Šta najviše nervira ženu dok vozi? Muškarac na mestu suvozača.
Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da se žene najčešće uznervoze za volanom ako je sa njima u kolima i muškarac.
Iako niko ne poriče da žene mogu da budu i sjajni vozači, čak i bolji nego muškarci, za dame je vožnja uglavnom samo nužno zlo. Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da su glavni razlog ženskoj nervozi i osećaju neprijatnosti u takvim situacijama - muškarci.
Više od polovine žena koje su učestvovale u anketi osiguravajuće kuće Aviva izjavilo je da se oseća uznemireno i nervozno kad je njihov partner u automobilu. Ali, muškarci se oko toga ne uzbuđuju previše: tek svaki deseti kaže da malo pažljivije vozi ako je partnerka sa njim u kolima.
Ovo istraživanje pokazalo je i da devet odsto muškaraca uopšte ne pristaje da se vozi kolima ako je njihova partnerka za volanom.
Ipak, iako muškarci ne pate od manjka samopouzdanja kad su njihove vozačke sposobnosti u pitanju, dame imaju neke zamerke - 13 odsto njih smatra da je njihov partner previše samouveren, dok svaka deseta kaže da njen partner vozi prebrzo ili suviše agresivno.
Sa druge strane, 17 odsto muškaraca smatra da bolje vozi od svoje lepše polovine, a 16 odsto njih misli da je njihova partnerka "nesposobna da parkira automobil".
Parovi se dogovaraju ko će da vozi u zavisnosti od tipa putovanja, pa je tako veća verovatnoća da će muškarac voziti ako se ide na duži put, ako je put kojim se vozi loš i ako je tog dana loše vreme.
(MONDO)
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija
ne znam...ali znam samo da ja dooobroooo vozim.... i da sve cure vriste
valjda se boje---nemam pojma...
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
gkukolj -tončica-palončica-
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
Glasala sam za muškarce iz prostog razloga što su žene sklonije panici i to je glavni razlog. Ne kažem da nisu dobri vozači, da se više drže pravila u saobraćaju, ali panika i nepredvidive situacije koje mogu da ih zadese, a česte su na cestama ... za to gotovo nikad nisu spremne....čast izuzecima, takve su rijetke.
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj.
ja samo kad sam pijan ili mamuran...mogu da dozvolim da me neka zena pokusa ubiti...
tj da svoj zivot povjerim vozacu zMske vrste...
jer kad sam pijan ili mamuran sve mi je svejedno...
a dok sam pri cistoj i zdravoj pameti.. moze mamu svoju da vozi a ne mene... tako je bili i kad nekad slucajno..razbijem auto... pa nemam svoje...
pa me cura neka (koja misli da je moja cura )...hoce voziti...
ja joj odma kazem...marssss tamo...na zadnje sjediste...
ti ces mene vozit... i nemoj da slucajno da ti tako nesto bezveze izleti
u drustvu... kako te nije sramota...gaduro jedna mala...
nemoj da te cujem da dises.. jel jasno...
ona ne smije nista rec... jer zna ...ako progovorii... da ce ici pjeske...trceci...za svojim autom..
malo se ja salim.. nesto sam duhovit u jedan ujutru...
all you need love
love is all you need
......
anchi22 •• 20:01 ••
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
Oni bolje voze, a one bolje parkiraju
Jedno britansko istraživanje pobija postojeći stereotip po kojem žene ne znaju da parkiraju automobil.
Britanska parking kompanija NCP snimala je tokom mesec dana oko 2.500 vozača dok su parkirali vozila na oko 700 njenih parkinga širom Velike Britanije.
Rezultati su nepobitni: žene mnogo lakše pronalaze mesto za parkiranje budući da sporije voze, dok se muškarci večito žure pa i ne vide slobodna mesta. One, takođe, bolje manevrišu u prostoru.
Čak 39 odsto žena parkira automobil u skladu sa standardima instruktora vožnje, dok to isto čini svega 28 odsto muškaraca. Da tačno centrira automobil u prazan prostor ume 52 odsto žena u odnosu na samo 25 odsto muškaraca.
Jedino u čemu su muškarci bolji od žena je u brzini parkiranja: muškarcima je za ovaj manevar potrebno u proseku 16, a ženama 21 sekunda.
Mada, nekim damam i duže od toga. Pogledajte:
Instruktor vožnje Nil Bison, po čijem su kriterijumima testirani vozači, kaže da je bio veoma iznenađen rezultatima jer su "muškarci obično bolji učenici vožnje".
"Izgleda da su žene bolje upamtile lekciju", zaključio je Bison.
(Tanjug)
znam ja nekoliko zena koje stvarno dobro i sigurno voze.... bolje od mnogih muskaraca...
ali znam ih masu koje su potencijalna opasnost
po sve ucesnike u saobracaju
kad god izadju iz garaze...
all you need love
love is all you need
......
gkukolj -tončica-palončica-
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
Ma ko ovo glasa za žene i što ne upiše bar poslije toga post?! Opasno me ljuti, a ovdje nas troje anči, jellena i ja. Pojasnite, majku mu, zašto su to i po čemu žene bolji vozači?!
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj.
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma