www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Neke kontraceptivne pilule su ipak opasne?
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 29, 2011 6:02 pm    Naslov poruke: Neke kontraceptivne pilule su ipak opasne? Na vrh strane Na dno strane

Kontraceptivne pilule "džez" i "jasmin", nemačke farmaceutske kompanije "Bajer" (Bayer), opet su na tapetu.

Kontraceptivne pilule koje sadrže sintetički hormon "drospirenon", kao što su "džez" i "jasmin", mogu da povećaju opasnost od stvaranja krvnih ugušaka za 1,5 odsto u odnosu na pilule koje sadrže hormon "levonorgestrel", pokazali su rezulati istraživanja američke Uprave za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda (FDA).

FDA je došla do tog zaključka na osnovu analize rezultata istraživanja obavljenih na 800.000 žena koje su koristile različite oblike kontracepcije u periodu od 2001. do 2007. godine.

Tablete "džez" i "jasmin" su slabo dozirane kontraceptivne pilule koje u sebi sadrže "drospirenon" i "etinilestradiol" (estrogen uobičajen u oralnim kontraceptivnim sredstvima) i danas su među naprodavanijima u svrhu kontracepcije.

Kontraceptivne pilule "džez" i "jasmin" ranije su već bile na tepetu. U Sjedinjenim Američkim Državama čak 129 žena tužilo je "Bajer", tvrdeći da im je korišćenje kontraceptivnih pilula iz linije "jasmin" ozbiljno ugrozilo zdravlje.

(Tanjug)

Mysty
~abhor~
<b>~abhor~</b>

Godine: 36

Datum registracije: 29 Maj 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 29, 2011 6:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Smatram da su sve pilule za kontracepciju otrov i ubice, nazalost koristila sam Jasmin, ali samo mesec dana, s obzirom da mi nisu odgovarale, i vise ne nameravam da koristim te gluposti.

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 29, 2011 8:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

upravo sam nesto slicno htio da napisem..kao miti... Wink
sve su jako opasne... Wink

love is all you need
......

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 29, 2011 11:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Dakako da jesu, jer prije svega naši doktori niti ne urade neke hormonalne analize da bi mogli da nas upozore na sve neprijatnosti koje one kasnije i dugim korištenjem izazivaju (to znam iz vlastitog iskustva), a sve i da nekom urade, šta to vrijedi kada se u apoteci mogu nabaviti gotovo sve i bez liječničkog recepta.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Neke kontraceptivne pilule su ipak opasne? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon