:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Nenad Petrović iz Beograda silno se iznenadio kada mu je na kućnu adresu stigla cepanica umesto netbuka koji je poručio preko sajta Kupujem-prodajem.
Prevareni Beograđanin se oglasio juče na pomenutom sajtu gde je opisao svoju situaciju i okačio sliku cepanice teške preko dva kilograma koja ga je koštala 12.100 dinara, a koja je stigla post-ekspresom na njegovu kućnu adresu. Međutim, oglas je danas izbrisan.
U oglasu je napisao i da se prodavac zove Saša Kostić, da je iz Bačke Topole, a da često koristi i nadimak Kosina. On je "prodavcu" otvoreno fizički zapretio ukoliko mu se ne javi u toku jučerašnjeg dana i vrati mu novac.
Petrović za MONDO kaže da je bio šokiran kada je otvorio kutiju i video da se u noj nalazi drvo i da je odmah reagovao.
"Nisam mogao da verujem. Otišao sam u poštu i zamolio ih da zustave pošiljku sa novcem, ali su mi rekli da to nije moguće i da odem u policiju. Tako sam i uradio, ali su i u policiji isprva bili nezainteresovani za moj slučaj. Rekli su mi : Zašto kupuješ preko Interneta", požalio se Nenad.
Ipak, policajci su ipak napisali prijavu i naveli da se radi o prevari, ali Petrović kaže da ne očekuje da će prevaranta goniti jer se radi o maloj sumi.
Prevareni mladić je, kako kaže, pokušao da dobije prodavca na telefon koji je bio postavljen na sajtu, ali je on bio nedostupan.
"Nadam se da će mi u pronalaženju prevaranta pomoći žiro račun na koji sam uplatio novac, a koji su mi dali u pošti. Važno mi je da se raskrinkaju takve prevare", iskren je Petrović koji je već pokušao da dodje do telefona ili IP adrese prodavca.
"Bilo je nekoliko sumnjivih naloga prodavaca iz Bačke Topole koji su kao i pomenuti Kostić sami sebi dali ocene, ali su oni takođe, izbrisani. Takođe, obratio sam se za pomoć i sajtu "Kupujem –prodajem" ali su me oni usmerili na aplikaciju u kojoj treba da napišem broj oglasa prodavca, što ja nisam mogao jer je oglas izbrisan."
Petrović kaže da mu se tokom jučerašnjeg dana javilo nekoliko ljudi iz Vojvodine i Niša koji su na sličan ili isti način nasamareni kupujući na pomenutom sajtu i da je sasvim moguće da su "žrtve" iste osobe.
Nakon razgovora sa Petrovićem pokušali smo da kontaktiramo nekoga sa sajta "Kupujem- prodajem", ali nismo uspeli da dođemo do broja telefona jer ga nema u registru, kao ni na samom sajtu, pa smo ostali uskraćeni za informaciju kakva je procedura u ovakvim slučajevima i kako se postupa sa prodavcima - prevarantima.
(MONDO, Jelena Stokić, foto: printscreen)
|
|
|
| |
|
 |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Prevarant vraća novac za cepanicu
Posle teksta na Mondu o prevarenom kupcu Nenadu Petroviću kome je umesto netbuka na kućnu adresu stigla cepanica, prodavac – prevarant, očigledno uplašen, javio se Petroviću i obećao da mu vraća novac.
Zanimljivo je objašnjenje koje je mladiću dao prevarnt iz Bačke Topole.
Naime, rekao je da je i on bio žrtva slične prevare i da je na nagovor prijatelja odlučio da i on nekome podvali.
"Siguran sam da se uplašio nakon što je cela priča dospela u medije i da mi se zato javio. Obećao je da mi danas šalje novac post ekspresom", kaže Petrović i dodaje da mu se juče javio i vlasnik sajta "Kupujem- prodajem", preko koga je i obavljena kupovina.
"Rekao mi je da je kupovina preko njegovog sajta bezbedna i da je prevaranata malo, ali da, ipak, moram da budem obazriviji prilikom kupovine na Internetu.
Objasnio mi je da postoji upustvo za bezbednu kupovinu na sajtu i da je trebalo da ga pročitam. Međutim, iako sam to pročitao ništa osim toga da je prodavac od skoro član nije mi delovalo sumnjivo", kaže Petrović i ističe da mi je posebno drago što su mu bar mediji pomogli.
A mi se nadamo da će Nenad od sada biti obazriviji prilikom onlajn kupovine, ili možda više i neće kupovati iz fotelje!?
(MONDO, Jelena Stokić, foto: printscreen)
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|