Mendi Stelars je 36-godišnjakinja teška oko 130 kilograma, što ne bi bilo toliko čudno da na njen gornji deo tela ide tek četvrtina (oko 35 kilograma), dok je ostatak težine u nogama i stopalima.
Mendi Selars iz Lankašira pati od retke bolesti, slične Proteus sindromu koji izaziva atipičan rast kostiju, kože, glave... Kod Mendi, problem je u neverovatnoj disproporciji džinovskih nogu i stopala naspram sitnog tela, koja još nije objašnjena.
Pored toga što su joj noge nekoliko puta veće od proseka, desno stopalo joj je dugačko 40, a široko 18 centimetara, dok je levo bilo dugo 28 centimetara i okrenuto naopako.
Mendi je nedavno morala da se podvrgne operaciji - lekari su joj saopštili da je njeno levo stopalo inficirano i da da bi to moglo da je ubije, ukoliko ga ne amputiraju. Ali, nije mnogo trebalo da noga ponovo počne da raste.
- Nadala sam se da će amputacija stabilizovati moje stanje, ali mislim da sam u sebi znala da će noga ponovo početi da raste. I to odmah pošto sam stala na noge - primetila sam da mi je bilo sve teže da namestim protezu, a onda je noga postala toliko teška da ju je gotovo polomila - ispričala je Mendi, kojoj je obim leve noge trenutno jedan metar.
Ona je među samo 120 ljudi na svetu koji imaju ovu misterioznu bolest, ali čvrsto veruje da će lek biti pronađen.
- Ima ljudi kojima je mnogo gore nego meni. Ja imam život i živim ga najbolje što mogu. Koncentrisana sam na to da ponovo prohodam i da se borim za svoju samostalnost - objasnila je Mendi, koja svoja iskustva deli s na svom sajtu.
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma