www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Sreća, ipak, može da se kupi?
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 21, 2012 2:36 pm    Naslov poruke: Sreća, ipak, može da se kupi? Na vrh strane Na dno strane

Većina ljudi u svetu smatra da se novcem može kupiti sreća, pokazala je ankete agencije Ipsos, sprovedena u 24 zemlje. Svega jedna trećina od 20.000 anketiranih je zadovoljna svojim životom, dok dve trećine "ima potrebu da živi bolje".

Na listi činilaca koji najviše učestvuju u poboljšanju blagostanja i kvaliteta života, 89 odsto ispitanika je istaklo jaču domaću privredu, dok se 84 osto njih izjasnilo u korist boljih uslova života i snažnijih porodičnih odnosa.

Svega 56 odsto ispitanika je kazalo da je pronalaženje srodne duše osnov za bolji život, dok 49 odsto pronalazi sreću u molitvi i meditaciji.

Ispitanici su obično pridavali veliki značaj i faktorima kao što su bolja ishrana, duže spavanje i češće fizičke aktivnosti.

Istraživanje je pokazalo veliku razliku u odgovorima u zavisnosti od zemlje porekla ispitanika, bilo da je reč o Brazilu, Saudijskoj Arabiji, Rusiji, Švedskoj, Nemačkoj, Južnoj Africi, Mađarskoj, Japanu ili Meksiku.

Tako Mađari uglavnom smatraju da treba bolje da žive, ali da je to danas teže izvodljivo nego ranije u čemu se sa njima slažu Francuzi. Saudijci su, pak, kao i Indijci i Šveđani, u većini zadovoljni svojim životom.

Gotovo tri četvrtine anketiranih, posebno među Indonežanima, Južnoafrikancima, Južnokoreancima, Mađarima i Šveđanima, smatra da je za bolji život potrebno planiranje. Sa ovim se, međutim, ne slaže većina Francuza i Belgijanaca za koje "bolji život" nije nešto što se može isplanirati.

(Tanjug)

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 21, 2012 10:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pa novac je u neku ruku "koncept" srece... Mr. Green sta..ono... bices srecan od vazduha... Shocked
to su one spekulacije usko povezane sa ljubomorom..tipa..pa vidi onog sve ima...
vozi merca ili neko drugo auto... koje danas opisuje nekog ko je navodno uspjesan i ima novac..
ima veliku kucu ..veliki stan...a vidi ga kako nije srecan... Confused Laughing Laughing Laughing Laughing

ooooo..pa on mozda nije srecan zbog toga sto je budala..
i sto ne zna i pored tog svog novca da sebi i svojima stvori srecu...
a ne zato sto ima novac...

novac u sustini...ne cini srecu..nego jednostavan nacin da usrecis is ebe i svoje drage ljude...
i iz zivota mi je poznato da se daleko lakse covjek usreci kada ga ima..( novac)

sad da li se sreca moze kupiti..
pa u nekim oblicima i moze...
eto ja sam neki dan uplatio...
60tak evrica za vic skiper..imam jedan polovan...i malo je ostecen jedan alat...i jednu kopiju...koja nije ni za koji klinac...tacnije nemam ga..pa eto...
a bicu jako srecan kad mi postar donese "pismo" o prispjeloj preporucenoj posiljci tj paketu...
jer taj nozic jako silno zelim da imam...jer sadrzi neke alate koji su meni svakodnevno neophodne...
i moram da nosim daleko tezi alat sa sobom,..koji mi je drag poklon...
koji me zulja...tezak je...i lako je moguce da cu ga izgubiti..a on je par puta skuplji od skipera...i ako ga izgubim bicu materijalno ostecen..i nesretan jer sam izgubio dragu stvar.....Mr. Green
eto mene je taj novac usrecio..a imam jos mnogo stvari koje bi me usrecile..da ih posjedujem...Mr. Green a za koje trenutno nemam novac...Mr. Green

novcem ..ne mozes da kupis ..ljubav...srecan brak...dobre jarane...dobre drugare..dobre komsije...
dobre sugradjane..to sve moras sam sebi da stvoris...i bices onoliko srecan...
i imaces prijatelje i sve vec nabrojano.. onakve... kakav si ti... i oni ce biti onakvi kako se ti prema njima ophodis... Wink

Mr. Green Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

love is all you need
......

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Sreća, ipak, može da se kupi? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon