www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Hoda na štakama, a vraćaju je na posao
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 21, 2011 11:43 pm    Naslov poruke: Hoda na štakama, a vraćaju je na posao Na vrh strane Na dno strane

Sugrađanka Dragana M. ima 14 dijagnoza, veštački kuk, bolove u kičmi i hoda samo uz pomoć štaka, a invalidska komisija Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje smatra da ona može da radi i vraća je na posao. U Filijali za Novi Sad kažu kako su zakonski propisi izuzetno strogi, te da se njihovi lekari veštaci samo pridržavaju zakona i propisa.

- Ne mogu ni da sedim, ni da stojim, niti da ležim. Imam jake bolove i trebalo bi da pijem mnogo lekova, koje su mi lekari propisali, i to najjačih, ali ne mogu sve da ih pijem jer ne bih uopšte mogla da funkcionišem. Kao narkoman bih bila - kaže ova žena koju je invalidska komisija PIO fonda prošle nedelje proglasila sposobnom za rad.

Dragana M je medicinska sestra i prema nalazu komisije ona bi krajem iduće nedelje trebalo da se vrati u ordinaciju. Kako kažu, njen posao nije izuzetno težak, ali ona sa štakama i jakim bolovima ne može da funkcioniše.

- Kičma mi je iskrivljena na desnu stranu, protezu na kuku imam od 2000. godine, pršljenovi i diskovi kičme su mi oštećeni na nekoliko nivoa. Pala sam na poslu u januaru 2009. godine i od tada mi se stanje pogoršalo, te sam od tada i na bolovanju. Neurohirurzi u Kliničkom centru, kao i na VMA, dali su nalaz da je operacija nemoguća, jer mi ne bi otklonila tegobe. Povrede su stare i operacija bi mogla eventualno 5% bolova da mi umanji. To mi ipak ne bi bilo dovoljno - priča Dragana M., koja je u ponedeljak podnela žalbu na ovakvo rešenje komisije i sada čeka njihov odgovor.

Načelnik Odelenja za medicinsko veštačenje PIO fonda Vojvodine dr. Milorad Orlović kaže da su zakonski propisi takvi da veštaci nisu mogli da donesu drugačije rešenje.

- Mi ne tvrdimo da je ova žena zdrava. Međutim, zakonski propisi kažu kako mi ocenjujemo da li postoji opšti gubitak radne sposobnosti, a to kod nje nije slučaj. Invalidnost, odnosno procena stepena invalidnosti više ne postoji. Osim toga, nalaz veštaka na komisiji u Novom Sadu proveravaju kolege veštaci i u Beogradu. Njihov nalaz je bio isti kao i naš, odnosno ni oni nisu našli potpuni gubitak sposobnosti, čim je ona dobila rešenje da se odbija mogućnost invalidske komisije - objašnjava Orlović.

Dragana M. je u ponedeljak uložila žalbu na ovakvo rešenje, a Milorad Orlović kaže kako će sada njen slučaj razmatrati drugostepena komisija, a potom takođe veštaci u Beogradu. Ukoliko i u tom slučaju ne dobije invalidsku penziju, jedino što može da uradi je da podnese tužbu.

Prema rečima načelnika Odelenja za medicinsko veštačenje, lekari uzimaju u obzir kompletnu dokumentaciju koju ljudi donose, a ne mogu da u rešenje unose medicinsko mišljenje, nego samo ocenu sposobnosti. Pošto kod ove žene ta sposobnost nije u potpunosti izgubljena, pretpostavlja se da će moći nešto da radi.

- Poslodavac, nažalost, to ne mora da uvaži, te se tako mnogi ljudi plaše gubitka posla. Nama ostaje samo da se pridržavamo zakona, a od pre osam godina važe sadašnji propisi koji su veoma strogi - objašnjava dr. Milorad Orlović.

Izvor: Blic (dodatak za Novi Sad)

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 91

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Dec 22, 2011 11:01 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ma trebao je Klinton da napravi poljanu od ove bedne srbije,sramota bozja sta se radi sa ljudima,pa dok ne pocne sirotinja da prebija politicare nista nece biti kako treba,ove kradje i ovos to se desava kod nas to je tek pocetak

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Dec 22, 2011 11:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

.. a ne moze da dobije bolovanje zato sto.. ?

The tears of a clown make the whole world laugh.

punisher87
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 17 Mar 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 23, 2011 2:43 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tuga, da su "ljudi" koji su doneli zakon u situaciji kao Dragana, odma bi menjali zakon u svoju korist, a ovako: lipši magarče do zelene trave.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Hoda na štakama, a vraćaju je na posao Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon