobedim ovde. Rolan Garos je takođe bio neizvestan i on je mogao da pobedi tamo. Ovo je samo jedan od onih mečeva, sve sam namestio savršeno, ali nisam mogao da ih dovršim", objasnio je Federer, kome možremo da poručimo samo onu dobru staru "ko gubi ima pravo da se ljuti".
Đoković je jednu meč loptu spasio rizičnim forhend riternom, kada je pogodio samu liniju. Za razliku od svih ostalih, Federer nije bio impresioniran tim udarcem i nije se složio sa ocenom da je u pitanju samopouzdanje.
"Samopouzdanje? Da li se šalite. Molim vas... Neki igrači odrastaju igrajući tako. Kada sam bio u juniorima sećam se da svi kad gube 5:2 počnu da tako 'šamaraju' udarce. To sve ulazi iz nekog razloga, jer su tako igrali kad su gubili dok su odrastali. Ja nikad nisam tako igrao. Ja verujem da se vredan rad isplati... Tako da je meni jako teško da razumem kako neko može da odigra taj udarac na meč poenu. Ali, možda on to radi već 20 godina i to je za njega normalno. Morate njega da pitate", rekao je Federer.
Ovo je prvi put od 2003. godine da će Federer završiti godinu bez grend slem trofeja, ali je rekao da ga to još ne pogađa.
"Nije još 1. januar. Da vidimo šta će se desiti. Još ima da se igra ove sezone - turnir kod kuće u Bazelu, Masters finale... Opet, ne može svaka sezona da bude identična. I ne želite da bude takva, jer je to dosadno. Mislim da ću biti jako motivisan na Australijan Openu sledeće godine. Jasno je i očigledno. Mislim da će se isplatiti ako nastavim da radim vredno sad kada se osećam dobro. Znam to. Dugo se nisam ovako osećao, tako da je to dobro", rekao je bivši "broj jedan".
Novak je tako upisao deseti trijumf nad Švajcarcem u karijeri i ukupno četvrti ove godine. Federer je slavio u finalu Rolan Garosa, i ukupno 14 puta protiv Noleta.
Posle iscrpljujuće fizičke i mentalne borbe, srpski teniser uspeo je i da zaigra, insistirajući da to učini i publika na tribinama.
Srpski teniser sada se okreće finalu u ponedeljak, gde ga čeka još jedan sjajan protivnik - Rafael Nadal, koji je bio bolji od Endija Mareja 3:1. Glavni favoriti za titulu opravdali su očekivanja javnosti i stigli do završnice i sigurno je da ćemo imati još jedan spektakl u najavi.
Novak i Rafa do sada su igrali 28 mečeva i Španac vodi 16-12. Ove sezone odigrali su čak pet mečeva, i to pet finala, i Srbin je svaki put izašao kao pobednik.
(MONDO) Del Potro: Ne znam kako ćemo sa Novakom...
"Đoković je, praktično, nepobediv ove sezone, apsolutno je zasluženo na prvom mestu na svetu, i verovatno će dobiti i protiv nas svaki meč koji bude igrao", istakao Argentinac uoči meča Dejvis kupa.
Argentinska teniska reprezentacija stigla je u Beograd na meč polufinala Dejvis kupa.
Posle selektora Tita Vaskeza i Huana Igrasija Čele, u glavni grad Srbije u subotu su doputovali, najpre Huan Martin del Potro, a zatim i Huan Monako i David Nalbandijan.
Prva zvezda "gaučosa" Del Potro veruje u svoj tim, iako priznaje da nemaju pravo "oružje" kojim bi ukrotili nezaustavljivog Novaka Đokovića.
"Iskreno da vam kažem, ni sam ne znam kako možemo da izađemo na kraj sa Đokovićem. Novak je, praktično, nepobediv ove sezone, apsolutno je zasluženo na prvom mestu na svetu, i verovatno će dobiti i protiv nas svaki meč koji bude igrao. Pored njega, imate i ostale dobre igrače koji čine snažan tim. Samim tim, vi ste glavni favoriti ne samo da nas dobijete sada u polufinalu, već i da osvojite titulu šampiona drugu godinu zaredom", prokomentarisao je za "Sport" visoki Argetinac po doslaku na aerodrom "Nikola Tesla".
On ističe da Srbija nije samo Novak.
"Svi poeni su podjednako važni. Ko zna kakav će raspored parova biti za prvi dan, pa dublovi i onda u nedelju. Mi smo spremni na sve varijante. Meč u subotu, u konkurenciji parova jeste bitan, i tu vidimo svoju priliku, ali ako ne budemo dobri i u ostalim duelima, onda nam je džaba što ćemo dobiti dubl".
Trenutno 18. igrač sveta, a početkom 2010. četvrti na ATP listi, dodao je da Argentinci neće istaći belu zastavu unapred, kao i da ne strahuju od publike, jer su naviknuti na bučnu podršku sa tribina.
"Ne plašim se publike, jer ja sam Argentinac. U našoj zemlji se navija isto tako žestoko kao i u Srbiji, pa sam navikao na vruću atmosferu i 'pakao' sa tribina. Očekujem da u Beograd dođu i fanovi iz Buenos Ajresa, da nas podrže i naprave tu kontratežu domaćim navijačima", rekao je Del Potro istakavši da sa nestrpljenjem očekuje duel protiv Srbije.
"Srećan sam što sam prvi put u Srbiji. Divna zemlja, sjajno takmičenje, veliki izazov. Svi preduslovi za odličan vikend tenisa su pred nama, a mi ćemo, kako znamo i umemo, potruditi da Argentina izađe iz ovog duela kao pobednik", rekao je Del Potro istakavši da u Srbiji zaista žive prelepe žene, nakon što su mu neke od njih prišle na aerodromu da se fotografišu za uspomenu.
On je rekao da sa ekipom nije razgovarao o načinu proslave, u slučaju pobede, za razliku od Srbije, čiji su igrači već smislili da će , ukoliko prođu u finale, skakati padobranom.
"Što se nas tiče, još ništa ne znam. Prvo moramo da dobijemo meč, pa ćemo lako smisliti način proslave. Pitajte me ovo pitanje u nedelju, biću vrlo srećan da odgovorim. Za sad smo koncentrisani na prvi meč singla, i ne gledamo dalje", zaključio je Del Potro.
Duel Srbije i Argentine u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa igra se od 16. do 18. septembra u Beogradskoj areni.
(MONDO) Nadal: Đoković je favorit u finalu
Španac priznao da će teško nadmudriti srpskog asa u Njujorku, budući da je ove godine igrao sa njim pet finalnih mečeva i sve izgubio.
Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da je Novak Đoković favorit u finalnom meču US Opena.
On je istakao da će pokušati da promeni nešto u svojoj igri kako bi iznenadio srpskog igrača.
"Izgubio sam poslednjih pet duela protiv Đokovića i to svih pet u finalima turnira. Svima je jasno da je on favorit i znam da ću morati nešto da promenim u svojoj igri u odnosu na poslednje mečeve kako bi imao šansu za dobar rezultat", rekao je Nadal u Njujorku.
Poslednji put Đoković i Nadal sastali su se u finalu ovogodišnjeg Vimbldona, kada je srpski teniser trijumfovao posle četiri seta.
Srpski i španski teniser do sada su igrali 28 puta, a Nadal vodi sa 16:12.
Đoković je juče u polufinalu turnira u Njujorku posle pet iscrpljujućih setova eliminisao Švajcarca Rodžera Federera, dok je Nadal bio bolji od Britanca Endija Mareja u četiri seta.
Organizatori su ranije najavili da će se finalni meč igrati u ponedeljak, četvrtu godinu zaredom, zbog problema sa kišom.
(MONDO)
Alexns Tinkerbell's pixie dust
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
stvarno je ucinio.. nemoguce..
Svaka cast.. ja josh uvek ne mogu da verujesh shta je uradio.. :>
gkukolj -tončica-palončica-
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
Svaka riječ hvale i divljenja za ovog tako fantastičnog sportistu i čovjeka je mala. Iskreno, bravo Nole!
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj.
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija
ako pobijedi veceras..obecavam da cu napisati pjesmicu o njemu...
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
anchi22 •• 20:01 ••
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
US OPEN: Obračun titana (22h)!
Novak Đoković ili Rafael Nadal? Đoković je dva puta osvojio Australijan open, jdnom Vimbldon. Vreme je za US Open.
Šesti put u karijeri, a ima tek 24 godine, Novak Đoković igraće finale jednog grend slem turnira. Pre tri godine, u finalu Australijan opena pobedio je Žoa Vilfreda Congu 3:1. Ljubitelji tenisa u svetu su tada podigli obrvu i rekli: "Rodžer Federer i RafaelNadal više nisu sami. Ima jedan klinac iz Srbije. Razbija".
Tri godine kasnije Novak Đoković je prvi reket sveta i igra novo finale grend slem turnira, igra za svoju četvrtu titulu. Protivnik mu je drugi teniser sveta, sjajni Španac Rafael Nadal.
To će biti njihov ukupno 29. susret i čak šesto finale koje će njih dvojica odigrati ove sezone. Pet ovosezonskih finala pripalo je Novaku, uključujući trijumf u Vimbldonu koji je Đokovića lansirao na prvo mesto na ATP listi i koji je bio najava "novog teniskog poretka" u svetu.
Đoković možda nema naklonost publike u Njujorku, ali zato sigurno oseća podršku koju mu, "preko bare" nosi vetar sa Balkana. Njegov prijatelj, Janko Tipsarević poslao mu je poruku preko tvitera: "Pokidaj ga!", a veliki broj građana Srbije jedva čeka da se završi današnji radni/studentski/ školski dan da se "parkira" ispred televizora i prati obračun teniskih titana.
U ovoj godini, Đoković ima skor od 63 pobede i samo dva poraza. Nadal 59:10.
Pobedom nad Nadalom, Đoković bi "overio" prvo mesto na ATP listi do kraja godine. Trenutno ima 2.500 poena više od Španca. Trijumf bi povećao razliku na 4.100 bodova, jer bi Nadal izgubio 800 bodova, a Novak dobio 800. Ako Španac dobije razlika ostaje 2.500 bodova u korist srpskog tenisera.
To su sve cifre, statistika...Ono što je bitno to je znanje na terenu, smirenost, koncetracija, atrakcija...Zato, zavalite se večeras u fotelje, stolice i gledajte duel dvojice najboljih na svetu. Nećete zažaliti!
Srbijo, večeras od 22h (tv prenos: Prva i Eurosport) Novak Đoković protiv Rafaela Nadala u finalu US Opena!
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma