:: |
Da li ti kupuješ na rasprodajama? |
Da, baš se isplati |
|
0% |
[ 0 ] |
Ne, i dalje je to skupo za mene |
|
0% |
[ 0 ] |
Kupujem na rasprodajama u inostranstvu jer je tamo povoljnije |
|
0% |
[ 0 ] |
Ne, kupujem samo nove kolekcije |
|
100% |
[ 1 ] |
|
Ukupno glasova : 1 |
|
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Sniženja u prodavnicama obuće i odeće uveliko su počela, a proizvodi su jeftiniji i do 50 odsto. Prodavnice kao što su “Mango” i “Zara” krcate su i robom i kupcima, dok su u radnjama gde se prodaje skuplja garderoba retke mušterije, ali su i rafovi poluprazni.
Svi oni koji su računali da će skupe komade garderobe moći da kupe na sniženju po znatno povoljnijim cenama ostali su ovih dana razočarani. U “Dizelu”, “Ripleju”, “Bati”, “Via spigi”, “Gepu”, “Lakost”, “Levisu”, “Sisliju” rafovi su skoro prazni.
I dok uvoznici tvrde da ove brendovi imaju verne kupce tako da je sve rasprodato u prvih nekoliko dana sniženja, prodavci tvrde suprotno da je u startu nabavljeno mnogo manje robe u odnosu na prethodne godine.
"Džins se dobro prodaje, ove godine smo dobili iste količine kao i prošle, međutim dobili smo haljine, majice, bluze i obuću u mnogo manjim količinama. Kriza se oseća. Nekad su ljudi tokom sniženja kupovali po tri-četiri komada garderobe u kešu, sada kupe jedan proizvod i to na čekove, kartice. Mi smo sa sniženjem rano počeli tako da će se sigurno prodati garderoba koja je ostala", kaže za "24 sata" prodavačica u “Dizelu”.
U “Fešn kompaniju” čiji su brendovi “riplej”, “mis siksti”, “timberlend”, “kamper” kažu da kriza nije uticala na nabavku robe.
"Brendovi iz portfolija naše kompanije spadaju u red izuzetno kvalitetnih i imaju vernu publiku. U našim prodavnicama nema praznih polica jer paralelno sa sniženjem modela iz kolekcije proleće/leto 2012. možete kupiti i modele iz nove kolekcije za sezonu jesen/zima", kažu u ovoj kompaniji.
Dok u radnje sa skupom garderobom svrati samo poneki kupac, prodavnice kao što su “Mango”, “Zara”, “Tejli Vejl”, gde su cene pristupačnije su pune, a rafovi su krcati.
“Prodaja ide dobro, ali se kriza oseća. Radnja je puna, ali ljudi više razgledaju nego što kupuju. Za kupovinu se uglavnom čekaju sniženja, a i tada probaju 10, a kupe jedan proizvod", priča prodavačica u “Tejli Vejlu”.
(MONDO)
|
|
|
|
|
 |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*

|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija

|
|
ne kupujem nista polovno...jer sve sto je polovno je polovno..
sto znaci da mu upotrebna vrednost i "radni vijek" nisu bas dugi...
i to uvijek na kraju bude ustvari skuplje...
naravno to vazi za sve sem..nekih stvari...kao sto su nozevi...i tako to..sto je vrednije...
sve sto je starije...
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
 |
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Jedva odem i u trgovinu kada mi nešto treba, kamoli da hodam po rasprodajama i trpim ljude, kupce i trgovce, luda za tim! Inače ne volim kupovinu, izbjegavam da hodam po radnjama, mrzim kabine, presvlačenje, oblačenje i ostalo što sve to skupa prati, tako da me rasprodaje nikakve vrste ne zanimaju. Ne kupujem ništa što mi ne treba, ali zato poznajem one koji na svakoj rasprodaju obavezno uzimaju nešto što je jeftino, a što nikad neće koristiti, tek tako...jeftino je, nek se nađe...pa poslije kupi prašinu po stanu. Na kraju je bace.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|