www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

jela od povrca
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 1:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zapečena boranija
SASTOJCI

1 kg boranije
250 grama kisele pavlake
4 jajeta
125 grama margarina
100 grama prezli
so
NAČIN PRIPREME
Očistite i operite boraniju, pa je stavite da se kuva u prethodno posoljenoj vodi. Kuvanu boraniju procedite i preručite u vatrostalni sud. Umutite jaja, pa im dodajte pavlaku i dobijenom mešavinom prelijte boraniju. Pospite prezlama i tankim listićima margarina. Pecite na umerenoj temperaturi 15-tak minuta.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 1:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Gljive punjene belim lukom
SASTOJCI

250 grama gljiva
4 čena belog luka
60 grama svežih hlebnih mrvica
puter
1 kašika peršunovog lista
so, biber
NAČIN PRIPREME
Gljive operite, pa presecite drške od šešira gljiva. Šešire poređajte u vatrostalnu posudu, a drške sitno naseckajte. Na puteru kratko propržite sitno naseckane gljive, izgnječen beli luk i hlebne mrvice. Dodajte sitno naseckan peršun, posolite i pobiberite. Ovom smesom punite šešire gljiva. Stavite ih u rernu na umerenu vatru i poslužite tople.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 1:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pohovan celer
SASTOJCI

2 celera
2 jajeta
3 kašike brašna
2 kašike prezli
so, biber
NAČIN PRIPREME
Celer očistite, oljuštite i skuvajte u slanoj kipućoj vodi. Poklopite posudu i kuvajte dok celer ne omekša. Celer procedite, prohladite i isecite na veće kriške. Posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja, pa u prezle. Pržite na vrelom ulju dok ne porumeni sa obe strane. Poslužite toplo uz kiselo mleko.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 1:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Omlet od celera



SASTOJCI

1 veliki okrugli celer
3 šargarepe
1 jaje
5 kašika mleka
80 grama brašna
so, beli biber
muskatni oraščić
ulje
NAČIN PRIPREME
Očistite celer, ogulite ga, operite i izrendajte. Očišćenu šargarepu takođe izrendajte. Pomešajte jaje s mlekom i brašnom, posolite, pobiberite i narendajte oraščić. Dodajte izrendano povrće. Ugrejte masnoću. Po dve kašike povrća stavljajte na tiganj i pecite s obe strane.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 1:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Đuveč od praziluka
SASTOJCI

600 grama praziluka
500 grama svežeg paradajza
75 grama pirinča
2 dl ulja
3 dl vode
1 limun
1 suva crvena paprika
2 kašičice ljute aleve paprike
so
NAČIN PRIPREME
Očistiti praziluk od spoljnih listova, iseći ga na komade dugačke oko 6 cm, upola obariti u slanoj vodi, tako da parčad luka ostanu cela, i ocediti vodu. Zagrejati ulje i pržiti praziluk oko 15 minuta. Dodati malo aleve paprike, naliti vodom, staviti opran pirinač, paradajz isečen na kriške, suvu crvenu ljutu papriku i posoliti. Kuvati u rerni dok pirinač ne nabubri, ali paziti da se ne raskuva. Pre služenja nacediti sok od limuna.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 1:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Keleraba punjena spanaćem



SASTOJCI

4 kelerabe
500 ml supe iz kesice
200 grama spanaća
2 crna luka
3 kašike ulja
125 grama gauda sira
so, biber
1 kašika oraha
500 grama isečenog paradajza
100 ml belog vina
NAČIN PRIPREME
Očistiti kelerabu, a zatim je kuvati u pripremljenoj supi oko 20 minuta. Probrati spanać, pa ga dobro oprati i iseckati. Crni luk očistiti, a zatim oprati i iseći na fine kockice.

Orahe sitno iseckati i propržiti. Crni luk dinstati na malo ulja. Dodati spanać, pa sve pržiti pet minuta. Izrendati sir, pa dodati 2/3 sira i orahe. Nožem odstraniti "poklopac" sa kelerabe i izdubiti je. Sitno iseckati "poklopac" i izvađeno meso kelerabe, pa sve dodati u spanać. Izdubljene kelerabe puniti smesom.

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Propržiti 2 crna luka na dve kašike ulja. Dodati paradajz i vino, pa začiniti. Sos sipati u tanjir, pa na njega staviti kelerabe. Posuti preostalim sirom i zapeći 30 minuta.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 1:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Musaka od spanaća i pirinča
SASTOJCI

1 kg spanaća
100 grama crnog luka
80 grama ulja
300 grama paradajza
80 grama pirinča
80 grama sira
1 čaša mleka
2 jajeta
40 grama brašna
malo peršunovog lista
aleva paprika
so i biber
NAČIN PRIPREME
Spanać očistite, operite i sitno iseckajte. Zagrejte polovinu količine ulja i prodinstajte spanać na njemu. Skinite sa šporeta, pa dodajte narendan sir i alevu papriku. Na preostalom ulju ispržite sitno iseckan luk, dodajte pirinač, posolite i pobiberite, pa prelijte sa malo vrele vode. Stavite na šporet i ostavite da se na umerenoj temperaturi tiho kuva.

Uzmite vatrostalni sud, podmažite ga i na dno poređajte paradajz isečen na kolutove. Preko paradajza sipajte pirinač, rasporedite ga po celoj površini, pa onda sipajte spanać. Preko spanaća stavite opet kolutove paradajza. Musaku pecite oko pola sata, pa prelijte mešavinom izmućenog jajeta, brašna i mleka. Pospite isitnjenim sirom i stavite ponovo u rernu da se peče dok ne dobije rumenu boju. Služite kao posebno jelo uz kiselo mleko.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 1:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rezanci od tikvica
SASTOJCI

6 većih tikvica
12 listića belog luka
1 limun
4 poširana (ulupana i skuvana bez ljuske) jajeta
sos od paradajza
origano
so, biber
rendani parmezan
očišćene semenke suncokreta
maslinovo ulje
NAČIN PRIPREME
Očistiti tikvice i preseći ih napola. Izvaditi mekanu sredinu sa semenjem, pa oštrim nožem iseckati tikvice na tanke rezance. Kratko ih prokuvati u slanoj kipućoj vodi, pa prebaciti u ledenu vodu da bi se prohladile. Tikvice dobro ocediti.

Zagrejati malo maslinovog ulja, prodinstati rezance od tikvica, dodati listiće belog luka i sok od limuna. Začiniti po ukusu.

Sos od paradajza začiniti origanom i biberom. Podeliti rezance ravnomerno na četiri tanjira, posuti parmezanom i blago gratinirati u rerni dok sir ne porumeni. Izvaditi iz rerne, napraviti rupu u sredini i u svaku staviti po jedno poširano jaje. Preliti sosom od paradajza i dodati još malo parmezana. Posuti suncokretom i služiti.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 1:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zapečen paradajz s pirinčem
SASTOJCI

6 velikih paradajza
180 grama obarenog pirinča
50 grama maslaca
2 tvrdo kuvana jaja
peršun
prezle ili 100 grama struganog sira
NAČIN PRIPREME
Oprati paradajz, odseći nožem vrh i izdubiti sredinu. Posoliti iznutra i okrenuti otvorom nadole da se ocedi desetak minuta. Za to vreme kuvati pirinač u ključaloj slanoj vodi 20 minuta, ocediti ga i izmešati sa maslacem dok je još topao. Iseckati jaja i peršun, izmešati sa pirinčem i začiniti. Napuniti paradajz, pa ga poređati u đuveč ili vatrostalan sud. Posuti ga prezlama ili struganim sirom. Peći u vreloj pećnici oko 20 minuta.

Izdubljen paradajz možete napuniti prženim mlevenim mesom, preliti umućenom kiselom pavlakom i jajetom i zapeći u pećnici 20 minuta.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 1:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Musaka od paradajza
SASTOJCI

800 grama paradajza
200 grama crnog luka
100 grama ulja
150 grama sira
5 jaja
1 šolja mleka
2 kašike brašna
peršunov list
so
NAČIN PRIPREME
Luk očistite, operite i isecite sitno, pa ga propržite na ulju. Kad luk porumeni, dodajte opran i krupno isečen paradajz. Pržite oko deset minuta, pa dodajte brašno. Pržite i dalje, sve dok se i brašno ne isprži. Skinite sa šporeta, pospite seckanim peršunom, posolite, izmešajte i sipajte u pogodnu vatrostalnu posudu. Masu lepo rasporedite po dnu posude. Sir izdrobite, pa njime pospite prženi paradajz s lukom. Prelijte sve izmućenim jajima i mlekom, pa stavite u zagrejanu rernu da bi se zapeklo. Kada jaja porumene, izvadite musaku iz rerne, malo je prohladite, pa služite.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 1:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pire od spanaća
SASTOJCI

1 kg spanaća
60 grama putera
300 ml mleka
40 grama brašna
4 jajeta
biber i so
NAČIN PRIPREME
Spanać očistite, operite i skuvajte u vreloj slanoj vodi, pa ga propasirajte. Zagrejte puter i propržite brašno na njemu. Dodajte ovoj zapršci propasirani spanać, promešajte i razredite mlekom. Kuvajte desetak minuta, tj. dok spanać ne dobije dovoljnu gustinu. Pobiberite i skinite sa šporeta. Jaja ispržite na oko i poslužite zajedno sa pireom kao posebno jelo. Pire se može poslužiti i kao dodatak uz pečeno ili prženo meso.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 1:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zepečeni karfiol
SASTOJCI

2 glavice karfiola
1 jaje
1 glavica belog luka
1 kašika vinskog sirćeta
1 kašika brašna
1 šolja mleka
1 dl ulja
so, biber
NAČIN PRIPREME
Karfiol očistiti, odvojiti na cvetiće i oprati. Obariti ga u slanoj vodi s kašikom vinskog sirćeta. Sitno iseći beli luk. Obaren karfiol propržiti na zagrejanom ulju, dodati beli luk, posoliti i pobiberiti, pa preručiti u vatrostalnu posudu. U činiji razmutiti jaje, dodati šolju mleka, kašiku brašna, posoliti, promešati, pa preliti preko karfiola. Karfiol staviti u zagrejanu rernu i peći dok se ne uhvati zlatna korica.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~ -> jela od povrca Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 3 od 7

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon