Slika Lizi Miler, dvadesetogodišnje manekenke sa stomačićem i pozamašnim oblinama, obišla je svet odmah po objavljivanju u američkom “Glamuru”, ali i izazvala brojne polemike u svetu mode gde je odavno poznato da samo izuzetno mršave devojke mogu stati ispred objektiva.
“To je slika koja meri sva tri od tri inča,” hrabro je poručila urednica “Glamura” Sindi Liv.
- Moje prijemno poštansko sanduče bilo je preplavljeno porukama bukvalno na isti dan kad se “Glamur” sa Lizinom slikom pojavio na kioscima. Na sajtu je uveliko bilo više od 700 komentara, a slika je predstavljena i na američkim jutarnjim programima. I šta je moglo da se vidi sem lepe, kremaste kože gole devojke, sa malo masnoće - rekla je Sindi.
Lizi Miler istakla je da je zapanjujuće što modeli pristaju na praktično dečje
Koko: Tražili su da budem anoreksična!
Kanadski model Koko Roča (23), javno je progovorila o pristiscima industrije na manekenke od kojih zahtevaju anoreksični izgled.
"Kada sam imala 15 godina, rečeno mi je da je tražen izgled te godine - anoreksičan, rekla je Koko na promociji nove zdravstvene inicijative Veća američkih modnih dizajnera.
veličine odeće koje im se nameću i skladu s kojima moraju da održavaju liniju.
- To je tužno. U industriji se sve preko veličine šest smatra za “Plus Size” - kaže Lizi.
Milerova, koja je oko veličine US 12-14 (što je nešto ispod proseka), prevelika je da bi bila model, smtraju modni kritičari.
Ipak, Milerova ne trpi posledice zbog famozne fotografije i viška kilograma. Dobitnica je više ponuda za rad, a njena agencija poručila joj je da ne sme da izgubi ni jedan kilogram!
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma