:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Ulice u Banjaluci dobile su imena srpskih glumaca i zvezda jugoslavenskog filma - Petra Kralja, Miodraga Petrovića Čkalje, Pavla Vujisića, Zorana Radmilovića, a jedna od njih nosiće i ime Duška Radovića, odlučila je banjalučka Skupština grada.
Skupstina Grada je, kako se navodi, donela odluke o utvrđivanju naziva 26 ulica u tri mesne zajednice - Priječvani, Saračica i Bronzani Majdan.
Po Petru Kralju, Zoranu Radmiloviću, Olgi Spiridovnović, Dušku Radoviću ali i po Filipu Višnjiću i Ljutici Bogdanu zvaće se ulice u MZ Priječani.
Skupština je odlučia da neke od ulica u tom delu grada nazovu Jurija Gagarina, Vizantijska, Dragačevska, Ruska, Gogoljeva i Puškinova.
Miodrag Petrović-Čkalja i Pavle Vujisić biće nove adrese žitelja u Bronzanom Majdanu. U tom delu grada ulice će se zvati i Dečijeg osmeha, Zlatiborska, Stara staza, Prvomajska, Metohijska, a jedna će poneti ime i Jovana Krstitelja.
Na sajtu je navedeno da je nazive dobilo i šest ulica u MZ Saračica - Trebinjska, Nevesinjska, Žitomislićka, Zavalska, Dobrunska i Ozrenska ulica.
(Beta)
|
|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Ovo su zaista velika imena našeg filmskog kao i pozorišnog glumišta i jako mi je drago što su i na ovaj način dobili pomen na veličinu koju su za života imali i nosili.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
harisbr Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 04 Avg 2009 Poruke: 26

|
|
Baš lijepo os Srpske
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|