:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Obrt posle pronalaska ugljenisanog tela Marije C. (25) u Novom Sadu. Mediji navode da je devojka, koja je imala i srpsko i francusko državljanstvo, zadavljena, pa spaljena.
Obdukcijom u novosadskom Institutu za sudsku medicinu , utvrđeno je da je studentkinja Marija C. (23) preminula nasilnom smrću, pišu "Novosti". Njeno beživotno, gotovo ugljenisano telo pronađeno je u nedelju popodne u iznajmljenom stanu u Bulevaru cara Lazara 104 u Novom Sadu. Novosadska policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti, identifikaciji i pronalasku počinioca ubistva.
Beživotno izgorelo telo je bilo na krevetu, okrenuto na stomak, a oko vrata je navodno imala maramu, pa postoji sumnja da je možda najpre zadavljena, a zatim zapaljena, kako bi se prikrio zločin.
Zbog toga je u ponedeljak u stanu 28, na petom spratu pomenute zgrade, ponovo urađen uviđaj. Na gotovo ugljenisanom devojčinom telu, za koju list saznaje da je student prve godine francuskog jezika na novosadskom Filozofskom fakultetu, u prvi mah, nisu mogle da se vide eventualne povrede.
Prva sumnja je bila da je Marija C., inače rođena u Francuskoj, i vlasnik pasoša te, ali i naše države, zaspala sa cigaretom i da se od toga zapalila posteljina i ona izgorela.
U sobi, u kojoj osim kreveta i deo parketa, drugo ništa nije izgorelo, po nezvaničnim saznanjima, nije pronađen opušak od cigarete, što je dodatno "bacilo" veo misterioznosti na tragičan događaj, ali i otvorilo sumnju o mogućem zločinu.
Pojedini stanari zgrade u Bulevaru cara Lazara 104, potrešeni tragičnom sudbinom studentkinje, ističu da je u iznajmljenom stanu na petom spratu, živela prethodnih nekoliko meseci. Marija, čiji roditelji žive u Francuskoj, imala je prijavljeno prebivalište na drugoj adresi.
"Nekoliko puta sam je video, i mada živimo na istom spratu, i približno smo istih godina, nismo se družili", kaže jedan od stanara, napominjući da je za tragičan događaj saznao po povratku iz inostranstva.
Prodavačica iz obližnjeg kioska dodaje da je Marija poslednji put viđena u subotu.
Zbog mirisa dima i gareži koji se osetio, neki od stanara su zvonili i kucali na vrata stana na petom spratu, ali im niko nije odgovarao, pa su pozvali policiju,pišu "Novosti".
(MONDO/Ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)
|
|
|
| |
|
 |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Monstrum ubio Mariju Cimbal zbog novca
Vaskrsija Vrekić (29) priznao je da je ubio Mariju Cimbal (24), studentkinju iz Novog Sada, jer nije htela da mu da novac, kao u nekoliko navrata ranije.
"Mariju sam upoznao u septembru prošle godine, kada je došla u Novi Sad da studira. Bili smo samo dobri prijatelji. Sećam se da sam u subotu došao kod nje, da je zamolim da mi pozajmi novac. Odbila je i posvađali smo se! U jednom trenutku mi se unela u lice! Odgurnuo sam je, na šta mi je opsovala mrtvu majku. Svest mi se potpuno pomračila! Pobesneo sam i udario ju je, posle čega je pala na pod, na kom je samo nepomično ležala.“
Ovako se Vaskrsija Vrekić (29) iz Banatskog Dvora branio u policiji povodom sumnje da je u nedelju ubio Mariju Cimbal (24), a potom spalio njeno telo, piše "Kurir.“
“Uspaničio sam se! Pokušao sam da joj dam veštačko disanje, ali nije vredelo! Shvatio sam da je mrtva... I od tog trenutka se više ničeg ne sećam“, objasnio je Vrekić novosadskim inspektorima.
Kako za “Kurir“ kaže izvor iz istrage, Vaskrsija je nekoliko puta ponovio da se ne seća da je Mariju udavio maramom, te da je njeno telo preneo na krevet i zapalio, kako bi prikrio tragove svirepog zločina.
Njemu je juče određeno policijskog zadržavanje do 48 sati.
(MONDO, foto ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|