:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Anonimni su zapretili da će u subotu, 31. marta potpuno zaustaviti Internet u "Operaciji pomračenje", koja je na forumima na mreži pokrenula brojne rasprave o tome da li je i kako to moguće izvesti.
Hakerska grupa, koja je od formiranja 2008. godine onesposobila brojne sajtove, tvrdi da će blokirati sistem imena domena (DNS). Britanski stručnjak i profesor Alan Vudvord za BBC kaže da će, ako uspeju u svojoj nameri, oboriti "telefonski imenik čitavog Interneta", koji veb adrese pretvara u Internet protokole, i tako Internet učiniti beskorisnim.
Dobri poznavaoci mreže smatraju da je to moguće izvesti ako bi se na najvišem nivou DNS-a izveo napad u kojem se Internet server preplavi s toliko zahteva da više nije u stanju da odgovori na one legitimne, što bi se zatim prenelo na celu mrežu.
To bi, kako se tvrdi, moglo da se postigne, recimo, tako što bi hakeri tuđe kompjutere uz pomoć virusa pretvorili u "robote za slanje zahteva", pri čemu vlasnici računara toga ne moraju da budu ni svesni.
Ista tehnika je korišćena krajem februara kada je sprečen pristup stranici Interpola, koji je samo jedna od mnogih organizacija koje su bile "žrtve" hakera proteklih godina.
Međutim, postavlja se pitanje, i ostaje da se vidi, da li je moguće koristiti slične postupke kako bi se stvorilo dovoljno prometa da se zaista zaustavi čitav Internet.
Akcije Anonimnih uperene su, kako ističu hakeri, protiv cenzure na Internetu i svega što predstavlja krupni kapital.
(Tanjug)
|
|
|
|
|
 |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Ne brinite, Internet će "preživeti" subotu
Možemo da odahnemo. Slobodan Marković iz Uprave za digitalnu agendu kaže da sutra neće doći do gašenja Interneta i da je najgore što može da se desi kratkotrajno usporavanje saobraćaja.
Infrastruktura koja služi da Internet funkcioniše tako je napravljena da je vrlo teško izvesti akciju kojom bi došlo da gašenja Interneta rekao je danas Slobodan Marković iz Uprave za digitalnu agendu, povodom najave hakerske grupe Anonimnih da će sutra srušiti Internet.
"Sutra neće doći do gašenja Interneta", rekao je Marković za RTS i dodao da ta grupa preti napadom na nekih 13 osetljivih lokacija koje služe za prevođenje numeričkih adresa.
Ukazujući da ne zna kako bi izgledala Srbija bez Interneta, on je obijasnio da je nemoguće na takav način zaustaviti rad Interneta i dodao da su mnogi pokušavali, ali da se nijednom nije desilo da Internet padne.
"U najgorem slučaju mogu da se dese neka usporenja na određenim delovima Interneta odakle dolazi najviše podataka, ali ne nešto što bi trajalo duže od desetak minuta, pola sata", rekao je Marković i dodao da bi se desilo nešto strašno napad bi morao da traje nekoliko dana.
Hakerska grupa Anonimni zapretila je da će sutra potpuno zaustaviti Internet u "Operaciji pomračenje", koja je na forumima na mreži pokrenula brojne rasprave o tome da li je i kako to moguće izvesti.
Akcije Anonimnih uperene su, kako ističu hakeri, protiv cenzure na Internetu i svega što predstavlja krupni kapital.
(Tanjug)
|
|
|
|
|
 |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*

|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija

|
|
anonimni... mi vec idu na jedan odredjen unutarnji organ....na jetru...
to ti je kad danas roditelj skoluju djecu da bi stekli "bogatstvo"...
u neka vremena ljudi su se skolovali i sticali znanje iz raznih oblasti...
da unaprede i modernizuju drustvo u kojem zive...da pomognu...svojim znanjem...
a ne da mu nanose stetu...i da ga unistavaju... ili da sticu samo licnu imovinsku korist...
ja sam misljenja da to treba locirati i pohapsiti...i dobro prebiti..i natjerati da malo kopa kamen...
i nosa beton...i samo za takve napraviti treba jedan veliki "staljinov sibir" ...izolovati ih...
i dobro iscrpiti ..previse imaju energije... koju trose na stetu covjecanstva...
zalosno je to sto ovakvi " anonimusi" u cijelom svijetu nailaze na krimogene strukture
koje podrzavaju ovakve akte
sajber nasilja...i demonstracije sajebr sile...
sila se samo silom moze zaustaviti...
zamislite milione hemicara...kada bi oni zloupotrebljavali svoje znanje..kao ovi informaticari...
na sto bi to licilo...
meni nije jasno da nekome moze napamet da padne takav teroristicki akt..
ne smijem ni da pomislim na tezinu posledica ...koje bi izazvaoprestanak rada net-a na samo jedan sat ..a kamoli na jedan dan... strasno da tako mladi ljudi razmisljaju na takav umobolan nacin...
gadovi ejdni anonimni...
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
 |
|
|
|
 |
Mysty ~abhor~

|
Godine: 36
Datum registracije: 29 Maj 2007 Poruke: 29514

|
|
Они који схватају поруку анонимуса, знају чему они теже. Они који имају нешто против њих, очигледно немају појма о чему се ради, а постоји могућност да се сазна, интернет још увек не пролази кроз ригорозну цензуру, то што ћете чути на вестима о њима свакако није информација, јер сви знамо за шта служи тв пријемник.
|
|
|
|
|
 |

|

|
|
koja je njihova poruka... vidim da ti shvatas njihovu poruku...
pa posto ja ne shvatam...mozes li mi docarati...sta to oni zele da poruce...
zele da tudji mukotrpan rad...bude besplatno dostupan svima pa cak i dokonicarima i besposlicarima....
sva je halabuka pocela...oko gasenje nekih kriminalizovanih sajtova..
cije djelatnosti su nanijele stetu cijelom svijetu..svakoj drzavi ponaosob...
ako zele da sve bude besplatno...zanima me zasto su vlasnici tih sajtova..
milioneri...
hoces da ti ja kazem...?
pa milioneri su sto su nelegalno stekli imovinsku korist
pomoci tudjeg "krvavog i mukotrpnog rada"...to je svakome ko ima gram mozga u glavi sasvim jasno...
ili pak zele ljudi informacije..
ko su oni ili bilo ko.. ko je....ti ili ja ili bilo ko deseti-...ko smo mi ..da treba da budemo informisani o stvarima od nekog drzavnog znacaja...o stvarima zbog kojih stotine lica svaki dan trpaju glavu u torbu..
on takav anoniman...bi htio to da zna..zavaljen kod svoje kuce...u fotelji kraj klime..nikad oznojene guze ....ma vidi molim te...
kakva bolan poruka...nema tu poruke...
obicna neizivljena djecurlija ...monotona...krimogenog uma...koja nikad nisu bila zedna niti gladna..
niti su se za bilo sta pomucili u zivotu...sem da nanesu stetu postenim ljudima..
kradu..pljackaju...zaviruju u tudje zivote...rade sta hoce...
mogu i ja svasta da radim...mogu svakog obicnog covjeka sad sad savladati..
otet mu novcanik...zaviriti u lk...zavrnut mu siju ko piletu...za deset sekundi...
al' ne radim to...jer nisam kriminalac...
i znam da je tio tudji novac tudji novcanik i tudja lk...
ma sve i jednom rucice do lakta treba odfikariti...
poruka..hm..e nema tu poruke...
sem jedne jedine...
svaka radnja koju vrsi neko lice a koja se krsi sa nekom stavkom iz zakona... je krivicno djelo..
pocinioci takvih djela su krivicno odgovorna lica...
jednom rijecju to su - kriminalci...i kraj...
a svako normalan ko razumije pojam kriminal..ima nesto protiv njega...
pa tako i protiv anonimnih kriminalaca ima nesto...
|
all you need love
love is all you need
......
 |
|
|
|
 |
Mysty ~abhor~

|
Godine: 36
Datum registracije: 29 Maj 2007 Poruke: 29514

|
|
Мени је потпуно јасно зашто ти то не разумеш, и разумем начин на који ти то све схваташ, али полако, све дође на своје, па ће и ово, било би добро да буде тако.
|
|
|
|
|
 |

|

|
|
eh...mozda ces i ti za desetak godina... razumjeti "ovo" na nacin na koji ja to razumijem...
a usput da ti kazem...to je jedini ispravan nacin...jer ne postoji drugi ispravan nacin...
nacin na koji onaj tko zarad svoje licne koristi nanese stetu nekom drugom licu ...mora da odgovara pred zakonom... za svoje postupke...zakoni ne postoje da bi se krsili..
nego da bi sankcionisali i odstranili i izolovali ljude poput ovih anonimaca...iz drustva..
jer eto...uprkos samoj cinjenici...da ti ljudi se bave nelegalnim radnjama...
i da ljudi koji stoje iza njih sticu enormne kolicine novca...
dosta omladine je stalo uz njih..cisto onako sto je to naizgled i povrsno gledano posve kull...a ne zbog nekog konkretnog razloga...
sto ja razumijem potpuno...
jer razumijem da neko ko ima 20 godina ima buntovan stav...imao sam ga i ja...
i siguran sam da bi i ja nasao neki svoj razlog u tim 20tim za opravdanje ovakog necega...
ali...pogled na ovaj problem i mnoge druge probleme ...iz ugla coovjeka od 32 godnine i covjeka od 22. su kao nebo i zemlja...
probaj da nadjes podatak..na netu..dostupan je..za koliku sumu novca je srbija ostecena..u predhodnoj godni..zbog piraterije raznih oblika.....i razmisli koliko to utice na platu tvog oca i tvoje majke...
a u mom slucaju na moju platu...a ono sto utice na moju platu smanjuje kvalitet mog zivota..
i osoba koje zive od te plate... a ocigledno je da to poboljsava kvalitet zivota ljudima koji to nelegalno i "navodno besplatno dijele"...
da i ja se nadam da ce se to ubrzo zavrsiti...za razliku od tebe ja znam kako ce se to zavrsiti...
i taj zavrsetak sigurno nece nista dobro donijeti tim anonimusima...
trajace dok postoji potreba da se fokus drzi na njima...da bi se skrenuo sa drugih stvari...
gledao sam nekoliko fotografija i video snimaka tih nekih anonimusa...vani - napolju...
sto mi govori da i nisu bas tako inteligentni...i siguran sam da su do sada sve i jedan sa tih fotografija i video zapisa locirani...ako ne i uhapseni...
|
all you need love
love is all you need
......
 |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|