:: |
Autor |
Poruka |
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~

|
Godine: 40
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~

|
|
Beograd -- Najcenjenija domaća srednja škola, koja je zahvaljujući uspesima svojih đaka stekla i svetsku reputaciju, Matematička gimnazija, obeležila 45. rođendan.
Ova jedistvena srednja škola već četiri i po decenije radi sa talentovanim učenicima u oblasti matematike, informatike i prirodnih nauka.
Matematička gimnazija je jedina domaća obrazovna ustanova kojoj je jubilej čestitao i sam predsednik Republike.
"Ja sam bio đak Prve beogradske gimanzije. Na žalost nisam bio na proslavi moje gimnazije, ali sam došao na vaš rođendan. I hoću da to posebno istaknem, da istaknem koliko cenim to što ste činili svih ovih godina, i profesori i đaci, i da se zahvalim učenicima Matematičke gimnazije koji su proneli i proslavili ime naše zemlje na matematičkim olimpijadama zbog toga što je to jedna posebna vrsta inetelektualno-sportske delatnosti", rekao je Boris Tadić prilikom jučerašnje svečanosti.
Pored zlatne generacije koja je proteklih godina osvojila sve što se na takmičenjima iz matematike, fizike, infomratike i astronomije moglo osvojiti, Matematičku gimnaziju čine talentivani i izuzetno vredni i znatiželjni mladi ljudi.
Srednja škola koja je pre 45 godina počela sa radom sa idejom da se u njoj malo više od ostalih škola radi matematika danas je škola od posebnog nacionalnog značaja čiji se đaci sve češće i lakše upisuju na vodeće svetske univerzitete ili razvijaju uspešne naučne karijere.
Učenici elitne beogradske škole do sada su osvojili više od 350 medalja na olimpijadama i balkanijadama.
(B92)
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|