:: |
| Autor |
Poruka |
Mysty ~abhor~

|
Godine: 37
Datum registracije: 29 Maj 2007 Poruke: 29514

|
|
Tigar koji je danas pobegao iz zoološkog vrta u transilvanskom gradu Sibiu, ubijen je zbog čega su organizacije za zaštitu životinja oštro protestovale.
U poteri za tigrom, veterinar je dva puta pucao iz puške za uspavljavanje, ali pošto nije uspeo da ga pogodi, a i tigar je pokazivao znake da će napasti prisutne, životinja je ubijena.
Predstavnici organizacija za zaštitu životinja odmah su oštro reagovali zbog nepromišljene odluke da se tigar ubije i ocenili da su odgovorni za taj slučaj od samog početka bili rešeni da ga ubiju, jer su bili nesposobni da intervenišu prema pravilima.
Oni tvrde da tigar nije mogao da bude odmah uspavan posle dva gađanja, a veterinar, lovac i ostali koji su bili na licu mesta, mogli su da se udalje automobilom jer tigar više nije imao snage da ih juri i napadne.
Ukazuje se i da je zoološki vrt u Sibiu potpuno nespreman za takve situacije, bez stručnjaka koji zna da koristi pušku za uspavljivanje.
Predstavnici organizacija za zaštitu životinja pitaju šta su u ovom slučaju tražili lovci i gde je bila policija za životinje. A ispostavilo se i da u Sibiu ima samo jedna puška za uspavljivanje.
Tigar je uspeo da pobegne iz kaveza kada je zaduženi za njegovu negu ostavio otvorena vrata nakon što mu je doneo hranu i očistio kavez.
Tigar je pobegao u šumu Dumbrava na čijem se obodu nalazi naselje. Konfuzija oko tigra je bila toliko velika da su iz Sibiua dolazile vesti da tigar šeta gradskim ulicama, ali se kasnije ispostavilo da je to dezinformacija.
Tigar je imao 14 godina i rođen je u zoološkom vrtu u Sibiu. Televizije su javile da je reč o sibirskom tigru. U Zoološkom vrtu u Sibiu sada je ostao samo jedan tigar.
(24sata)
|
|
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Joj, tugo moja...
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|