:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Kokice sadrže visok nivo zdravih vlakana i antioksidanata, ali samo ako su pripremane bez ulja, na primer u mikrotalasnoj.
Kokice su bolje po zdravlje ljudi od voća i povrća, pokazali su rezultati istraživanja grupe američkih naučnika koji su poredili količinu polifenola u kokicama i voću.
Istraživači s Univerziteta Skrenton - Pensilvanija otkrili su da opna kokica sadrži veliku količinu vlakana i antioksidanasa polifenola, sastojaka za koje se smatra da deluju protiv raka, preneli su francuski mediji.
Sve to je moguće zahvaljujući maloj količini vode u kokicama u odnosu na voće i povrće. U voću i povrću su polifenoli rastvoreni u 90 odsto vode, dok kokice sadrže oko četiri odsto vode. Ipak, kokice su zdrave samo ako se pripremaju bez ulja, u mikrotalasnoj na primer.
(Tanjug)
|
|
|
|
|
 |
punisher87 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 17 Mar 2009 Poruke: 79

|
|
ok, ali ja mislim da je tu malo marketing za kukuruz, posto ameri kukuruz (kukuruzni sirup) stavljanju u vecinu namirnica sto im je na trzistu, a i za proizvodnu im je jeftin jer imaju i do 3 prinosa godisnje i to onaj hibridni. voce i povrce u kombinaciji sa orasima, lesnicima, bademom,itd... je jako zdravo.
jer pored vitamina, minerala (koje izvlaci iz zemlje), vlakna koja vezuju za sebe sve sto je stetno u nasem organizmu i ciste ga, da ne pominem energiju sunca koja je ostala u plodu. tako da po mom misljenju "te" ne masne kokice ne mogu nikako biti bolje od svezeg voca i povrca. naravno nisam protiv konzumiranja kokica
|
|
|
|
|
 |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*

|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija

|
|
nije to marketing nego...je tako...samo da bi nadmasio " vrednost" 1 kg svjezeg voca..
treba da pojedes 10 kg kokica...
pa da se smrznes kao magarac iz vica...
sta radi magarac kad bacis na njega brdo kokica...??
ne radi nista...smrzne se - jer misli da pada snijeg...
a da ne pricamo o mikrotalasima...iliti na kroejsnu...mikrovalima...i njhovim zdravstvenim "prednostima"... ko se iole razumije u fiziku i kvantno vezane talase...kapira sta pricam...
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
 |
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Da...narocito ako su napravljene u mikrotalasnoj.
Svakako da volim kokice, ali samo spremljene na ulju i sa dosta soli, a to koliko su one zdrave ili ne,kad mi miruhnu,zabole me uvo.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|