:: |
Perete li ruke posle korišćenja toaleta? |
Da. |
|
100% |
[ 3 ] |
Desi mi se da zaboravim. |
|
0% |
[ 0 ] |
Ne. |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Ukupno glasova : 3 |
|
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Svetska statistika kaže da posle korišćenja toaleta ruke sapunom pere 64 odsto žena i samo 32 odsto muškaraca. Budite iskreni, operete li vi ruke svaki put?
Ljudi bi češće prali ruke posle korišćenja javnih toaleta kada bi na to bili upozoreni porukama koje izazivaju gađenje, pokazalo je novo britansko istraživanje.
Istraživači Škole za higijenu i tropsku medicinu u Londonu analizirali su odgovore ljudi na elektronsku poruku o higijeni, a koja je bila izložena u javnom toaletu.
Portal "Moj doktor" prenosi da su istraživači otkrili da samo 32 odsto muškaraca pere ruke sapunom, u poređenju sa 64 odsto žena.
Ljudi su različito odgovarali na razne poruke koje su išle na LED ekranima na ulazu u toalet, ali se čini da je najviše efekta imala poruka "Pere li osoba do vas ruke sapunom?".
Žene su češće odgovarale na podsetnike o upotrebi sapuna, a muškarci su češće reagovali na poruke koje su izazivale gađenje, kao "Operi sada ili jedi posle".
Vođa istraživanja Robert Aunger komentariše da je "teško znati koja je poruka najefikasnija za promenu ovakvog svakodnevnog ponašanja, zbog čega je, kako on smatra, važno sprovoditi eksperimente i testove da bi se videlo koja je najbolja u stvarnom okruženju.
(Tanjug)
|
|
|
|
|
 |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*

|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija

|
|
ako sam u mogucnosti...obavezno i pre i posle..
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
 |
|
|
|
 |
cezar1071944 Glas mog anđela

|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

|
|
Perem obavezno,čak sam i četkicu za zube iznela iz kupatila,jer kad čujem onu reklamu - Kad pustite vodu u wc,preko milijardu bakerija izadje..a bilo je ovde i u vestima na domacem.Sa zdravljem se ne treba igrati ni kockati NIKADA!
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
To je nešto što čovjek ponese iz djetinjstva (ako je, naravno, učen i opominjan redovno) i nikad, ali baš nikad ne zaboravlja.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|