www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Najboljim đacima Vojvodine nagrada po 25.000 dinara
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Mysty
~abhor~
<b>~abhor~</b>

Godine: 37

Datum registracije: 29 Maj 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Dec 15, 2011 1:46 pm    Naslov poruke: Najboljim đacima Vojvodine nagrada po 25.000 dinara Na vrh strane Na dno strane

Najboljim učenicima u pokrajini, osnovcima i srednjoškolcima danas će biti dodeljene novčane nagrade od 25.000 dinara koje su obezbedili Vlada Vojvodine i donatori. Komisija za nagrađivanje darovitih učenika odlučila je da ovo priznanje zaslužuje 37 učenika, 120 đaka će biti pohvaljeno, a devetoro će dobiti specijalna priznanja.
Među nagrađenima je i Kristina Silađi, učenica Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj” iz Novog Sada.

- Izabrana sam među najbolje, iako ima još mojih drugara koji su izvanredni i koji beleže uspehe na takmičenjima. Prvo sam na državnom takmičenju iz matematike osvojila drugu nagradu, što mi je bio podsticaj za dalji rad, pa sam dospela i na Međunarodno takmičenje iz informatike gde sam osvojila takođe drugo mesto, što je moj najveći uspeh - priča Kristina.

Na novčani podsticaj mogu da računaju i deca koja su osvajala nagrade na takmičenjima u oblasti tehnike, muzike i sporta, a istaknuti su i oni koji su nizali nagrade u poznavanju jezika.

- Moji uspesi su počeli u osnovnoj školi, u sedmom i osmom razredu sam osvojila prvo mesto iz srpskog kao nematernjeg jezika, ali i slovačkog kao maternjeg. Naš školski orkestar je dva puta osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju, a prošle godine smo bili i najbolji hor - kaže Ana Marija Babinjec, učenica prvog razreda Gimnazije „Mihajlo Pupin” iz Kovačice.

Nagradu je zaslužio i matematičar Stefan Velja iz novosadske gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj” koji je na Svetskoj naučnoj juniorskoj olimpijadi u Južnoafričkoj Republici za srpski tim osvojio bronzu, a među nagrađenima ima i sjajnih sportista.

- Moj primer može biti podsticaj i dokaz mladima da mogu imati dobre rezultate u školi, ali i na sportskim terenima. Voleo bih kada bi država više ulagala u odbojku, što bi nam značilo da postignemo još bolje rezultate - kaže Čedomir Stanković, odbojkaš Vojvodine i jedan od najboljih đaka novosadske gimnazije „Isidora Sekulić”.

Novac će dobiti i mentori uspešnih učenika
UČITELJ - Osim đaka, nagrade od 15.000 dinara danas će dobiti i njihovi mentori, a naredne godine trebalo bi da bude formiran i pokrajinski fond za talente iz kojeg bi se finansirao odlazak na takmičenja. Radivoje Stojković, član Komisije za dodeljivanje nagrada, kaže da je važno stvoriti plodno tlo za talentovane đake kako bi se njihovi uspesi nastavili.

(24sata)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Najboljim đacima Vojvodine nagrada po 25.000 dinara Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon