:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Pripadnici jačeg pola se brže zaljubljuju, a u najvećem broju slučajeva oni su ti koji će prvi reći partnerki da je vole.
Dve male reči u korenu svake ozbiljne veze... Godinama se veruje da ženama lakše pada da izgovore ono prvo "volim te", posle kojeg stvari odjednom postaju malo ozbiljnije i, ako imate sreće, mnogo bolje, ali izgleda da smo svi živeli u zabludi.
Međutim, pored toga što se brže zaljubljuju, ispostavilo se da muškarci to lakše i "priznaju".
U Americi je sprovedena anketa na tu temu, a rezultati su pokazali da prvo "volim te" u vezi tri puta češće izgovaraju pripadnici jačeg pola. Ovakvi podaci su pomalo iznenađujući jer je ustaljeno mišljenje da su žene romantične i da lakše verbalizuju emocije, dok ih muškarci "kriju" i po definiciji "preziru" romantiku.
Realnost je drugačija, prema istraživanju dr Marise Harison, profesora psihologije sa Pensilvanijskog univerziteta žene su mnogo obazrivije od muškaraca kada su romantika i emocije u pitanju.
Ona je intervjuisala 172 studenata, koji su odgovarali na pitanja u vezi sa zaljubljivanjem, iskazivanjem emocija i odnosima sa partnerom. Jedno od pitanja ticalo se i trenutka u kojem su prvi put izgovorili "volim te".
Rezultati objavljeni u Žurnalu socijalne psihologije pokazali su da se muškarci češće zalčjubljuju u roku od nekoliko nedeljha, dok je većina žena izjavila da im je, da bi se zaljubile, potrebno nekoliko meseci.
Muškarci takođe, kako su pokazali rezultati ankete, češće prvi izgovaraju "volim te", i to mnogo ranije nego njihove partnerke.
"Muškarci 'volim te' izgovaraju prvi čak tri puta češće nego žene", kaže dr Harison. "Rezultati sugerišu da su žene pragmatičnije kad je reč o ljubavi nego što se to obično misli."
Ova anketa tako je razvejala teoriju o tome da su "žene romantične, a muškarci zatvoreni", ali je zato potvrdila verovanje da su muškarci spremni da se upuste u seksualne odnose već posle nekoliko nedelja (a po mogućstvu, najverovatnije i ranije), dok većina žena ipak želi da sačeka par meseci.
(MONDO)
|
|
|
| |
|
 |
Mysty ~abhor~

|
Godine: 37
Datum registracije: 29 Maj 2007 Poruke: 29514

|
|
Aha, na kojoj to planeti? Naravno da su romanticni, dok ne dobiju ono po sta su dosli. Mislim, ne kazem da su zenske bolje mozda su cak i gore ali da su romanticniji od nas, nema sanse.
|
|
|
| |
|
 |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*

|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija

|
|
ja sam jedan od njih... ja sam romantican i pre nego dobijem i posle...
samo eto ima jedan problem... sto volim cesto da budem romantican...
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
 |
|
| |
|
 |
nacaaleksic Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 28 Apr 2011 Poruke: 91

|
|
jellenadabogdakrepala
Uvek budi romantičan! Ukoliko to devojka odbije, a trudiš se, ne zaslužuje te! Pažnja i romantika svakoj devojci godi!
|
_________________ ...100% znam da ti si taj... |
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
| Mysty je napisao/la sledeće: | Aha, na kojoj to planeti? Naravno da su romanticni, dok ne dobiju ono po sta su dosli. Mislim, ne kazem da su zenske bolje mozda su cak i gore ali da su romanticniji od nas, nema sanse.  |
Na ovoj našoj, mysty, na ovoj našoj planeti ima mnogo dobrih i romantičnih muškaraca, samo je problem u ženama koje ponekad romatičnost smatraju muškom slabošću, a žene ne vole slabiće.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
| gkukolj je napisao/la sledeće: | | Mysty je napisao/la sledeće: | Aha, na kojoj to planeti? Naravno da su romanticni, dok ne dobiju ono po sta su dosli. Mislim, ne kazem da su zenske bolje mozda su cak i gore ali da su romanticniji od nas, nema sanse.  |
Na ovoj našoj, mysty, na ovoj našoj planeti ima mnogo dobrih i romantičnih muškaraca, samo je problem u ženama koje ponekad romatičnost smatraju muškom slabošću, a žene ne vole slabiće. |
Necu nista vise ni da dodam ni da oduzmem na ovo sto je gkukolj rekla .. samo cu reci da ocigledno mysty nisi imala tu priliku da imas vezu sa nekim normalnim i romanticnim muskarcem mada postoje i devojke koje bas i nevole romantiku mada mi ti ne licis kao takva osoba ( ili mozda gresim )
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
| |
|
 |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*

|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija

|
|
| nacaaleksic je napisao/la sledeće: | jellenadabogdakrepala
Uvek budi romantičan! Ukoliko to devojka odbije, a trudiš se, ne zaslužuje te! Pažnja i romantika svakoj devojci godi!  |
naravno naco... zena koja ne voli romantiku..meni i ne treba...
znam iks slucajeva..gdje cure nisu htjele romanticne slabice...
pa se udale za muskarcine...
pa sad uzivaju...u kavezu...nisu cule lijepu rijec...godinama...
a kamoli dozivjele nesto lijepo...
ima ih po netu koliko hoces...
ubise se dopisujuci se i dushu bi dale ...za lijepu i slatku rijec..
a kamoli ono malo medju nogama...
sit sam ja i princeza i svih drugih prevarenih zena...
a ima ih koliko hoces... i znam da ce ih uvijek biti...
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
 |
|
| |
|
 |
Mysty ~abhor~

|
Godine: 37
Datum registracije: 29 Maj 2007 Poruke: 29514

|
|
Boky, ako mi nadjes "normalnog" decka, castim te pivom.
|
|
|
| |
|
 |
nacaaleksic Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 28 Apr 2011 Poruke: 91

|
|
| jellenadabogdakrepala je napisao/la sledeće: | | nacaaleksic je napisao/la sledeće: | jellenadabogdakrepala
Uvek budi romantičan! Ukoliko to devojka odbije, a trudiš se, ne zaslužuje te! Pažnja i romantika svakoj devojci godi!  |
naravno naco... zena koja ne voli romantiku..meni i ne treba...
znam iks slucajeva..gdje cure nisu htjele romanticne slabice...
pa se udale za muskarcine...
pa sad uzivaju...u kavezu...nisu cule lijepu rijec...godinama...
a kamoli dozivjele nesto lijepo...
ima ih po netu koliko hoces...
ubise se dopisujuci se i dushu bi dale ...za lijepu i slatku rijec..
a kamoli ono malo medju nogama...
sit sam ja i princeza i svih drugih prevarenih zena...
a ima ih koliko hoces... i znam da ce ih uvijek biti...  |
Tako je! Zato, uvek se trudi! Naićiće ona koja će to poštovati!
|
_________________ ...100% znam da ti si taj... |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|