www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Kuda leti ovaj avion iznad mene?
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Nov 26, 2011 5:09 pm    Naslov poruke: Kuda leti ovaj avion iznad mene? Na vrh strane Na dno strane

Odgovor zna "Volfram Alfa" (Wolfram Alpha) - specijalna mašina.

Ona čak može da kaže odakle avion leti, na kojoj je visini, pod kojim se uglom vidi u odnosu na horizont gledano sa mesta na kome se nalazi korisnik i koliko je daleko, kao i mnoge druge korisne informacije.

Sudeći prema objavljenom saopštenju, sve te informacije "Volfram" nudi zahvaljujući podacima koje dobija od tamošnje savezne vazduhoplovne administracije - FAA (Federal Aviation Administration).

Odgovori na upit "flights Overhead“ (letovi iznad mene) dobiće se za sada samo za one letove čija je jedna od krajnjih tačaka (mesto poletanja ili mesto sletanja) u SAD.

Pošto ti podaci stižu sa kašnjenjem od pet minuta, "Volfram" trenutno stanje dobija tako što (ekstrapolacijom) izračunava položaj aviona na bazi poslednjih poznatih podataka o njegovom pravca leta, brzini i visini.

Korisnici mobilnih uređaja u koje je ugrađen sistem za geopozicioniranje (GPS) dobiće rezultate zasnovane na preciznim podacima (geografskoj širini i dužini) o svojoj lokaciji, dok će približan položaj ostalih "Volfram" utvrditi na osnovu podataka iz veb čitača (takozvano "geoIP" lociranje kojim se položaj određuje na osnovu Internet protokol - IP adrese).

(Tanjug)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Kuda leti ovaj avion iznad mene? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon