www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Vatrena lopta izazvala najveću saobraćajnu nesreću u isto
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Mysty
~abhor~
<b>~abhor~</b>

Godine: 37

Datum registracije: 29 Maj 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Nov 05, 2011 3:25 pm    Naslov poruke: Vatrena lopta izazvala najveću saobraćajnu nesreću u isto Na vrh strane Na dno strane

Najmanje sedmoro ljudi je poginulo, a 50 povređeno u lančanom sudaru 21 automobila i šest kamiona, koji se sinoć dogodio na autoputu M5 u blizini Tontona u Engleskoj. Nakon sudara izbio je veliki požar u kojem su neka vozila potpuno izgorela. Spasilačke službe navode da je ovo najgora saobraćajna nesreća koju pamte, a britanski mediji je karakterišu kao najveću u istoriji Engleske.
Strahuje se da će broj poginulih biti i veći, pošto se pretpostavlja da ima ljudi koji nisu stigli da se izvuku iz automobila i koji su izgoreli u požaru.

Lekari navode da nekoliko povređenih ima teške povrede koje će im promeniti način života.

Zvaničnici su naveli da se nesreća dogodila u subotu oko 20.30 po lokalnom vremenu, kada se na autoputu pojavila "velika vatrena lopta".

Za sada nije saopšten uzrok nesreće, ali je najverovatnije posledica jakih kiša koje su padale prethodnih dana i guste magle, prenosi je BBC.

Poslednja saobraćajna nesreća ovih razmera na putevima u Britaniji desila se 1991. godine, kada je 10 ljudi poginulo, a 25 povređeno u sudaru na autoputu M4 kod Hangerforda u Engleskoj, piše "Dejli mejl".

Pol Slejven iz vatrogasne službe Devona i Somerseta rekao je za BBC da je to najgora nesreća koju pamte, sa toliko puno vozila koja su učestvovala u sudaru.

- Nemamo podataka da je u kamionima bilo toksičnog ili hemijskog materijala, a ogromna vatra koja se razbuktala izazvana je velikom količinom goriva koja je bila u kamionima - rekao je Slejven.
Autoput je odmah nakon nesreće zatvoren u oba pravca zbog intervencije vatrogasnih i spasilačkih službi. Ostaće zatvoren najmanje 24 sata, prenosi "Dejli mejl".

Dramatični snimci
Televizijske kamere zabeležile su dramatične snimke vozača koji iz zapaljenih vozila pokušavaju da spasu zarobljene ljude.

- Čuo sam snažan udarac i video vatrene plamenove. Ugledao sam dvoje ljudi kako leže na asfaltu, hitna pomoć je činila sve što može, ne znam da li su ti ljudi preživeli. Čuo sam vatrogasce kako ljudima zarobljenim u vozilu da ne paniče i da će oni pokušati da ih izvuku - ispričao je vozač Pol O'Konor za "Skaj njuz" i dodao da je pogled na gomilu uništenih vozila bio uznemirujući.

Britanac Sem Džons (22) iz Vedmora putovao je kući iz Plimuta.

- Kada sam video šta se dešava, izašao sam iz svog automobila. Pokušao sam da pomognem zarobljenom vozaču, ali nisam mogao da priđem blizu zbog velikog plamena koji je kuljao iz smrskanih vozila. Bilo je nekoliko eksplozija i bilo je preopasno - rekao je on.

Pogledajte svedočenje vozača koji se nalazio u blizini u prilogu koji je napravio "Telegraf"...

Pogledajte video

Pogledajte video

(24sata)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Vatrena lopta izazvala najveću saobraćajnu nesreću u isto Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon