www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

jela od pirinca/rize
Strana prethodna  1, 2, 3  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~
::  
Autor Poruka
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 09, 2005 1:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

RIŽOTO Alpe-Jadran
Specijalitet internacionalne kuhinje


300 g integralnog pirinča
300 g šampinjona
4 inćuna
polovina praziluka
čen belog luka

peršun
supa od povrća
bijelo suvo vino
30 gr putera
maslinovo ulje



Ovo jelo uspješno se sprema drugim vrstama pirinča. Dobro operite gljive i narežite ih. Operite u tekućoj vodi inčune te ih narežite.
Oistite praziluk, odstranite velike spoljne tvrde listove pa ga narežite. Izdinstajte praziluk i oguljeni i zgnjeceni beli luk na 3 kašike ulja. Dodajte pirinač i propržite, ulijte pola čaše vina i mešajući pustite da ispari.
Dodajte kutlaču supe, gljive, malo seckanog peršina, so i biber. Smanjite vatru i skuvajte rižoto, dolivajući s malo supe po potrebi. Rižot ne sme biti preredak odnosno pregust. Dodajte 5 minuta pre kraja kuvanja narezane inćune, promešajte jelo te ugasite vatru.
Ostavite rižoto da se trenutak ohladi i poslužite s peršinom. Sir nije potreban.


 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 09, 2005 1:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

RIŽOTO Van de Velde


300 gr pirinča
2 glavice salate endivije
50 gr sira maskarpone
kari u prahu
polovina luka
2 čena belog luka

peršun
8 - 10 oraha
supa od povrća
belo suvo vino
30 gr putera
maslinovo ulje



Očistite orahe i krupno ih naseckajte. Operite i očistite salatu (sačuvajte celo srce i vanjske listove jer nam trebaju za ukras) pa je narežite na rezance debljine 1 cm.
Očišceni luk narežite, propržite s oguljenim i sitno naseckanim belim lukom na rastopljenom puteru i 3 kašike ulja. Dodajte salatu i polako dinstajte, nalivajuči s pola čaše vina, posolite i pobiberite.
Dodajte pirinač i dinstajte mešajući te dolijte kutlaču supe i smanjite vatru.
Kuvajte rižoto dolivajući supu po potrebi i stalno mešajući. Ugasite ringlu i mešajući rižoto dodajte maskarpone. Malo ohladite, posložite rižoto u lađice od salate odnosno na listove koje ste sačuvali, pospite karijem i orasima. Ukrasite peršunom i poslužite.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 09, 2005 1:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SELJAČKI RIŽOTO
Specijalitet italijanske kuhinje


300 g pirinča
150 g mlevene svinjetine
sušene kobasice
crveni luk
30 gr putera

3 zrela paradajza
100 gr crvenog pasulja
parmezan
crveno vino
maslinovo ulje



Dan ranije potopite pasulj u hladnoj vodi. Kuvajte ga dobrih pola sata te sačuvajte toplu vodu u kojoj se kuvao.
Sitno narežite crveni luk i dinstajte ga ga na 3 - 4 kašike ulja i malo putera pa dodajte mleveno meso i narezanu kobasicu. Prelite sa pola čaše vina, i ostavite da vino ispari na na jačoj vatri. Dodajte pasulj, posolite i nastavite kuvati 5 - 6 minuta, mešajući drvenom varjačom.
Smanjite vatru, dodajte pirinač, paradajz (oguljen i bez semena i isečen na kockice) i kuvajte na laganoj vatri, dodajući povremeno, i po potrebi, tečnost u kojoj se kuvao pasulj.
Nakon četvrt sata, najviše 20 minuta, rižoto je spreman. Dodajte obilnu šaku parmezana. Dobro izmešajte varjačom i dodajte naseckanog peršuna te poslužite.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 09, 2005 1:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

RIŽOTO Treviso
Specijalitet italijanske kuhinje


300 gr pirinča
600 gr crvenog kupusa
belo suvo vino
ribani parmezan
70 gr putera



Operite crveni kupus, odstranite koren i tvrde listove, narežite na tanke rezance.
Polako ga dinstajte na 50 g putera. Nakon 8-10 minuta dodajte pirinač i prodinstajte je na srednje jakoj vatri. Prelijte s pola čaše vina i ostavite da ispari na srednje jakoj vatri.
Dolijte kutlaču supe, smanjite vatru i mešajući kuvajte na laganoj vatri 20 minuta a povremeno, po potrebi, dolivajte s još supe.
Maknite posudu s vatre te začinite preostalim puterom, punom šakom parmezana, mešajući još 3-4 minuta. Poslužite toplo, ali ne prevruće.
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 5:13 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rižoto sa pečurkama ( za 4 porcije )

Potrebno je :

1. 250 g raznih pečuraka,
2. mladi luk, kašika maslaca,
3. čen beloga luka,
4. 200 g pirinča za rižoto,
5. 60 ml belog vina,
6. 300 ml supe od povrća (instant),
7. 50 ml slatke pavlake,
8. 3 kašike parmezana,
9. so, biber.

Očistiti pečurke i oprati mladi luk, iseckati ih na listiće. Očistiti beli luk i iseckati ga na sitno. Pečurke i beli luk prodinstati na maslacu. Dodati pirinač, dinstati dok ne postane staklasto providan i naliti belim vinom. Pažljivo dodavati vruću supu, malo po malo. Uz stalno mešanje krčkati pirinač na blagoj vatri, oko 20 minuta da omekša. Malo pre kraja dodati pripremljenu slatku pavlaku, parmezan sir i seckani mladi luk. Zatim posoliti i pobiberiti. Po želji može se servirati rižoto posut parmezanom. Po ukusu posuti na kraju, malo krupno mlevenog bibera.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 5:15 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Uštipci od pirinča sa paprikom ( za 4 porcije )

potrebno je :

1. glavica crnog luka,
2. kašika maslaca,
3. 250 g pirinča za rižoto,
4. 500 ml supe od povrća (instant),
5. 3 crvene paprike,
6. crvena ljuta papričica,
7. 6 paradajza,
8. 3 kašike ulja, so, biber,
9. kašikica meda,
10. 40 g izrendanog gauda sira,
11. 3 žumanca,
12. 4 kašike seckane mirođije.

Očistiti luk, iseckati ga i propržiti na maslacu. Dodati pirinač i prodinstati dok ne postane staklast. Naliti supu i krčkati pirinač na tihoj vatri oko 20 minuta. Oprati paprike i ljutu papričicu, očistiti ih od semenki i iseckati na kockice. Blanširati paradajze, oljuštiti ih, odstraniti semenke i iseckati na kockice. Sve prodinstati na kašiki ulja oko 5 minuta. Posoliti, pobiberiti i dodati med. Pirinač pomešati sa sirom, mirođijom i žumancima. Dobijenu masu posoliti i pobiberiti. Od mase formirati uštipke. Pržiti u vrelom ulju. Servirati sa pripremljenim povrćem.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 5:22 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Azijski rižoto ( za 4 porcije )

potrebno je :

1. 2 šargarepe,
2. crvena paprika, praziluk,
3. tikvica, koren celera,
4. 100 g bambusovih klica (iz konzerve),
5. 250 g pirinča,
6. so, kašika ulja,
7. kašikica karija u prahu,
8. 300 ml paradajz soka,
9. 3 kašike soja sosa,
10. kašika seckanog luka vlašca.

Povrće oprati, očistiti i iseckati na prutiće. Bambusove klice ostaviti da se ocede od vode u kojoj su stajale. Skuvati pirinač u slanoj vodi na uobičajen način. Zagrejati ulje u širem tiganju. Propržiti kari. Dodati povrće i sojine klice i kratko propržiti. Veoma je važno za sva azijska jela da se povrće ne prži previše dugo i da ostane poluživo. Naliti sokom od paradajza. Posoliti, začiniti soja sosom i krčkati još 5 minuta. Dodati luk vlašac. U tanjire sipati pirinač, a preko njega hrskavo povrće.


_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 5:25 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Paelja ( za 4 porcije )

potrebno je :

1. 500 g paradajza,
2. po 1 crvena, zelena i žuta paprika,
3. 2 tikvice, 3 ljute papričice,
4. 200 g smrznutog graška, so,
5. 2 glavice crnog luka,
6. 2 čena belog luka,
7. 500 g pilećeg belog mesa,
8. 3 kašike ulja,
9. 200 g pirinča za rižoto,
10. 400 ml supe (instant),
11. nekoliko vlakana šafrana,
12. biber, kašika semenki od bundeve.

Popariti paradajz, oljuštiti ga, odstaniti semenke i iseći na kriške. Oprati ostalo povrće. Paprike iseckati na kockice. Tikvice iseći na kolutove. Odstaniti semenke iz ljutih papričica. Grašak prokuvati u slanoj vodi oko 5 minuta.Oljuštiti crni i beli luk i iseći na krupno. Meso oprati, posušiti ga iseckati na kocke, pržiti na dve kašike ulja i izvaditi iz tiganja. Prodinstati pirinač u masnoći od prženja. Dodati crni i beli luk, supu, papriku i belo meso i krčkati nepoklopljeno oko 20 minuta uz povremeno mešanje. Propržiti ljute papričice i tikvice u ostatku ulja. Malo pre kraja kuvanja dodati pirinču šafran, zajedno sa graškom, tikvicama, ljutim papričicama i paradajzom. Servirati posuto semenkama.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
magla 68
~Sremački bećarac~
~Sremački bećarac~





Datum registracije: 26 Nov 2005
Poruke: 4150
Mesto: Sremački BIRCUZ

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 30, 2006 7:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Auuuu to je moja pokojna baka znala da napravi pa još kad ga zapeče ispod sača
da poližeš prste ili kad se napuni divlji Šaran sa pirinčom i ostalim špecijama,prava gozba nema šta . Razz
 
pinkie
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 44

Datum registracije: 01 Okt 2004
Poruke: 19325
Mesto: u skrivenom kutku

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 10, 2006 2:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pita od pirinča
SASTOJCI

16 tankih kora za pitu
2,5 šolje pirinča
crni luk
ulje
so, biber
NAČIN PRIPREME
Pirinač obariti u slanoj vodi. Luk sitno naseckati i propržiti na malo ulja, a zatim sjediniti s pirinčem i dobro promešati. Posoliti i pobiberiti. Pleh podmazati uljem. Poređati 4 kore jednu na drugu i svaku premazati kašičicom ulja. Četvrtu koru posuti pirinčem, zaviti kore u jufku i još malo namazati uljem. Napraviti 4 jufke. Peći oko pola sata dok kore ne porumene.

_________________
Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander)
 
pinkie
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 44

Datum registracije: 01 Okt 2004
Poruke: 19325
Mesto: u skrivenom kutku

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 10, 2006 2:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pirinač s povrćem



SASTOJCI

300 grama pirinča
300 grama špargli
150 grama boranije
2 krompira
2 šargarepe
1 dl belog vina
peršunov list
so, biber
začin
NAČIN PRIPREME
Očistiti i oprati pirinač, pa ga staviti da se kuva u slanoj vodi. Povrće oprati i očistiti, krompir iseći na kockice, šargarepu na kolutove, boraniju i šparglu na manje komade. Sve povrće propržiti na ulju, pa posle nekoliko minuta, doliti vino i nastaviti s kuvanjem uz povremeno mešanje, dok vino ne ispari. Začiniti i posuti peršunovim lišćem, poklopiti i ostaviti na tihoj vatri dok povrće ne omekša. Kuvan pirinač procediti, pomešati s povrćem i sve dobro izmešati. Služiti toplo.

_________________
Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander)
 
dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 42

Datum registracije: 19 Dec 2004
Poruke: 43130

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 26, 2008 1:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

jedno od mojih omiljenih jela, uglavnom ga jedem sa morskim plodovima, tunjevinom..

_________________
"You'll remember me, for the rest of your life"

" I know the way to fuck them all...."
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~ -> jela od pirinca/rize Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3  sledeća
Strana 2 od 3

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon