:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Slovenački predsednik opštine Log - Dragomer Mladen Sumina zabranio psima i petlovima da laju, odnosno kukuriču, od 22 do 6 sati izjutra.
Sumina je zapretio vlasnicima životinja da će, ako one prekrše to pravilo, morati da plate 100 evra kazne, piše slovenački list "Dnevnik".
Predsednik opštine Log - Dragomer je uveo tu Uredbu zbog očuvanja javnog reda i mira. On je, naime, rekao kako je u prošlosti primio puno prigovora i pritužbi stanovnika zbog laveža pasa i kukurikanja petlova.
Sumina smatra da vlasnici treba da svoje životinje drže pod kontrolom.
"Pse treba trenirati. I sam godinama imam pse, znam kako s njima stvari stoje", rekao je načelnik i dodao kako u opšini ima i nekoliko srčanih bolesnika za koje lajanje pasa po noći može biti i po život opasno.
S obzirom da se Uredba odnosi i na ostale životinje novinari lista su pitali šta će se raditi za vreme parenja mačaka.
"Šta će se zaista desiti ne znam", kaže predsednik opštine Sumina priznajući za list i sam da je slučaj "pomalo smešan".
Međutim, sindikati komunalne policije zasad odbijaju da kontrolišu životinje, a Ustavni sud ne želi da se meša u celu priču.
U međuvremenu, vlasnici životinja se snalaze kako znaju, pa tako neki svoje pse zaključavaju u garaže u nadi da im policija neće naplatiti kaznu.
(MONDO)
|
|
|
|
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 45
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Već zamišljam zvučno izolovane kokošinjce i štenare. Ono, sa kartonima za jaja.
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|