:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Naučnici iz Japana i Rusije veruju da je moguće klonirati mamuta nakon pronalaska dobro očuvane koštane srži koja je izvađena iz permafrosta u Sibiru.
Tim iz Republike Sakha i Univerziteta Kinki iz Japana upustiće se u zajedničko istraživanje da bi ponovo kreirao ovog divovskog sisara.
Naučnici nameravaju da zamene jezgro jajne ćelije slona sa onom od mamuta, a cilj im je da dobiju DNK ove izumrle životinje. Ako taj deo projekta bude uspešan, takvo jajašce će se smestiti u matericu slonice, jer su dve vrste srodne pa je, veruje se, moguća oplodnja.
Ključni deo projekta je dobijanje neoštećenih gena. Pronalazak neoštećenog ćelijskog jezgra bio je najveći izazov za naučnike jer su mamuti izumrli prije 10.000 godina i od cele vrste ostalo je veoma malo genetskih tragova.
Otkriće koštane srži moglo bi se pokazati ključnim u rešavanju ovog problema, što bi ove gorostase, veruju naučnici, opet dovelo na našu planetu.
(Srna)
|
|
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
| Citat: | | Naučnici iz Japana i Rusije veruju da je moguće klonirati mamuta nakon pronalaska dobro očuvane koštane srži koja je izvađena iz permafrosta u Sibiru. |
Samo se vi igrajte kloniranja i Boga! kako će se priroda osvetiti i kako se već sveti, pojma nemate! Ono što nema, nema i gotovo, šta imate da ga ponovo stvarate i remetite i tako poremećenu ravnotežu?! Ako je nešto izumrlo, izumrlo je jer je to bila prirodna selekcija! Koji se vrag igrate Boga svi?! Samo mi mamuti još fale. Imamo ih koliko hoćete, doduše, ne u tom liku, ali ... ima ih... i te kako po raznim ustanovama, skupštinama, vlasttima, politici...Kanite se ćorava posla više!
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|