www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Kad te hoće - hoće te
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 14, 2011 3:06 pm    Naslov poruke: Kad te hoće - hoće te Na vrh strane Na dno strane

Penzioner Tomislav Lazić iz Beograda srpski rekorder po broju osvojenih nagrada u igrama na sreću. Više od 500 puta, kuponi sa njegovim imenom izvučeni su iz "bubnja".

Ručni sat ruske proizvodnje prvi je poklon koji je davne 1961. Beograđanin Tomislav Lazić (75) dobio na nagradnoj igri. Od tada, sreća koja prati ovog skromnog čoveka, penzionisanog pravnika SUP, može ga odvesti direktno u - Ginisovu knjigu rekorda!

Za pola veka Lazić je dobio više od 500 nagrada, mnogo puta i glavnih. (Ne)zvanični srpski rekorder i dalje neumorno igra i - pobeđuje.

I samo pre nekoliko dana, sreća mu se ponovo osmehnula - na njegovom tiketu bili su pogođeni svi rezultati sportskih utakmica poslednjeg kola.

"I za sreću treba kefalo. Godinama razrađujem svoje "sisteme" kako da igram i pobeđujem. Ali to nije lako. Nekada dane i noći provedem ispisujući kombinacije. Ali trud se isplatio: osim najraznovrsnije robe, usluga i novca, nagradne igre donosile su mi radost pobede", kaže Tomislav.

"Dobio sam ukupno 270 novčanih nagrada. Posebno mi je draga premija iz 2004. godine. Listić sam uplatio u rodnom Valjevu. Danima su se Valjevci pitali ko je srećnik iz njihovog komšiluka. Odao sam tajnu jednom prijatelju, a onda se, brzinom munje, pronela vest da sam ja taj. Morao sam sve koje poznajem danima da čašćavam."

Upravo nesebičnost Lazić smatra formulom svog uspeha. Na prvu veliku nagradu asocira ga broj 126. Toliko je, naime, njegovih prijatelja, poznanika i rođaka dobilo robne nagrade u igri jednog dnevnog časopisa. Kako - upitaće se mnogi?

Jednostavno, stopostotno siguran u nagradni odgovor, Tomislav je poslao samo jedan kupon na svoje ime, a ostale na njihova. Nekolicini najbližih otkrio je da ih je usrećio. Većina nikada nije saznala ko je poslao "srećni odgovor".

Samo čoveku koji daje pune su obe ruke - kaže.

"Sve što dobijem, podelim sa najbližima. Srce mi je puno kad od nagrada obradujem unuke Filipa i Tijanu, snaju Aleksandru. Odlučio sam da deci u nasledstvo ostavim moju "tajnu šifru" - sistem po kojem igram i pobeđujem. Mog sina Srđana, inženjera, nagradne igre ne interesuju."

Da ne bi bilo zabune, "sistem" o kojem Lazić govori skup je srećnih brojeva i njihovih kombinacija. A u sportskoj prognozi osim odličnog poznavanja fudbala pomaže mu, kaže, i intuicija.

"Godinama izučavam sportiste, pratim njihov razvoj, kao i klubove, a treneri su mi "specijalnost". Često, treneri presude utakmicu, a ne igrači", kaže Tomislav.

"Ne igram loto, bingo, rulet, ne volim automate i ne kupujem lozove. Interesuju me samo nagradne igre dnevnih novina i sportska prognoza", kaže Tomislav.

Šta sve za pola veka Tomislav nije dobio: na desetine ručnih satova, mermernih kamina, peći na drva i naftu, dušeke, igračke, jorgane, televizore, usisivače.

"Većina tehničkih aparata koje imamo dobijena je u nagradnim igrama. Nema letovališta u staroj Jugoslaviji u kojima moja pokojna supruga i ja nismo letovali zahvaljujući igrama na sreću", kaže Tomislav.

Juna 1966. godine, u velikoj nagradnoj igri "Novosti" "4h4", Tomislav Lazić dobio je - premiju!

"Osvojio san "varburga. Bio sam neizmerno radostan, danima sam čašćavao kolege i prijatelje. U to vreme, "varburg" je bio atrakcija na ulicama Beograda, a meni doneo popularnost naročito među devojkama", kaže ovaj srećni čovek za "Novosti".

(MONDO)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Kad te hoće - hoće te Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon