:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Kontraceptivne pilule "džez" i "jasmin", nemačke farmaceutske kompanije "Bajer" (Bayer), opet su na tapetu.
Kontraceptivne pilule koje sadrže sintetički hormon "drospirenon", kao što su "džez" i "jasmin", mogu da povećaju opasnost od stvaranja krvnih ugušaka za 1,5 odsto u odnosu na pilule koje sadrže hormon "levonorgestrel", pokazali su rezulati istraživanja američke Uprave za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda (FDA).
FDA je došla do tog zaključka na osnovu analize rezultata istraživanja obavljenih na 800.000 žena koje su koristile različite oblike kontracepcije u periodu od 2001. do 2007. godine.
Tablete "džez" i "jasmin" su slabo dozirane kontraceptivne pilule koje u sebi sadrže "drospirenon" i "etinilestradiol" (estrogen uobičajen u oralnim kontraceptivnim sredstvima) i danas su među naprodavanijima u svrhu kontracepcije.
Kontraceptivne pilule "džez" i "jasmin" ranije su već bile na tepetu. U Sjedinjenim Američkim Državama čak 129 žena tužilo je "Bajer", tvrdeći da im je korišćenje kontraceptivnih pilula iz linije "jasmin" ozbiljno ugrozilo zdravlje.
(Tanjug)
|
|
|
|
|
 |
Mysty ~abhor~

|
Godine: 36
Datum registracije: 29 Maj 2007 Poruke: 29514

|
|
Smatram da su sve pilule za kontracepciju otrov i ubice, nazalost koristila sam Jasmin, ali samo mesec dana, s obzirom da mi nisu odgovarale, i vise ne nameravam da koristim te gluposti.
|
|
|
|
|
 |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*

|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija

|
|
upravo sam nesto slicno htio da napisem..kao miti...
sve su jako opasne...
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
 |
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Dakako da jesu, jer prije svega naši doktori niti ne urade neke hormonalne analize da bi mogli da nas upozore na sve neprijatnosti koje one kasnije i dugim korištenjem izazivaju (to znam iz vlastitog iskustva), a sve i da nekom urade, šta to vrijedi kada se u apoteci mogu nabaviti gotovo sve i bez liječničkog recepta.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|