www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Vratila 200.000 evra, dobila 1.000 dinara?!
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 17, 2011 7:29 pm    Naslov poruke: Vratila 200.000 evra, dobila 1.000 dinara?! Na vrh strane Na dno strane

Marina Moračanin (28), koja radi za 15.000 dinara, nekoliko minuta u šoku gledala u 200.000 evra i pola miliona dinara. Bez razmišljanja pala odluka: sve će da vrati. Nagrađena s 1.000 dinara.

"Odem u toalet i nađem torbicu. Otvorim. Unutra ogroman štos para, debeo ko tri prsta... Oduzmem se. Nijednog trenutka nisam razmišljala da li da vratim", u šoku za "Press" priča mlada Kruševljanka Marina Moračanin (28), koja je pronašla - i vratila - neverovatnu sumu novca od 200.000 evra i 500.000 dinara.

Skromna konobarica bara "Kafeto" u Kruševačkom tržnom centru, koja sa mužem i sedmogodišnjom ćerkom živi kao podstanar i radi za 15.000 dinara, nije oklevala, znala je šta je ispravna odluka.

"Sve po 200 evra, po 500 evra, i dva debela štosa od po 1.000 dinara. Kažem sebi, dobro Marina, smiri se... Stavim sve u jednu kesicu, izađem i čekam da se onaj čovek vrati.

Razmišljam, ako ne dođe do tri sata, odneću u policiju. Neću nikom u tržnom centru da kažem, može da bude opasno. Izlazila sam nekoliko puta napolje iz kafea da ga negde vidim.

Odjednom ga ugledam kako prolazi sa detetom i ženom. Pozovem ga, a on kaže: "Šta je, šta me zoveš?" Priđe sa ženom, odemo do šanka i ja ga pitam je l' izgubio nešto? On mirno kaže "ne" i odmah počne da se prepipava, vidi da nema torbicu i pita sleđenim glasom: "Je l' si otvarala?!" Kažem da jesam i nateram ga da sve prebroji", kaže Marina.

Poštenu konobaricu vlasnik novca častio je sa svega 1.000 dinara.

"Njegova žena počne da ga cima za ruku i on izvadi 1.000 dinara, da mi i ode. Od tada se nije pojavio. Na te pare sam dodala još 500 dinara i kupila majicu koju sam već neko vreme merkala. Ne treba meni nagrada, meni je važno da mirno spavam", skromno priča Marina.

Ona navodi da zna da je taj čovek gastarbajter u Švajcarskoj.
"U ovom kafeu radim dve godine i znam tog čoveka jer je dolazio nekoliko puta. Inače, nije od onih koji ostavljaju bakšiš", priča ona.

"Taj čovek je došao sa detetom u kafe i popio kafu. Potom je za dete kupio sok od 115 dinara, dao je 120 i uzeo kusur od pet dinara. Zamolio me je da ode u toalet koji nije za goste i ja sam ga pustila.

Nemam običaj da dajem ključ svima jer niko ne čisti za sobom, ali njemu sam, eto, dala jer sam videla da je s detetom, pa da ga mališan ne čeka dugo. Posle sam otišla ja do toaleta i našla na lavabou tu torbicu! Srce mi je stalo. Gledala sam, piljila, u 200.000 evra i pola miliona dinara", prepričava Marina šok koji će pamtiti celog života.

Marina je ove godine već dva puta bila pošteni nalazač. Prvo je našla novčanik sa celom profesorskom platom, a drugi put torbicu koju je gost kafea zaboravio, sa sve kreditnim karticama, čekovima, digitalnim aparatom, mobilnim i drugim sitnicama. Svaki put je sve vratila.

"Pre mnogo godina moj otac je našao u autobusu novčanik sa puno para i vratio ga. Te pare su bile za bolesno dete. Uvek se setim toga", zaključuje ova skromna žena za "Press".

(MONDO)

Ivankamaza
~Ljubav i Snovi~
<font color='blue'><b>~Ljubav i Snovi~</b></font>

Godine: 40

Datum registracije: 19 Okt 2004
Mesto: ~ Paris je t'aime ~

france.gif
PorukaPostavljena: Pet Nov 18, 2011 2:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Znas kad bih ja vratila 200 000€ ?? Mr. Green

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Nov 18, 2011 2:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

To nikakav čovjek nije. Dati nekome ko ti je vratio tolike novce neku siću na koju je ona dodala ono svoje crkavice da bi sebi priuštila nešto malo je toliko ponižavajuće, ali ne i iznenađujuće. Neka ga bude sramota, da bog da ih ponovo izgubio, pa da ih misti nađe!

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Nov 18, 2011 11:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

1000 dinsa.. al' je velikodushan, svaka cast..

Al' dobro, bacila mu je lepu promociju
taman sutradan neko da ga navata i uzme mu sve, shup**na pokvarena.. Rolling Eyes

The tears of a clown make the whole world laugh.

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Nov 18, 2011 11:52 pm    Naslov poruke: Re: Vratila 200.000 evra, dobila 1.000 dinara?! Na vrh strane Na dno strane

anchi22 je napisao/la sledeće:
"Njegova žena počne da ga cima za ruku i on izvadi 1.000 dinara, da mi i ode.

anchi22 je napisao/la sledeće:
"U ovom kafeu radim dve godine i znam tog čoveka jer je dolazio nekoliko puta. Inače, nije od onih koji ostavljaju bakšiš", priča ona.

Ovo su više nego dovoljni razlozi zašto mu ne bih vratio... Rolling Eyes

Sa ovakvima nema svrhe biti pošten (iako je to lepo).

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Godine: 41

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Sub Nov 19, 2011 1:14 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ovo mora da je neki pirocanac Smile

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Sub Nov 19, 2011 2:07 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

cuj ne bi vratio..
sta mislis ko danas nosi u torbici 200 hiljada evra i pola miliona dindzi... Shocked
unaokolo..i ko nosi toliki novac...a tako olako zaboravi torbicu u toaletu...
neko od koga se ne krade...a sem toga krusevac je relativno mali grad i tu se svi znaju izmedju s ebe..
a posebno svi znau te likove sto nosaju toliki novac sa sobom...
bez obzira.. ova prica je tako suplja da je to smijesno... Wink
nema dokaza da se ovo uopste desilo...
sto neko rece na jednom sajtu u vezi ove teme..
cudi me da je bas izjavu dala za press... Wink

love is all you need
......

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Vratila 200.000 evra, dobila 1.000 dinara?! Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon