:: |
| Autor |
Poruka |
Mysty ~abhor~

|
Godine: 37
Datum registracije: 29 Maj 2007 Poruke: 29514

|
|
Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je drugu titulu prvaka Evrope od sticanja nezavisnosti, a “delfini” su do zlata u Ajndhovenu stigli pobedivši Crnu Goru sa 9:8, revanširavši se tako “ajkulama” za poraz u finalu Evropskog prvenstva odigranog 2008. u Malagi.
Značaj ovog finala, trećeg za “delfine” od raspada državne zajednice a drugog za crnogorske “ajkule”, u mnogome je odredio i to kako će se odvijati uvod meča. Odbrane su se bolje snalazile od napada, ofanzivne akcije često su prekidane zbog grešaka igrača koji su jurišali ga protivničkom golu, a na sve to su se i čuvari mreže isticali.
Zato se čitavih sedam minuta čekalo na prvi gol, no kada god bi neko uspeo da povede, a tri puta u nizu vodila je Srbija, vrlo brzo se stizalo do izjednačenja. Pred sam kraj poluvremena, nakon što je posle Sorove odbrane peterca Janoviću i Pijetlovićeve majstorije u trećem golu sa igračem više, činilo se da su “delfini” na putu da se rezultatski odlepe, ali su sjajni pogoci razigranog Ivovića i Vladimira Gojkovića, doneli “ajkulama” prednost pred veliki predah.
Bilo je tada jasno da će odlučiti trenutak inspiracije, neki poseban momenat koji će podići ekipu a uzdrmati moral rivala, a onda se on desio na početku treće deonice. U jednom trenutku “delfini” su ostali bez dvojice isključenih saigrača, ali ne samo da nisu klonuli duhom u toj situaciji, već su uspeli da se velikim trudom izdignu iz tog teškog momenta i odbrane se. Desetak sekundi kasnije, kontranapad Srbije okončan je golom Aleksića, čime je otpočeo ples “delfina”.
Preokrenuli su vođstvo rivala, poveli i - krenuli po novo zlato. A nije im bilo lako. Isključenja su im osipala redove, čak tri puta im se u ovom finalu desilo da moraju da se brane bez dvojice u bazenu u odnosu na standardan broj, ali - nisu klonuli. Možda ih je bilo manje u bazenu, ali u njemu ne igra broj, već srce. A tu je uvek jedno. Ekipno.
Finale Evropskog prvenstva u vaterpolu 2012.
Srbija - Crna Gora 9:8 (1:1, 2:3, 3:1, 3:3)
Ajndhoven - Bazen: Peter van den Hugenband. Gledalaca 3.500. Sudije: Stavridis (Grčka), Gomez (Italija). Igrač više: Srbija 13 (7), Crna Gora 11 (4). Dva igrača više: Srbija 1 (1) Crna Gora 3 (1) Peterci: Crna Gora 1 (0).
Srbija: Soro, Šaponjić, Gocić, Udovičić 2, Ćuk, Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 1, Rađen 1, Filipović 1, Prlainović 1 , S.Mitrović 2, B. Mitrović.
Crna Gora: Radić, Brguljan, Pasković 1, Petrović, Klikovac, Radović 3, N. Janović 1, M.Janović, Ivović 2, Zlokovi1ć, Gojković 1, Jokić, Šćepanović.
(Blic)
|
|
|
| |
|
 |
cezar1071944 Glas mog anđela

|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

|
|
Naravno i Vama sve čestitke iz srca!Bar nešto POŠTENO i lepo u ovoj našoj zemlji..
|
|
 |
Marjan84 Dobro upućeni član

|
Godine: 41
Datum registracije: 03 Feb 2008 Poruke: 511 Mesto: Izmedju pakla i raja "KingCity"

|
|
Cestitam delfinima na uspesnom davljenju Evrope i pronalazenju zlatnog kovcega na dnu mora!
|
_________________ "The brightest lights in the darkest nighT"
.:.MARJAN.:. |
|
| |
|
 |
Sweet Honey ~~Docendo Discimus~~

|
Godine: 37
Datum registracije: 11 Nov 2006 Poruke: 14301 Mesto: ****Kod jedne krčme u planini****

|
|
em sto su onako zgodni, em uspesni...svaka cast i njima, bas sam ponosna sto sam Srpkinja
|
_________________ Women and cats will do as they please, and men and dogs should relax and get used to the idea... |
|
| |
|
 |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*

|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija

|
|
eh sta reci..ne volim nesto pretjerano vaterpolo... ali gledao sam...i nije neka tekma bila...
svaka im cast...za prvo mjesto...
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
 |
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
|
Zlatni momci, svaka vam čast. Plakala sam na kraju, a suze mi je izmamio Dejan Udovičić. Vaterpolo je jedini sport u kojem zaista uživam svakim damarom svog bića.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|