www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

jela od povrca
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 1:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zapečen spanać s kuvanim jajima



SASTOJCI

1,5 kg spanaća
1 kašika masti
1 manja kašika brašna
6 kašika kisele pavlake
so, biber
3 kuvana jajeta
dosta rendanog sira
malo sode bikarbone
NAČIN PRIPREME
Očišćen i dobro opran spanać staviti u lonac sa kipućom vodom i kuvati. Dodati malo sode bikarbone da bi spanać zadržao svetlu boju. Kada se spanać skuva, ocediti ga od vode, a zatim iscediti i rukama. Samleti ga na mašini za meso ili sitno iseckati na dasci, kao za pire.

U šerpi zagrejati mast i na njoj propržiti brašno dok ne porumeni. Dodati i spanać, pa sve zajedno kratko pržiti, posoliti, pobiberiti i dodati pavlaku. Sve dobro izmešati i staviti u prethodno podmazanu vatrostalnu posudu. Odozgo staviti kuvana jaja isečena na polutke i bogato posuti struganim sirom. Staviti u zagrejanu rernu i peći 15 minuta. Služiti toplo.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 1:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Paprike punjene krompirom



SASTOJCI

10 svežih paprika
svež krompir
crni luk
so, biber
ulje
začin C
NAČIN PRIPREME
Očistiti 10 paprika i napuniti ih svežim rendanim krompirom i crnim lukom. Smesu začiniti začinom, pa posuti s dosta bibera i nauljiti. Zatim puniti paprike i peći ih u rerni oko 45 minuta na 220 stepeni.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 1:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Varivo od šargarepe
SASTOJCI

600 grama šargarepe
80 grama maslaca
1 glavica crnog luka
1/2 čaše mleka
1/2 čaše kisele pavlake
seckan peršun
NAČIN PRIPREME
Šargarepu očistiti, oprati i iseći na kolutove. Luk iseckati na rebarca, staviti na zagrejan maslac, dodati šargarepu i posoliti. Poklopiti i na tihoj vatri dinstati 10-15 minuta. Posuti brašnom, naliti mlekom i toplom vodom, pa kuvati još 25 minuta. Pred služenje, posuti seckanim peršunom i izmešati sa pavlakom (pavlaka se može služiti i posebno).

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 1:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Špargla sa sirom
SASTOJCI

600 grama špargli
150 grama sira
200 grama putera
so
NAČIN PRIPREME
Očistiti špargle od korena prema vrhu i nožem zaseći zaliske. Skuvati ih u hladnoj vodi u koju ste dodali malo putera, a zatim ocediti. Špargle ređati u posudu u kojoj će se peći, a posudu prethodno premazati puterom. Preliti špargle ostatkom rastopljenog putera i preko njih narendati sir. Staviti da se zapeku u prethodno zagrejanoj rerni dok se sir ne istopi.

_________________
 
*jovance*
Veštica
Veštica



Godine: 37

Datum registracije: 21 Feb 2005
Poruke: 1952
Mesto: los angeles, socal

usa.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 25, 2005 7:34 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Green Beans ili Boranija ali na Americki nacin

Operete svezu mladu zelenu boraniju,
Stavite lonac sa vodom da prokljuca, i cim prokljuca dodajte zelenu boraniju. Dovedite vodu sa boranijom do jos jednog kljuca i posle procediti boraniju. Sipati maslinovog ulja, malo iseckanog belog luka, malo soli i persuna. Najbolje je sluziti dok je toplo......
p.s. morate paziti da ne prekuvate boraniju, jer netreba da bude meka......samo malo obarena.
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 30, 2005 10:34 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Brokoli s makaronama

Potrebno je:
- 450 g brokola, 500 g makarona - skoljkice
- 1 glavica luka, 2 cena belog luka
- 1 pavlaka, 50 g parmezana, biber i so

Oprati brokoli, odvojiti na male delove i kuvati u slanoj vodi oko 5 minuta. Izdinstati isecen crni i beli luk i dodati pavlaku. Kuvati uz stalno mesanje dok se ne zgusne. U to dodati brokoli, posoliti i pobiberiti po ukusu i dodati makarone. Sve zajedno izmesati i posuti sa parmezanom koji je narendan na krupna rezanca.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 30, 2005 10:43 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Uštipci sa brokolijem

Potrebno je: 1 kg brašna,750-800 ml.mlake vode, 1 kocka kvasca,2 jaja, so, biber, baren brokoli(može karfiol, kelj, i sl.)
Kvasac razmutiti u malo mlake vode pa ga pomešati sa ostalim sastojcima u redje testo koje se ostavi da uskisne ili naraste.Nakon toga dodati u naraslo testo obaren i ohlajden brokoli. Vaditi kašikom i peći u dosta ulja ili fritezi. Dovoljno je i pola mere jer je ovo velika količina.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 30, 2005 10:45 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pohovani brokoli

Potrebno je:300 gr. brokolija,2 jajeta, malo mleka, malo brašna, ulje, so,prezle,majonez, pavlaka, malo karija
U posoljenoj vodi obariti brokoli i ocediti. Cvetove brokolija uvaljati u brašno pa u umućena jaja pa u prezle i ispohovati na ulju.Pohovane staviti na papir da se ocedi višak masnoće.Kesicu od 100 gr. majoneza pomešati sa pola kisele pavlake i dodati malo karija. Sa ovim sosom preliti pohovane brokole.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 24, 2005 8:03 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Омиљено поврће у летњим и јесењим данима су тиквице и плави патлиџан. Од њих се могу справљати различита јела, лака и она гурманска, разне салате и прави специјалитети. Драгоцени су у здравој исхрани, јер садрже витамине, минерале и друге важне састојке, а уз то мало калорија, тако да се могу користити и у дијеталној исхрани.

Шарена салата

Потребно је:
осредњи плави патлиџан
500 грама белог кромпира
250 грама ситног коктел парадајза
мало рузмарина
со, уље, винско сирће
150 грама траписта или ементалера
мало брашна

Опран плави патлиџан исећи на тање колутове, уваљати у брашно и пржити на добро загрејаном уљу. Кромпир опрати, скувати, ољуштити и исећи на колутове. Одмах измешати са сиром исеченим на коцкице, целим или напола исеченим ситним парадајзом и прженим патлиџаном, па прелити мешавином соли, маслиновог уља и сирћета и посути иситњеним рузмарином. Прохладити и послужити.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 24, 2005 8:05 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Медитеранска салата с тиквицама

Потребно је:
2 младе тиквице
2-3 парадајза
3-4 танке кришке белог сира
150 грама црних маслина
кашичица кима
сок од лимуна, уље, со Тиквице исећи на танке колутове, спустити у кипућу посољену воду и после 2 минута оцедити. У чинију за салату ставити тиквице, исецкан парадајз и целе маслинке, па по укусу зачинити соком од лимуна, уљем и сољу. Одозго поређати танке кришке сира посутог кимом.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 24, 2005 8:07 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Поховане тиквице

Потребно је:
2 тиквице или 2 мања плава патлиџана
со, брашно, презле
2 јаја
уље за пржење Опране тиквице или плаве патлиџане исећи на колутове и посолити, па оставити десетак минута да постоје, да пусте воду и изгубе евентуалну горчину. Затим их оцедити, сваки колут уваљати у брашно, улупана јаја и презле, па их пржити на добро загрејаној масноћи.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 24, 2005 8:08 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Запечено поврће

Потребно је:
мањи плави патлиџан
мања тиквица
2-3 кромпира
3 парадајза
струк празилука или црни лук
кесица пармезана
кашика зачина од поврћа
уље, со, босиљак Исецкан празилук или црни лук посолити и кратко пропржити на уљу (најбоље маслиновом), да само мало омекша, затим додати на коцкице исечен плави патлиџан и пржити још 2 минута, па скинути с ватре. Додати на коцке исечен кромпир, тиквицу и колутове парадајза, све измешати и зачинити по укусу зачином од поврћа, па ставити у пећницу загрејану на 220Ц и пећи док кромпир не омекша. Готово јело посути пармезаном и листићима босиљка и послужити.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~ -> jela od povrca Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 4 od 7

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon