:: |
Autor |
Poruka |
Mysty ~abhor~

|
Godine: 36
Datum registracije: 29 Maj 2007 Poruke: 29514

|
|
Ko želi da se nađe među najbogatijima na svetu, godišnje mora da zarađuje svega 34.000 dolara, to jest 26.567,70 evra, tvrdi Branko Milanović, ekonomista Svetske banke.
Autor knjige "Bogati i siromašni" (The Haves and the Have-Nots) ukazuje na činjenicu da su bogatstvo i siromaštvo širom sveta i dalje veoma nepravedno raspoređeni.
Svoje proračune za 2011. ovaj stručnjak zasniva na podacima iz 2005. godine, budući da novijih podataka nema. Rezultat: Gotovo polovina ljudi koji pripadaju grupi najbogatijih na svetu su Amerikanci (29 miliona).
Na drugom mestu je Nemačka sa četiri miliona, dok ostatak najbogatijih ljudi živi u Evropi, Latinskoj Americi i nekoliko zemalja u Aziji. U Africi, Kini i Indiji samo pojedinci pripadaju grupi najvećih bogataša na svetu.
Srednjem sloju na globalnom nivou pripadaju oni koji zarađuju 1.225 dolara (956 evra) - i to godišnje! Čak i oni najsiromašniji u Sjedinjenim Državama, koji čine pet odsto ukupnog stanovništva, finansijski ipak bolje stoje nego čak dve trećine celog sveta.
- Osamdeset odsto stanovništva živi u zemljama u kojima se jaz između bogatih i siromašnih svakodnevno produbljuje - kaže Branko Milanović.
Skandinavske zemlje pokušavaju da reše ovaj problem obrazovnim sistemom koji omogućava i siromašnijima da se obogate.
- Da bi se situacija promenila na globalnom nivou, međutim, nije dovoljno da bogate zemlje samo interno pokušavaju da uspostave ravnotežu između bogatstva i siromaštva - smatra Milanović. On predlaže da se počne time što će se obustaviti izvoz robe iz siromašnih zemalja sa najnižim platama u bogate zemlje.
(24sata)
|
|
|
|
|
 |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*

|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija

|
|
zaradjuje moj skolski drugar u novom sadu...3000 evra mjesecno kod jednog bizMismena..
iz kule...radec nista u njegovom obezbjedjenju...
a meni vjesttica ne da da idem malo radit... covjek za dvije godine...
kupio sebi stan u mom gradu...ne radi nista ko bijelac i ne zna sta ce s parama...
a ja rintam ko crnac za nesto malo vise od 500 evra...slomi se radeci...
kad alimentacije d poplacam...ostane mi sto evra...ne moze mi biti... za kladionicu..
sirotinja pa eto... 26 000 evra nisam vidio...od 2006/7
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
 |
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Koliko?! 26.567,70 evra?!
Auuu....koja sam ja sirotinja, majko moja, nisam ni znala.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*

|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija

|
|
to ti je negdje oko 2214 evra mjesecno...znaci ja da bi se obogatio morao bi ko 4 crnaca da radim... a neam vise snage..da radim ni ko jedan...
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
 |
|
|
|
 |
Jejaorka ~Angel azul~

|
Datum registracije: 03 Apr 2008 Poruke: 39404

|
|
deset godina bi mi trebao za to..... kuku
|
U svijetu tajni mi nismo sami...
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|