Seljani Zarožja tvrde da im je čuveni srpski vampir Sava Savanović uputio pismo. O čoveku zbog koga je jedina srpska reč u globalnom rečniku izveštavaju u Engleskoj, SAD i Francuskoj.
Postao je jedan od turističkih obeležja valjevskog kraja, ima profil na Facebooku. Valjevci su mu nacrtali foto-robot, a sad se Sava Savanović, najpoznatiji srpski vampir, otisnuo i u - međunarodne vode, pišu "Novosti".
Elem, Sava Savanović i sudbina njegove vodenice u Zarožju kod Bajine Bašte, kojoj se urušio krov, zaokuplja pažnju i svetske javnosti. Zagolicala ih je, naime, "buva" koju su pustili domišljati seljani Zarožja, da im je vampir lično uputio pismo u kome stoji:
"Vidim da odavno ne sejete kukuruz, ovas i pšenicu, a zapustili ste i moju vodenicu. Otkako ste me u grobu glogovim kocem probili, put za Valjevo ste dobili i ništa više, doduše dobijate i podosta kiše. Oko moje iz groba često na 'kmeta' Miju migne, jer želim da mi se spomenik digne".
Na Facebook profilu stoji da je rođen 13. januara 1910. godine, s prebivalištem u Valjevu. Opisao je sebe kao vrlo miroljubivo biće s Valjevskih planina, kog je oklevetao šaljivdžija Milovan Glišić.
Pionir je, kažu, informatičke revolucije jer kad god neko na kompjuteru klikne "save", ima u stvari posla sa Savom Savanovićem!
Od škole ima Vampirsko-vodeničarski koledž „Gradac“ u Valjevu, a diplomirao je na Akademiji za ale i bauke, smer "Vampirizam sa osvrtom na turizam". Samostalni je preduzetnik i vodeničar - promoter.
Legenda o Savi Savanoviću, vodeničaru koji je pio krv svojim mušterijama, nastala je iz prve svetske histerije o vampirima koju su, prenošenjem srpskih priča i prakse iskopavanja leševa i probadanja glogovim kocem, pokrenule austrijske novine početkom 18. veka.
Vasrksavanje priče o srpskom vampiru pored društvenih mreža nisu propustili ni mediji, pa tako o Savi izveštavaju "Gardijan", "Njujork dejli njuz", "ABC Njuz", Radio frans internasional...
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma