www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Facebook pada 28. januara?
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 24, 2012 3:12 pm    Naslov poruke: Facebook pada 28. januara? Na vrh strane Na dno strane

Na YouTube se pojavila nova pretnja, navodno "Anonimusa", koja se odnosi na rušenje Facebooka, uz poziv zainteresovanima da im se pridruže u hakerskom napadu.

Hakerska odmazda povodom gašenja sajta Megaupload prošle sedmice, se nastavlja. Na YouTubu se pojavio snimak koji su, navodno, postavili hakeri "Anonimusi" (Anonymous), a koji najavljuje da će u subotu, 28. januara, biti oboren Facebook.

Sličan video se na Internetu već jednom pojavio nakon gašenja Megauploada, tada je bilo najavljeno i rušenje drugih velikih društvenih mreža.

Ovoga puta, hakeri nude i drugima koji koriste Internet, a koji su ozlojađeni najnovijim dešavanjima na mreži, da im se pridruže u hakerskim napadima.

YouTube video daje uputstvo za preuzimanje hakerskih alata za rušenje Facebooka. Reč je o programu Low Orbit Ion Cannon (LOIC) koji "Anonimusi" koriste u svojim DDoS napadima.

"Facebook ima najmanje 60.000 servera, ali ga je ipak moguće srušiti. Želite li da budete deo najvećeg Internet protesta ikad? Onlajn rat između ’Anonimusa', ljudi i vlade SAD je počeo", tvrdi osoba koja je postavila video, a koja se predstavlja kao AnonymousVoice777.

Osim uputstva, u snimku se naglašava i da je diskrecija učesnika zagarantovana.

"Anonimusi“ su se tim povodom oglasili na svom Twitter profilu i negirali da imaju bilo kakve veze sa najnovijom pretnjom, kao i da nemaju nameru da napadaju Facebook.

A šta kažu u najpopularnijoj društvenoj mreži? Da su neuništivi, naravno. Stručnjaci koji se bave zaštitom Facebooka napominju da se stalno susreću sa pretnjama i da znaju da se brane.

Subota će uskoro.

(MONDO)

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 24, 2012 5:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Više je vijesti o prokletom fejsbuku nego o događajima iz susjedne srodne države Republike Srpske i to me opasno iritira. Što se mene tiče. može da padne ovaj tren, mislim da donosi više zla nego koristi, ali to je mišljenje nekog koga to ni malo ne zanima i nije vjerovatno rijetko, ali je u manjini. Zabole me više.

dragana.m
♫♪~unique~♪♫
<b>♫♪~unique~♪♫</b>

Datum registracije: 19 Sep 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 24, 2012 7:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

jedva čekam

Laughing Laughing Laughing

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Facebook pada 28. januara? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon