:: |
| Autor |
Poruka |
Mysty ~abhor~

|
Godine: 37
Datum registracije: 29 Maj 2007 Poruke: 29514

|
|
Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je od Danske sa 21:19 u svom prvom učešću u finalu Evropskog prvenstva.
U meču za prvu titulu prvaka Evrope naši rukometaši ušli su sa nadom da će na krilima odbrana Darka Stanića ponovo oboriti na pleća vicešampiona sveta, kao na startu takmičenja. Odbrane Stanića nisu izostale, bilo ih je čak 11 u prvom poluvremenu, ali napadu “orlova” kao da je bio zabranjen ulaz u Arenu.
Zakazao šut
Najviše se očekivalo od naših golgetera, ali oni nisu opravdali očekivanja: Momir Ilić je dao dva gola iz 11 šuteva, a Marko Vujin je šutirao 2/8. Ukupno su "orlovi" šutnuli 45 puta, a dali 19 golova. Danski učinak: 21/45.
Ofanzivne akcije delovale su često vrlo konfuzno, selektor Vuković je na tajmautu tražio da prestanu “solistički koncerti”, a jedini kome se nije imalo šta prigovoriti, Stanić, strpljivo je bio na gol-liniji i radio svoj posao. Odbrana za odbranom, a onda neverica zbog brojnih grešaka u napadu.
Posle samo sedam datih golova u poluvremenu, koje je obeležila i daleko tiša podrška “orlovima” sa tribina, nešto se ipak promenilo u nastavku nakon što su Danci poveli sa 16:12. Krenuo je tada marš srpskih reprezentativaca, krenuo je “Marš na Drinu” iz grla probuđene publike, ali preokreta nije bilo. Čak i kada se činilo da je on tu, na dohvat ruke, lopta je klizila iz ruke, pogađala prečku, bežala ka rivalu...
Bilo je jasno da bez nekog čuda Danci neće ispustiti ukazanu šansu, a čudo je ovoga puta bilo na nekom drugom mestu. Malo u Melburnu, malo u Ajndhovenu, dok je u Areni bilo samo jedno veliko "hvala". Da, hvala - za to što se rukomet vratio kući.
Finale Evropskog prvenstva u rukometu 2012.
Srbija - Danska 21:19 (7:9)
Beograd - hala: Beogradska arena; Gledalaca: 15.000; Sudije: Kenet Abrahamsen i Arne Kristijansen (Norveška), Sedmerci: Srbija 2/3, Danska 1/1; Isključenja: Srbija 8 minuta, Danska 6 minuta
Srbija: Marjanac, Šešum (nije igrao), Vujin 2 gola/8 šuteva, Nikčević 2/3, Manojlović 1/1, Toskić 2/3, Stanić 15 odbrana, Ilić 2/11, Marković, Prodanović 4/5, Stojković 2/2, Beljanski 1/1, Vučković 3/6, Čutura 0/1, Stanković 0/2, Nenadić 0/2
Danska: Landin 19 odbrana, Mogensen 0/2, M. Kristijansen, Lauge Šmit 2/7, L. Kristijansen 0/2, Markusen 2/4, Egert 3/4, Spelerberg 1/2, Sven Hansen, Lindberg 2/5, R. Toft Hansen 1/2, Kleverli, Sondergard 1/4, H. Toft Hansen, Mikael Hansen 9/13, Kasper Nilsen
Konačan poredak na jubilarnom 10. šampionatu Evrope:
1. Danska
2. Srbija
3. Hrvatska
4. Španija
5. Makedonija
6. Slovenija
7. Nemačka
8. Madjarska
9. Poljska
10. Island
11. Francuska
12. Švedska
13. Norveška
14. Češka
15. Rusija
16. Slovačka
(Blic)
|
|
|
| |
|
 |
cezar1071944 Glas mog anđela

|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

|
|
Čestitke i rukometašima,ljudi su se borili..Znate kolko treba samo odricanja,treninga,truda,znoja,da igraš samo za reprezentaciju!Svaka čast i Vama!
|
|
 |
Marjan84 Dobro upućeni član

|
Godine: 41
Datum registracije: 03 Feb 2008 Poruke: 511 Mesto: Izmedju pakla i raja "KingCity"

|
|
Svaka cast decaci!
|
_________________ "The brightest lights in the darkest nighT"
.:.MARJAN.:. |
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
|
Dobri ste bili momci, svaka vam čast. I neka vam je sa srećom srebro!
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
Sweet Honey ~~Docendo Discimus~~

|
Godine: 37
Datum registracije: 11 Nov 2006 Poruke: 14301 Mesto: ****Kod jedne krčme u planini****

|
|
bas mi je krivo sto nisu pobedili, ali opet u drugu ruku razumem, ipak je veliki pritisak bio na njima, znajuci da su i vaterpolisti i Nole uzeli zlato tako da svakako smatram da smo mi pobedili
|
_________________ Women and cats will do as they please, and men and dogs should relax and get used to the idea... |
|
| |
|
 |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*

|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija

|
|
zao mi je sto nisu osvojili tozla... ali znao sam da nece...
zato sam iskusno odigrao na dance....
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
 |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|