www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Kad osećaš da ništa ne osećaš
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 01, 2013 4:16 pm    Naslov poruke: Kad osećaš da ništa ne osećaš Na vrh strane Na dno strane

Tačno je da ljudi uvek nešto osećaju, ali to nisu uvek emocije.

Različite osećaje u našem telu uvek možemo da registrujemo, ali osećanja doživljavamo samo povremeno, u nekim situacijama. Da li ćemo doživeti neko osećanje ili ne, ne zavisi od situacije već od toga kako smo je mi shvatili i ocenili.

Emocije doživljavamo onda kada ocenjujemo situaciju kao veoma važnu. Ako smo je ocenili kao važnu na negativan način, zato što mislimo da je u njoj ugrožena neka naša vrednost, tada ćemo osetiti neprijatno osećanje. A ako situaciju ocenjujemo kao važnu na neki pozitivan način, rezultat će biti prijatno osećanje. Što smo situaciju ocenili kao važniju, to će i osećanje biti snažnije.

Šta osećamo onda kada ne procenjujemo da smo u nekoj važnoj situaciji? Tada i ne razmišljamo o svom doživljaju, a ako obratimo pažnju, tada možemo da primetimo da ne osećamo nijednu emociju. To osećanje neosećanja je ravnodušnost, piše "Politika".

U našem jeziku ravnodušnost često ima negativno značenje. Ovaj pojam primenjujemo da bismo opisali nekoga ko bi trebalo da nešto oseća, ali on to ne oseća. Njemu "ravna duša" znači - ravnodušan je. Zato neki to osećanje neosećanja opisuju kao smirenost.

Kada je neko ravnodušan u odnosu ne neku konkretnu situaciju, on pokazuje da ne smatra da ta situacija ugrožava njegov sistem vrednosti. Kada neko ravnodušno posmatra kada jedna osoba maltretira drugu ili muči životinju, on pokazuje da ne saoseća sa žrtvom, da mu je svejedno kako se ona oseća i šta će biti sa njom. Zato je nekada ravnodušna reakcija izraz pasivnog neprijateljstva. Ravnodušnost može da bude način izražavanja prezira.

Kod nekih ljudi, ravnodušnost je povremena reakcija na neke osobe ili neke situacije, tako da je zovemo situaciona ravnodušnost. Kod drugih, ravnodušnost može da bude pretežni odnos prema životu, prema svetu i okruženju, tako da je zovemo strukturna ravnodušnost ili apatija. Pojava apatije je znak da neko nema više želja, da ne vidi važne ciljeve pred sobom, da više nije emocionalno povezan sa svetom, da mu više ništa nije važno. Ovoliko ravna duša može biti znak da je neko odustao od života. Zato je apatija veoma težak poremećaj koji je sastavni deo teške duševne bolesti - šizofrenije.

Kada se u nekom društvu ili zajednici, tokom dužeg vremena događa veliki broj negativnih stvari, tada ljudi koji su deo tog društva, a da bi se zaštitili od vlastitih neprijatnih emocija, počinju da podižu pragove svoje osetljivosti. Rezultat je da pripadnici zajednice kolektivno oguglaju - da ono što ih je ranije uzbuđivalo, više nema tu moć. Zato je društvena i politička apatija jednog društva veoma važan znak da tom društvu treba pomoć.

(MONDO)

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 08, 2013 8:06 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ovo se zove "iz suspljeg u prazno"....da nam psiholozi objasne ono sto nam je svima jasno...
samo kao i obicno psihici moraju to da malo zakomplikuju ....

Citat:
Kod nekih ljudi, ravnodušnost je povremena reakcija na neke osobe ili neke situacije, tako da je zovemo situaciona ravnodušnost.

zasto bi se neko uzbudjivao zbog nekoga koga ne poznaje....
i nema nikakva prijatna osjecanja vezana za nju/njega...
i za koga mu se zivo da prostite hebe... Rolling Eyes

ili ako neko dozivi niz nekih neprijatnih situacija...sa nekom osobom....
normalno da ga nece iznenaditi neka nova takva situacija....

ja sam po tom pitanju veoma jednostavan..ne trpim ni fizicko ni verbalno nasilje i posebno ne nekulturu...
kad ja mogu da budem fin..i svakome kazem...hvala..molim..izvinite...kad ne galamim..i ne frkcem ko bijesan macak...po ulici ..
ili bilo gdje gdje dolazim u bilo kakvu interakciju sa ljudima..
to moze svako....ako nece...onda mora..u mom prisustvu Evil or Very Mad Razz

ja se kad neko se tako ponasa uopste ne uzbudujem... Rolling Eyes
opusten sam...nekad se smjesakam... Smile
ali uglavnom ga samo malo gledam...i razgibavam se Rolling Eyes Rolling Eyes Laughing
malo mu skrenem paznju..ako to ne upali..onda mu 100% bude neprijatno
kad iz mojih usta krene "lavina" Rolling Eyes sa tonom..od kojeg mnogim ne bude dobro...Confused
ako ni to ne upali ...onda ga malko scepam za vrat i malo davim...Rolling Eyes
i posle toga imamo izvrsnu konunikaciju..on suti ..ja pricam... Rolling Eyes

i to sve uradim bez ikakve emocije..hladno i brzo....da ne vidi puno ljudi... Rolling Eyes
i oni koji to i vide - nemaju nista protiv....cak i odobravaju to..

tako ti je to..i verbalno nasilje je ravno fizickom..jer uglavnom svaki verbalni delikt..clan 133. Razz
uglavnom izazove neki drugi delikt....kao nanosenje tjelesnih povreda clan 177. stav 3 ..
pa u najboljem slucaju za pomenuto lice...
sudjelovanje u tuci clan 174... Razz Razz Razz ali uglavnom je ono prvo u pitanju....
i eto ...mjesec neplacenog...i 3 mjeseca 25 % od plate..ali to vrijedi...dobro se osjecam
kad poisle toga vidim majmuna kako je nasmjesen Smile i kako s ljudima lijepo i mirno i tiho sa odmjerenim rijecima razgovara...Confused moje metode jesu radikalne..i mnogi ih ne odobravaju..Razz a posebno ne oni koji su skloni verbalnom nasilju..
kao oni to rade suptilno pa je to okej..nije..izmet je izmet..
pa ja bio zapakovan u obicni celofan ili u pozlatu..on smrdi i on je izmet...

ali daju dobre rezulatate na terenu... Laughing pa mi to niko ne uzima za zlo :rloll: Razz

i potpuno sam ravnodusan....Razz

salim se ja malo..ali nije to daleko....

kakva emocija..i sta imas da se uzbudjeujes zbog olosa i nevaspitanih majmuncina... Rolling Eyes

love is all you need
......

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Kad osećaš da ništa ne osećaš Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon