www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Kad si na dijeti bitno je i šta piješ
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 23, 2012 3:47 pm    Naslov poruke: Kad si na dijeti bitno je i šta piješ Na vrh strane Na dno strane

Za normalnu težinu i dobro zdravlje nije važna samo pravilna ishrana, već su bitna i zdrava pića.

Voda je neophodna za varenje, izbacivanje toksina, regulaciju telesne temperature znojenjem. Osam čaša vode dnevno čisti kožu i umanjuje želju za hranom, ukoliko se polako pijucka tokom celog dana. Gazirana voda zadovoljava potrebu za slatkim. S obzirom na to da u njoj nema veštačkih zaslađivača, bolja je od dijetalnih gaziranih pića.

Voćni sok je važan, naročito ako je sveže ceđen od pomorandže i grejpfruta. Sokovi obogaćeni kalcijumom, obezbeđuju dodatnu zaštitu kostiju. Ako pazite na kalorije kojih u soku može biti više od 100 po jednoj čaši, sok treba razrediti vodom.

Sok od nara preporučuje se jer ima mnogo vitamina A, C, E i folne kiseline. Ima i tri puta veću antioksidansnu moć od crvenog vina ili zelenog čaja.

Sok od paradajza, ili bilo koji drugi od sveže ceđenog povrća, ima manje kalorija od voćnog soka. Sok od paradajza odličan je izvor likopena, snažnog antioksidansa, koji štiti od kancera.

Mleko, a posebno obrano ili poluobrano, pomaže u održavanju težine i predstavlja idealan izvor kalcijuma i proteina. Za one koji su alergični na laktozu ili ne vole mleko, preporučuje se sojino ili mleko od pirinča, pišu "Novosti".

Čaj, bilo topao ili hladan, crni ili zeleni, sadrži flavonoide koji smanjuju mogućnost stvaranja krvnih ugrušaka. Sa ovim čajevima ipak treba biti oprezan jer sadrže i kofein. U 200 mililitara crnog čaja nalazi se 70 miligrama kofeina, dok 200 ml zelenog čaja ima 35 ml ovog neželjenog sastojka.

Biljni čajevi od cvetova, trava, voćki i začina, nemaju kofeina, pa se mogu piti po želji. Posebno su delotvorni čajevi kamilice, šipurka ili cveta pomorandže.

Kafa je takođe dobar izvor antioksidanasa, ukoliko se ne preteruje sa ispijanjem. Osetljive osobe i one koje su sklone kofeinskoj zavisnosti, trebalo bi da popiju jednu jutarnju kafu, a po podne da piju kafu bez kofeina.

Alkohol pijte umereno, a to podrazumeva isključivo jedno piće za ženu, i najviše dva za muškarca. Jedno piće znači - čaša piva, mala čaša vina ili čašica žestokog alkohola.

(MONDO)

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 23, 2012 8:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

joj al' mene to sve nervira..pisao sam nekoliko puta na ovu temu...
uopste nije vazno sta jedes i sta pijes...
naucno je dokazanu da ljudski organizam ima propisan broj kalorija koji mu omogucava normalno funkcionisanje..stadium kad se ne debljas niti mrsas...
meni recimo...koji sam malo veci momcina al ne puno Razz
je dovoljno 2400 kalorija na dan...da odrzavam "liniju" ne na vozucoj..Rolling Eyes
nego na tijelu...Razz to jest da budem slang...a ne cang...Razz
a nekom zgoljavku...od metar i tri stakora na zadnjim nogama.....sa tezinom oko 75kg..je sasvim dovoljno izmedju 1600 i 2000 kalorija..kako kome...

e sad...dijeta...nije potrebna..potrebno je samo smanjiti...
obrok kolicini obroka..tezinski......jer..pazi sada..
naucno je dokazano..da ljudsko bice...koja recimo mjesec dana smanji kolicinu obroka za deset posto...znaci ako jede jilogram hrane svaki dan...da smanji za 100 grama..i da jede 900 g..
a on ne moze fakticki ni da osjeti smanjenje obroka i gubitak kilaze prvi mjesec..
.ali drugi i treci mjesec..moze da izgubi...i 10 % svoje kilaze..znaci ja koji imam
sad ..negdje oko 90 kg..kilo dva gore dolje namam pojma Confused
Rolling Eyes za dva mjeseca kad bi recimo nesto izludio i odrekao se jednog obroka...recimo vecere..za mjesec i koji dan bi izgubio 9 kg...(to je nauka..tj matematika..i njeni zakoni...a zakoni prolaze uvijek i svugjde..i zato se zovu zakoni...zasnovana na tezini tijela..i kolicini hrane koja se unosi u organizam u kombinaciji sa potrebnim kalorijama..)
to je neka vrsta najekstremnije dozvoljene dijete...

i svaka preporuka za tezi rezim dijete nije zdrava..i opasna je po ljudski zivot...
jer covjek koji 30 posto svog dnevnog obroka ne unese u organizam..zavisno od kilaze jel tako...za mjesec dana..moze da izgubi i 30% svoje tezine...
sto znaci da bi ja izgubio oko 27 kg...znam ljude koji su i vise izgubili..a bili su i laksi od 90 kg-a..ali nisu unosili dovoljno kvalitetnih namirnica...
recimo ja..kada sam nekad davno bio na jednoj obuci ...
21 dan nisam bas nesto puno jeo...nisam mogao da ufatim..nesto...Confused
imao sam tu negdje oko malo vise kgova nego sada..
bio sam mladji desetak i koju godinu vise...jaci mnogo vise nego sad..a lijep
gotovo isto...jer sad sam malo i ljepsi..zreliji..a voce je najljepse kad je zrelo..Laughing
a svi znamo da sam ja sladak ko voce Razz .dok se ne prejedes i onda ti dodje muka...
kao i od svakih slatkisa..zar ne Confused Laughing
i za taj 21 dan sam izgubio oko 12 kg...i nisam se vise nikad udebljao...
do tamo nekad jednog nemilog dogadjaja kad sam dobio ono sto sam trazio..gdje nije trebalo...da budem uopste...i posle oporavka sam se udeljao..tu na neku slicnu kilazu...
ali nisam presao 90 ja mislim...i sve je to islo nize i nize...doo nekih 81 -2-3 kg..
kilazu na kojoj se najbolje osjecam...da bi unazad par godina...
kako ne radim nista previse fizickki zahtjevno...se polako vracao na kilazu...iz mladosti i
ludosti..Razz i sad cu opet morat da trcim...i skacem i tako..jer nemam namjeru da smanjujem obroke.. prerasto sam ja to davno...i dovoljno sam pametan da to nije zdravo u mojim godinama..Razz

elem..ako covjek smanji kolicinski obroj za 50 posto..za mjesec dana moze pola svoje kilaze da smrsa..i tesko da ce ziv da doceka polovinu drugog mjeseca...

kazem zato da se ne zalecete za nadriljekarske dijete...jer su jako opasne....
ako jedes normalno i normalan broj kalorija unosis u organizam..i uvijek priblizno isto..
uz pojacanu fizicku aktivnost..kao trckaranje..voznja bajsa i udaranje vrece...
mozes lijepo da dotjeras liniju..a da jedes ono sto obicno jedes i da nemas brigu o zdravlju..

Mr. Green

love is all you need
......

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Kad si na dijeti bitno je i šta piješ Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon