www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Majka i otac sa detetom skočili sa zgrade
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Dec 06, 2011 3:37 pm    Naslov poruke: Majka i otac sa detetom skočili sa zgrade Na vrh strane Na dno strane

Muž i žena sa trogodišnjim detetom skočili kroz prozor samačkog hotela u Batutovoj ulici u Beogradu. Roditelji stradali. Dete životno ugroženo.

Muškarac P. P (1960) i žena I. P. (1964) su poginuli, a dečak (2008) teško je povređen posle skoka kroz prozor na šestom spratu solitera, samačkog hotela u Batutovoj 21 na Zvezdari u Beogradu.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura izjavila je za MONDO da je dete bilo svesno u trenutku kada su lekari Hitne pomoći stigli na mesto tragedije. "Dete ima tupe povrede glave i otvoreni prelom butine. Dete nije komuniciralo ali je bilo svesno. Prebačeno je u Urgentni centar", rekla je Macura.

Prema njenim rečima, roditelji - žena od oko 45-50 godina i muškarac od oko 50 godina, su poginuli na licu mesta, a smrt je konstatovana u razmaku od pet minuta u 13.09 časova.

"Kod žene je pokušana reanimacija, a muškarac nije davao znake života kada su stigli lekari", rekla je Macura za MONDO.

Portparol Urgentnog centra Drago Jovanović rekao je, kako prenosi Tanjug, da je dečak prilikom pada teško povređen i životno ugrožen.

On ima povrede unutrašnjih organa, prelom obe butne kosti i bio je na reanimaciji, rekao je Jovanović Tanjugu.

Tragedija se dogodila u vojnom samačkom hotelu u kome je ova porodica bila smeštena, a muškarac je, kako je rečeno, vojni penzioner.

Policija je je gotovo dva sata vršila uviđaj ispred zgrade tog hotela, a tela supružnika su potom odneta na sudsku medicinu radi obdukcije.

Komšije su u razgovoru sa novinarima uglavnom izbegavale da daju bilo kakve detalje o životu nesrećne porodice, ali su rekli da je bračni par sa detetom živeo u sobi od 15 kvadrata, sa zajedničkim kupatilom na spratu i tu su se doselili pre četiri ili pet godina.

Jedan od stanara je ispričao da je upravo izlazio iz zgrade kada je naišla policija i naložila mu da se odmah pomeri jer je došlo do tragedije.

Samački hotel, inače, ima 14 spratova.

Policija nije dozvoljava snimanje tela mrtvih supružnika.

Novinarima je rečeno da u hotelu u Batutovoj žive uglavnom raseljena i penzionisana vojna lica iz bivših jugoslovenskih republika.

(MONDO)

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Dec 06, 2011 11:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Povući u smrt vlastito dijete?! Šta je ovo ljudi moji, kakvi smo mi to postali, šta je to u nama tako izopačeno, strašno, bolesno, zlo...

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Godine: 41

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Uto Dec 06, 2011 11:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne znam .. cuo sam o ovome jutros i prosto ostao zatecen posto kao sto rece kuki povuci svoje dete u smrt ( tj. ko zna dal ce izaci ziv ) ... ne znam .. otisao sve u ... mal ne rekoh gde

anchi22

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 07, 2011 7:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Porodično u smrt zbog bolesti i bede

Težak život i psihički problemi najverovatnije su uzroci koji su Palka Ponjigera naveli da sa sobom u smrt povede suprugu i dete koje je s mukom dobio.

Supružnici Palko Ponjiger (51) i Ilanka Ponjiger (47), sa trogodišnjim sinom Milanom, koji se srećom danas oseća malo bolje, skočili su u utorak oko 12.45, sa šestog sprata vojnog samačkog hotela, u Batutovoj 21, Beogradu. Tu su kao raseljena lica živeli nekoliko godina.

Šta je stvarni uzrok ove porodične tragedije utvrdiće istraga, kao i to kako se sve tačno dogodilo, pišu "Novosti". Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac, međutim, tvrdi da uzrok nije socijalnog karaktera jer je Ponjiger mesečno primao po 51.000 dinara.

Prema prvim informacijama, postoje dve verzije nemilog događaja. Prva kaže da je najverovatnije Palko, u trenutku neuračunljivosti, bacio prvo ženu, pa zatim sina kroz prozor šestog sprata, a onda i sam skočio.

Druga verzija pak, koja je i prihvatljivija, jeste da je Palko, verovatno pod pretnjom oružjem primorao Ilanku da, sa detetom u naručju, skoči dole. Potom je skočio i on...

Komšije i stanari hotela bili su šokirani onim što se dogodilo. Nada Pavićević, predsednica Udruženja vojnih beskućnika, koja je i sama stanar ovog hotela, kaže da se porodica Ponjiger tu doselila pre više od pet godina.

"Palko je vojni penzioner, bio je kapetan prve klase ratnog vojnog vazduhoplovstva, sa službom u Sarajevu, Ljubljani, Slavoniji. Znam da je, svojevremeno, pričao kako nema tog pilota i aviona, koji je poleteo iz Rajlovca, a da ga prethodno on nije proverio i svemu naučio. Jedan divan i izuzetno obrazovan čovek, koji je stradao zbog nebrige države Srbije.

Nažalost, zbog beznađa u kojem se našao, u smrt je poveo i suprugu i nevino dete, što moram priznati, nama zaboravljenim stanarima vojnog samačkog hotela, često padne na pamet, jer smo svi u bezizlaznoj situaciji", kaže Nada Pavićević.

Njihove komšije iz samačkog hotela samo u neverici vrte glavom.

"Bili su fini i tihi ljudi. Palko je imao psihičkih problema, ali nikada nije pravio probleme drugima, niti u hotelu bilo koga ugnjetavao. Nije uopšte bio nasilan!

Nije znao da li je dan ili noć, nego je umeo u svako doba da uzme sam nešto da sređuje i čisti, da se nečim zanima", kaže jedna od stanarki hotela.

Ona navodi da joj je poznato da je socijalni, materijalni i stambeni status porodice Ponjiger bio loš:

"Živeli su od Palkove penzije, koja nije velika. Ilanka nigde nije radila. A dete je trebalo odgajati... To košta, kao i lekovi. Pre izvesnog vremena, porodica je od države zatražila finansijsku pomoć, u vidu kredita za stan. Međutim, odbijeni su. Ostali su da žive u sobi tri sa tri, sa zajedničkim kupatilom i toaletom, gde vode ima svaka dva ili tri dana i to samo po nekoliko sati. Mučili su se, kao i svi ostali stanari."

Osim toga, kako kaže predsednica udruženja, Palko je u poslednje vreme imao osećaj i da je oštećen i na nacionalnoj osnovi, zato što je Slovak i što je bolestan:

"Sve to se polako skupljalo u njemu. Muka, jad, bol, beznađe. I verovatno, kad više nije mogao, odlučio se na ovaj korak..."

Ono što, međutim, najviše šokira stanare vojnog samačkog hotela, jeste zašto je Palko u smrt poveo i sina, kojeg je obožavao.

Slobodan Labus, penzionisani zastavnik prve klase i stanar ovog hotela već 20 godina, priča:

"Palko i Ilanka su više od 17 godina želeli da imaju potomke. Nije im se dalo. Onda su, pre četiri godine, odlučili da urade vantelesnu oplodnju. Nekako su sakupili tri hiljade evra, otišli u bolnicu u Novi Sad i posle devet meseci, rodio im se Milan. Njihovoj sreći nije bilo kraja.

Naročito se Palko, sada već u penziji, radovao nasledniku, kojeg je šetao u kolicima, učio da govori, hoda, za kojeg je živeo... A sad ovo da se desi..."

Prema priči stanara vojnog samačkog hotela, ova tragedija nije i prva koja se dogodila u njemu. Kako komšiluk kaže, pre tri godine, sa sprata hotela je skočio jedan mladić i na mestu ostao mrtav.

Niko od komšija ne zna šta je ovog mladog čoveka odvelo u smrt, ali kako objašnjava Slobodan Labus, stanar hotela, to "nije ništa čudno":

"Stanari su očajni, bilo da je reč o mladima, bilo starima, neki to podnose, ali neko ne može. Neki od nas su ovde došli još pre 20 godina sa nadom da će nama i našoj deci biti bolje, sigurnije. Ali, nije! Teže mi pada ova situacija u kojoj sam i nebriga srpskog vojnog ministarstva, nego sva ratišta i Tuđmanov progon", kaže Labus.

Inače, porodica Ponjiger živela je na šestom spratu vojnog samačkog hotela, u sobi broj 616. Njihova komšinica, sa istog sprata, ali iz sobe 612, Slavka Lazarević, o tragediji čula je u troli, dok se vraćala s posla kući.

"Šokirana sam! Ne mogu da verujem da ih više nema i da se zaista dogodilo sve ovo. Znam ih kao veoma fine ljude. Bili su dobre komšije, tihi ljudi, ali uvek spremni da pomognu. Nikome ni dinara nisu dugovali, ma nisu se čuli da su živi.

Mnogo su se i voleli Palko, koji je iz Vojvodine poreklom, i Ilanka, koja je iz Imotskog. Njihovu ljubav i brak učvrstio je još više sinčić Milan. Pa, zar ovo da im se desi? Nije tu krivica Palkova, niti njegove bolesti. Za sve je država kriva", kaže Slavka.

Sa simsa prozora sobe na šestom spratu vojnog samačkog hotela na Zvezdari, u kojoj je živela porodica Ponjiger, ostala je da visi samo jedna mala crvena majica. Milanova.

Palko je iz sremskog mesta Bingula, a meštani sela sa nevericom su primili tragične vesti iz Beograda.

Četiri sata skupljao je snagu Andrija Meleg da svojoj tašti Suzani (75) saopšti tragičnu vest..

Pred kapijom omalene skromne kuće u Nušićevoj ulici u Biguli, Miroslav Ponjiger, Palkov sinovac priča za "Novosti" oporu istinu.

"Palko (51) je bio aktivno vojno lice, ali je pre nekoliko godina prevremeno penzionisan posle operacije srčanog zaliska. Od tada je imao psihičkih problema, često se sukobljavao sa suprugom, a pre četiri meseca i sa majkom Suzanom.

Pre četiri meseca, kada su Palko i njegova porodica poslednji put dolazili u selo, on se žalio na oskudicu. Posvađao se sa majkom, bio i veoma grub prema njoj, a onda u besu pokupio ženu i dete i otišao za Beograd. Javio se od tada samo nekoliko puta telefonom", kaže Polkov rođak.

"U celoj ovoj tragediji ne znamo samo kako se dogodilo da Palko i Ilanku nagovori na skok u smrt", priča očajna porodica u Binguli.

Drži ih tanana nada da bi mali Milan mogao da se izvuče, pišu "Novosti".

(MONDO)

Uzrok jučerašnje tragedije nije novac

Ministar odbrane izjavio je da samoubistvo vojnog penzionera Palka Ponjigera u vojno-samačkom objektu na Zvezdari nije pitanje socijalnog karaktera, i izneo da je Ponjiger mesečno primao po 51.000 dinara.

"Pitanje nije bilo socijalnog karaktera, istraga će utvrditi šta se i kako dogodilo", rekao je Šutanovac novinarima u Beogradu.

Ministar je objasnio da je Ponjiger, kao vojni penzioner, imao penziju 47.000 dinara i uvećane troškove u visini od 4.000, što je 25 odsto više od plate profesionalnog pripadnika Vojske Srbije.

"Ukoliko bismo analizirali finansijsko-ekonomske aspekte, ne vidimo nijedan razlog da se desi tako nešto tragično", ocenio je ministar.

Šutanovac je kazao da nije bilo u planu iseljavanje Ponjigera i porodice iz doma na Zvezdari, i izneo da je taj penzioner izmirivao obaveze.

Ministar je dodao da je Ponjiger penzionisan 2001. godine, a od 2003.
godine je živeo u domu na Zvezdari.

Ministarstvo odbrane Srbije je juče saopštilo da su vojni penzioner Palko Ponjiger (51) i njegova supruga Ilonka (47) poginuli pošto su skočili sa šestog sprata vojnosamačkog hotela "Zvezdara" u Beogradu, dok je njihov trogodišnji sin teško povređen.

(Beta)

anchi22

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Dec 08, 2011 4:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Potresna ispovest Ponjigera na YouTube

Penzionisani kapetan Palko Ponjiger (51), nekoliko meseci pre nego je u smrt poveo ženu i trogodišnjeg sina, koji je samo srećom preživeo pad, ispovedio se svojim kolegama, a sve to je snimljeno i postavljeno na YouTube.

"Osamnaest godina nisam mogao da dobijem dete. Dobio sam sina i već tri godine stanujemo u 15 kvadrata. Otišao sam u selo da živim; majka me isakatila, jer je bolesna žena.

Bio sam 10 dana u CZ-u, u Mitrovici, zato što je moja majka prijavila da sam ja nju maltretirao!"

Ovim rečima se, kroz suze, penzionisani kapetan Palko Ponjiger (51), obratio svojim kolegama sapatnicima na sastanku Udruženja vojnih beskućnika u junu ove godine.

Pola godine kasnije, Ponjiger je sa suprugom Ilonkom i trogodišnjim sinom skočio u smrt sa šestog sprata vojnog samačkog hotela u Batutovoj ulici u Beogradu. Dete je samo srećom preživelo i juče je operisano.

Ponjiger je svoju ispovest, čiji se snimak pre tri dana pojavio na YouTubu, započeo biografijom. Kapetan prve klase u penziji. Otišao u invalidsku penziju 2001. godine, kada je operisao srce. Dobio smeštaj u samačkom hotelu "Zvezdara" 2003. godine, posle dve godine u penziji. Radio kao nastavnik u vojnim školama u Rajlovcu, Somboru i u Batajnici.

"Trenutno sam podneo zahtev za (beskamatni kredit od Ministarstva odbrane u iznosu od) 20.000 (evra). I uzeću tih 20.000! Samo da mi ih daju", rekao je uplakani Ponjiger u junu.

Međutim, kreditu mu nije odobren, a u smrt je otišao dan pre nego je ministar odbrane svečano dodelio kredite njegovim kolegama koji su ga dobili.

Ponjinger je, u svom očaju, smatrao i da je diskriminisan po nacionalnoj osnovi.

"Ja sam sa suprugom. Supruga mi je Hrvatica. Ja sam Slovak! Nigde nisam mogao da se priključim vojsci. Nijednoj! Jer me nisu želeli. A nisam pobegao. I nisam ratovao. Nego sam došao u prekomandu", rekao je tada rezignirani Ponjiger.

Ponjiger se požalio da od njega traže da vrati 500.000 dinara koje je dobijao na ime odvojenog života i uvećanih troškova stanovanja.

"Kome da vratim? Kome?!", zavapio je Ponjiger i ubrzo se, odmahujući rukama, zahvalio kolegama na pažnji i prekinuo izlaganje, prenosi beogradska štampa.

(MONDO)

anchi22

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Dec 08, 2011 4:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Patnja dečaka bačenog s šestog sprata

Zdravstveno stanje četvorogodišnjeg dečaka, koji je zadobio teške povrede padom sa šestog sprata samačkog hotela u Batutovoj ulici u Beogradu, danas je stabilno, ali stalno ponavlja da je tužan

To je izjavila Tanjugu direktorka Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj Ida Jovanović.

Ona je rekla da je dečak, nakon jučerašnje operacije kada je izvršena intervencija na obe noge i ruke, van životne opasnosti i da se sada nalazi na odeljenju intenzivne nege.

Jovanović je navela da je dečak svestan i da ponavlja reči "ja sam tužan".

Jovanović je izjavila ranije novinarima da dečakovo stanje zahteva ozbiljno bolničko lečenje i još nekoliko hiruških intervencija.

U utorak 6. decembra nešto posle podneva u Batutovoj ulici dogodila se teška porodična tragedija, kada su supružnici sa maloletnim detetom skočili sa šestog sprata vojnog samačkog hotela u kome je ova porodica bila smeštena.

Supružnici su ostali na mestu mrtvi, a teško povređeno dete je odmah prebačeno u Urgentni centar Klinično-bolničkog centra na reanimaciju, a potom na Univerzitetsku dečju kliniku.

Dečak je imao teške telesne povrede, tačnije povrede obe nadlaktice i butne kosti, karlične kosti, kao i kontuziju mozga i levog plućnog krila.

(Beta)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Majka i otac sa detetom skočili sa zgrade Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon