www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Dete golo na snegu da se "očeliči"
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 08, 2012 3:44 pm    Naslov poruke: Dete golo na snegu da se "očeliči" Na vrh strane Na dno strane

Snimak koji prikazuje kineskog dečaka koga su roditelji naterali da skoro go trči kroz sneg po žestokom minusu izazvao je burne reakcije i debate na internetu.

Otac dečaka je svog sina pokušao da nauči da bude snažan i zdrav, a snimak je izazvao raspravu o "kineskom" vaspitanju "čvrstom rukom", koji je opisala Amerikanka kineskog porekla Ejmi Čua u knjizi "Ratnički poklič majke-tigrice".

Na snimku, koji je snimio i na internet postavio otac, dečak, u donjem vešu i patikama, trči po snegu i uplakano moli oca da ga uzme u ruke. Oba roditelja su ga povremeno podsticala da legne u sneg što on napokon i čini, nakon što ga je majka naterala.

Snimak su pogledale desetine hiljada ljudi, a neke od rekcija bile su prilično burne.

"Ne slažem se sa ovim... Deci bi trebalo dati srećno detinjstvo. Iako ti užasni roditelji kažu da to rade za dobrobit svog deteta, ali ja mislim da oni samo hoće da se hvale kasnije" jedan je od internet komentara na snimak.

Otac dečaka je dobio ime "Tata- orao", što je aluzija na Čuovu, koja je takođe izazvala kontroverze kada je objavila knjigu o vaspitanju dece "čvrstom rukom".

Kineski reporteri koji su uspeli da intervjuišu oca saznali su da je snimak napravljen tokom porodičnog odmora u Njujorku, u vreme kineske Nove godine, i da je temperatura bila 13 stepeni ispod nule, prenosi AFP.

On je tom prilikom rekao da se trudi da ojača svog sina koji je rođen dva meseca pre vremena i ima nekoliko zdravstvenih problema.

Kineska politika jednog deteta stvorila je generaciju jedinaca koji su često okarakterisani kao razmaženi, ali istovremeno, deca bivaju pritisnuta da na uštrb slobodnog vremena uče što vise kako bi bolje prošli na kineskom tržištu rada gde vlada oštra kompeticija.

(Tanjug)

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 08, 2012 7:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Confused ovo dijete je ko moj tata..i on se sinoc malo celicio...u boksericama... Confused
nacugo se...i skinuo se skoro go izasao bos.....i zvao komsiju i njegova dva sina maloumna.....
da se pobiju tu...na snijegu... Shocked nisu smjeli izac....Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
sve dok murija nije dosla. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Laughing Laughing Laughing

love is all you need
......

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 08, 2012 11:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Je li to hoće da ga očeliče ili da potroše lekove za prehladu što im je preostalo?

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

daltonce89
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 36

Datum registracije: 27 Nov 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 09, 2012 12:12 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

opste je poznato da se nase telo veoma efikasno prilagodjava raznoraznim klimatskim uslovima, prema tome ovo sigurno ne moze da shkodi. Skodi naravno onima koji tokom zime iz kuce nisu izasli vec su se zabili pored svojih TV ekrana i kompjutera...

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 09, 2012 8:48 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Može se to isto dijete čeličiti kao i sva druga djeca, obučena kao i odrasli i na snijeg, kao što je i moja generacija. Prosto sam bila bijesna na te iste roditelje kad sam vidjela kako malecki plače i moli....dajte, molim vas, pa je li to za snimanje i puštanje da se gleda, kako ne bi bile burne reakcije i kako da čovjek ne pomisli da je to dijete jadno iskorišteno na jedan najgori mogući način? Šta fali onoj djeci koju roditelji svakodnevno izbode na snijeg, ali obučene? Ovo je stvarno van svake pameti!

njanja1011
*look by njanja*
<b>*look by njanja*</b>

Godine: 38

Datum registracije: 14 Sep 2010
Mesto: Između planina i mora...

montenegro.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 09, 2012 11:10 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ne mogu da vjerujem...
greote...
kako mi ga je žao... Crying or Very sad
svak li se danas zove roditeljem... New Evil

nacaaleksic
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 28 Apr 2011

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 09, 2012 3:01 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Očigledno da je ovaj "roditelj" želeo samo da promoviše svoju hrabrost i vlast nad detetom. Da je želeo nešto drugo da postigne, da ga "očeliči", uradio bi to bez kamera. Morbidno je gledati kako dete moli, a on odbija. Sramota je prikazati uopšte ovo! Samo mogu reći, jadno dete!

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Dete golo na snegu da se "očeliči" Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon