www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Karleušina pesma pitanje na prijemnom
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 08, 2012 6:10 pm    Naslov poruke: Karleušina pesma pitanje na prijemnom Na vrh strane Na dno strane

Na Filozofskom fakultetu u Nišu jedno od pitanja na prijemnom ispitu je glasilo "Novi hit Jelene Karleuše u naslovu pominje koje biblijske gradove?"

Budući studenti Filozofskog fakulteta u Nišu (smer filozofija) počeli su na Fejsbuku da "šeruju" svoj test opšte kulture zbog, kako su objavili pojedini beogradski mediji, jednog veoma zanimljivog pitanja koje se na njemu našlo, a koje glasi:

Novi hit Jelene Karleuše u naslovu pominje biblijske gradove:

a) Nazaret i Vitlejem
b) Jerusalim i Jerihon
v) Sodomu i Gomoru

U testu se nalaze još neka pitanja vezana za pop kulturu, televiziju i film, kao na primer o "Doktoru hausu", Evroviziji i filmovima "Ko to tamo peva" i "Gospodar prstenova", piše "Kurir."

(MONDO)

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 09, 2012 11:12 pm    Naslov poruke: Karleuša i prijemni ispit Na vrh strane Na dno strane

Koji biblijski gradovi se pominju u novom hitu Jelene Karleuše, pitanje je koje je postavljeno na testu na prijemnom ispitu za Filozofski fakultet u Nišu.

Nijedan od četrdesetak studenata koji su polagali prijemni nije tačno odgovorio na to pitanje, a izgleda da ni uprava niškog Filozofskog fakulteta nije znala koja su sve pitanja postavljena budućim brucošima jer je dekan Goran Maksimović ljutito najavio da će zbog gluposti koja šteti ugledu fakulteta biti kažnjeni oni koji su test pravili.

Koji Biblijski gradovi se pominju u, kako je navedeno u pitanju iz testa za opštu kulturu, novom hitu Jelene Karleuše, trebalo je da odgovore oni koji nameravaju da upišu filozofiju u Nišu.

Niko, međutim, nije tačno odgovorio, a ovo pitanje postalo je hit na društvenim mrežama. U upravi fakulteta za to su saznali iz medija.

"Naravno da je to za mene kao dekana neprijatno iznenađenje, pre svega da postoje profesor i asistent ovog fakulteta koji smatraju da bi to trebalo da bude pitanje u testu na fakultetu kakav je Filozofski", kaže dekan prof. dr Goran Maksimović.

Dekan kaže da ovako formulisano pitanje nije stvar opšte kulture, već je potrebno da neko zna i prati ovu vrstu muzike da bi tačno odgovorio, a to,
kaže, ne bi smeo da bude kriterijum za upis na fakultet.

"To je za mene znak da moramo da nastavimo na izgradnji akademske svesti najvećeg broja nastavnika i saradnika ovog fakulteta, i da ono što smo radili prethodne dve godine nije dovoljno. Ja se nadam da će taj rad uz edukaciju profesora koji još nisu svesti šta znači pojam Filozofskog fakulteta pomoći da se ovakve pojave ubuduće ne dešavaju", smatra dekan Maksimović.

Ni starijim studentima sa drugih odeljenja Filozofksog fakulteta nije drago da poslednjih dana čitaju komentare i tekstove o svom fakultetu.

"Videla sam različite komentare i da se meni palo takvo pitanje - možda bih čak izašla sa prijemnog", kaže jedna studentkinja.

Druga smatra da je Jelena Karleuša naša realnost, ali i da ne bi znala odgovor na to pitanje jer ne prati tu vrstu muzike, dok treća isitče da Karleušu uopšte ne treba ni svrstavati u bilo kakvu vrstu kulturei.

Test su pisali profesor i asistent sa Odeljenja za filozofiju, ali je njima dekan, kako kaže, zabranio da daju izjave jer smatra da su već naneli
štetu fakultetu. On kaže da se ovako nešto neće ponoviti, a već se ranijih godina dešavalo da se u testu opšte kulture i informisanosti nađu pitanja koja se na primer odnose na neki rijaliti šou.

Izvor: B92

Slika: Telegraf

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 10, 2012 11:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

E pa ja se odoh lijepo prekrstiti i leći. Shocked Ovo je prestrašno! Čuj: opšta kultura?! U nekoj tamo pjesmi neke tamo?! Zaboga miloga!!!! Shocked

Kosovce.3
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 65

Datum registracije: 10 Nov 2010

norway.gif
PorukaPostavljena: Sre Jul 11, 2012 6:38 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ima jedna pesma iz zangra narodne muzike koja u refrenu kaze,,Svi su budni Srbija jos drema, ko da Srba u Srbiji nema!,,
Bice da smo stigli u poslednju fazu proroka Trabici........

Budi Boze sa nama, kad se osoba poput Karleuse toliko pojavljuje u medijima a sad i kao neke vrste fakultetsko gradivo - ni vise ni manje.....

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Sre Jul 11, 2012 12:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

davno sam ja rek'o da grand treba zakonom zabraniti....

love is all you need
......

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Karleušina pesma pitanje na prijemnom Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon