www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Od marta elektronske zdravstvene knjižice
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 06, 2012 3:43 pm    Naslov poruke: Od marta elektronske zdravstvene knjižice Na vrh strane Na dno strane

Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Aleksandar Vuksanović najavio je da će od marta početi dodela elektronskih zdravstvenih knjižica.

Vuksanović je gostujući na RTS-u kazao da će se najpre sa podelom knjižica sa čipom početi u Valjevu, a nakon toga i u drugim mestima u Srbiji.

Takva vrsta zdravstvene legitimacije omogućiće brži i lakši pregled kod lekara i podizanje lekova u apotekama.

Plan je, kako je rekao Vuksanović, da se građanima uruči milion i po kartica do kraja godine, a RFZO je dužan da u roku od tri godine svim zdravstvenim osiguranicima omogući nove knjižice.

Cena zamene knjižica koje će važiti 10 godina, kako je kazao Vuksanović, iznosiće oko 400 dinara, a procenjeno je da su ukupni troškovi izdavanja novih knjižica oko 20 miliona evra.

Govoreći o izabranom lekaru, Vuksanović je kazao da je važno da građani u roku od šest meseci izaberu lekara kako bi mogli da overe zdravstvenu knjižicu.

"Odabir lekara čini dobro svima nama", kazao je direktor RFZO dodajući da će moći bolje da se prati zdravstveno stanje pacijenta i proceni koja im je terapija potrebna.

On je podsetio da je uvođenje institucije obaveznog lekara u drugim zemljama dalo dobre rezultate u praćenju zdravlja pacijenata i organizaciji preventivnih programa.

(Tanjug)

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 91

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 06, 2012 6:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

platili smo mi to mnogostruko vise puta,i jos nas ucenjuju da moramo imati izabranog lekara,kao da ja znam kadacu da se razbolim ili sta vec? Da planiram od cega cu bolovati?
Katastrofa smo skroz

Jejaorka
~Angel azul~
<b>~Angel azul~</b>

Datum registracije: 03 Apr 2008

greece.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 06, 2012 8:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ma sta ce jos da smisle, stvarno su nemoguci Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

I ne znam kad i ne znam gdje
Ici cemo istom stranom ulice...
Vjeruj mi duso srest cemo se
U svijetu tajni mi nismo sami...

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Od marta elektronske zdravstvene knjižice Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon