:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
U Beogradu je već počela vakcinacija građana protiv gripa, a do kraja iduće nedelje vakcine će biti distribuirane svim zdravstvenim centrima u Srbiji.
Svi beogradski domovi zdravlja dobili su vakcinu protiv sezonskog gripa, a većina je već u četvrtak počela sa vakcinacijom građana, rečeno je Tanjugu u Gradskom zavodu za javno zdravlje.
"Vakcinu smo preuzeli u sredu i već u četvrtak smo počeli sa vakcinacijom", rekla je Tanjugu direktorka Doma zdravlja Savski venac dr Vesna Vujičić.
Iz Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak poručuju da je distribucija vakcina još u sredu završena u Beogradu, Južnobačkom, Južnobanatskom, Srednjobanatskom i Severnobanatskom okrugu, dok je u četvrtak prema Kosovskoj Mitrovici otišlo 4.391 doza.
U Torlaku navode da će distribucija vakcina biti završena do polovine sledeće nedelje i do petka će cepiva dobiti Šumadijski, Raški , Rasinski, Nisavski, Pirotski i Zaječarski okrug.
U ponedeljak će vakcine dobiti Mačvanski, Kolubarski, Moravički , Zlatiborski, Pomoravski, Jablanicki i Pčinjski okrug, dok će u utorak vakcina stići u Sremski, Zapadnobacki i Severnobacki okrug.
Planom potreba koji je definisao Institut "Batut", za ovu godinu obezbeđeno je 297.157 doza vakcine protiv gripa, francuskog proizvođača "Sanofi Paster".
U skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije, u sastav vakcine ulaze virusi A H1N1 Kalifornija, A H3N2 Viktorija i virus tipa B-Viskonsin.
(Tanjug)
|
|
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
|
Hvala lijepa na tim vakcinama, nekako sam skeptična i gripa je da se odgripa k'o normalno čeljade, a ne da na silu spriječavamo nešto nečim što oni zovu "vakcinom". Kakva nam je farmaceutska mafija, kakvi liječnici i kakav sav optad dolazi do nas, sa sitekom roka trajanja i ko zna još čim, neka, hvala lijepa. Limun, čaj, malo prirodnih preparata ....preživjet ću!
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*

|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija

|
|
eh super...a da mi je znati kad ce vakcinacija protiv kravljeg ludila ...imam jednu kravu trebam je vakcinisati dok nije posve izludila
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
 |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|