:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Abortus je mnogo ozbiljniji zločin nego silovanje dece od strane sveštenika, tvrdi meksički nadbiskup Fabio Martínez Kastilja.
Nadbiskup Kastilja je, iz meksičkog grada Tukstla Gutjerez, svojom izjavom u propovedi u katedrali San Markos, šokirao je svet.
On je dodao da "i abortus i zlostavljanje dece uzrokuju veliku štetu i da ih zbog toga treba kažnjavati", prenose agencije.
Kondome i druge oblike kontracepcije nazvao je "zakrpama koje samo doprinose izbegavanju odgovornosti".
Kastilju je za nadbiskupa u maju prošle godine postavio bivši papa Benedikt XVI.
Poznat je po konzervativnim stavovima, kojeg deli dobar deo meksičkog klera.
U toj zemlji, abortus je legalizovan tek 2007. godine.
Prekid tdrudnoće moguć je samo u glavnom gradu Meksiko Sitiju. Mnoge žene iz unutrašnjosti zbog toga, u nameri da prekinu trudnoću kupuju lek misoprostol koji se u Meksiku može legalno kupiti u apotekama.
Ovaj metod prekida trudnoće nije uvek uspešan i zato Svetska zdravstvena organizacija upozorava da misoprostol može izazvati abortus u prvih devet sedmica trudnoće i da su vrlo česti slučajevi uzimanja leka u pogrešnim dozama.
(Fonet, ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)
|
|
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
| Citat: | | Abortus je mnogo ozbiljniji zločin nego silovanje dece od strane sveštenika, tvrdi meksički nadbiskup Fabio Martínez Kastilja. |
Zna li ovaj šta je rekao, uopšte?! Kako to može biti veći zločin od silovanja i trauma koje ostaju na djetetu cijeli naredni život?! Gospode moj Bože!
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
cezar1071944 Glas mog anđela

|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

|
|
| gkukolj je napisao/la sledeće: | | Citat: | | Abortus je mnogo ozbiljniji zločin nego silovanje dece od strane sveštenika, tvrdi meksički nadbiskup Fabio Martínez Kastilja. |
Zna li ovaj šta je rekao, uopšte?! Kako to može biti veći zločin od silovanja i trauma koje ostaju na djetetu cijeli naredni život?! Gospode moj Bože! |
Slažem se sa osobom iznad u ovom mišljenju.Nisam pristalica abortusa,ali ako lekar savetuje prekid trudnoće,zbog nekih komplikacija, i određenih razloga pr. - da se ne rodi dete sa nekim posledicama..itd.A ovog nadbiskupa bi trebalo spaliti na lomači,to da kaže:Abortus je mnogo ozbiljniji zločin nego silovanje dece od strane sveštenika...Sačuvaj me Bože,što dalje od ovakvih...
|
|
 |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*

|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija

|
|
majmun...poremeceni...zlocine ne mozes uporedjavati..
i stavljati u isti kos..svaki je strasan na svoj nacin...
ali je u pravu...donekle..da abortus ima veliku tezinu...i nije bezazlen...
ja ne podrzavam nijedan zlocin...posebnoo ne te...sto ovaj pominje...
ni abortus ne podrzavam...
...i to bi volio jednog dana..da se "poravna sa ubistvom sa predumisljajem "...
i da se tretira istom zakonskom sankcijom...
i naravno da bi uveo...i obavezan recimo sexualni ispit..
nesto kao vozacki ispit....
polozis..dobijes dozvolu za seks...i okej...mozes da se seksas ako imas s kim
stvarno danas...se svasta radi ...
covjece nekad u moje vrijeme klinci od 15 -16 godina u koje sam i ja spadao..daleko su vise znali...o tim stvarima...
iako je i tada se radilo sve sto se sada radi...samo sto je bilo diskretnije...
nijednoj zenskoj osobi na pamet nije padao seks bez zastite...
kao ni muskoj...osobi....ja sam x puta rekao...
ja se nikad nisam plasio toliko od nekih bolescuga...
jer sam pazio gdje ga mecem
ali jesam se plasio...nepotrebne trudnoce mog seksualnog objekta...
pa..da ..tad su to bili samo seksualni objekti...tad sam uglavnom bio gad:?
i uvijek sams e doobro znao zastititi...cak i pijan...to mi je prvo bilo na pameti...
a danas...pa to je smjesno...kad cujes...kako to oni danas rade..i sta sve rade...i skim to rade...jbt mene za citav moj zivot..
niko nikad nije uspio povezati s nekom...zenom sumnjivog morala...
nisam to sebi dozvolio...
jesam par puta koristio usluge..profesinalnih prostitutki..
ali vise iz znatizelje...nego iz neke potrebe..jer sam
cak tri... pardon cetri puta po sest mjeseci izdrzao bez sesksa...
naravno...ne odjednom..nego u odvojenim istuacijama...
i bilo je mogucnosti za te usluge... pa ih nisam koristio...
i to je stoi sam uvijek priznavao..i malte ne svakoj svojoj djevojci pricao o tome...
ali ovih amaterskih prostitutki...stpo to rade za djabaka..ili za cugu i sta znam slicne stvari...s tim me niko nikad nije mogao niti ce me s tim olosem neko povezati....jer one meni ne prilaze...nego me zaobilaze...
prvo zato sto svi znaju da ja svakom ne placam pice..niti pijem sa svakim...pice placam...prijateljima ..s njima i pijem...
i od njih i prihvatam pice...a od drugih ne...ni pice od mene ne mogu dobiti...a kamoli nesto drugo da moze...neka rosfija da dobije od mene... nisam bio ni sa nekom koja cesto mjenja momke...
nisam ja ba naso obraz na ulici... da ga rosfije prljaju...
ja se motam samo sa finim curama
niti sam se kad petljao s nekim koje nesto sta ja znam ne vole vodu...
pa se rijetko kad kupaju
a ja njima odma kazem da smrde i da razgule...i napuste objekat...
dok sam jos trezan... inace letit iz njega...ako pofizdim
ne mze tu doci meni i smmrdit idi ba lijepo se istusiraj...pocesaljaj..i normalno se obuci...sredi se..pa dodji...pa mos' ostat tu..s normalnom rajom...tako ja isto i muskarcima.l..doma kazem kad smrde...
kako te bolan nije sramota smradu jeden..tu si doso oznojen i smrdljiv..ajd mars odavde...ali uglavnom..odma izlaze..
jer svi znaju da ja ne volim puno puta jedno te isto ponavljat...
i ima to i dobrih stvari..recimo neka fina cura moze malo popit..pa se prevarit pa se moze ljubit s tim nekim smrdljivcem...neokupanim..
a ja se nekad mogu napit...pa zaboravitt da se ljubila sa nekim smrdljivkom...pa ne daj boze ja da se par dana posle toga ljubim ..
i onda se ona meni za svaki slucaj posve zgadi...
i zbog toga najvise..fala bogu...sto pazim s kim se ljubim..i pazim s kim
se ko ljubi jer nisam nikad se ni ljubio sa curom koja je imala bilo sta s nekim olosem...jesam skako zbog njih u razna sr***
i sve to...neke su mi i drage bile..ali reko sam im ja nikad se svama necu ljubit...nemojte me djaba molit... ne'am ja srca..nista..za vas...
mozemo se druzit i sve to...ako se budete kupale redovno... P
i zatoi nisam nikad imao problema...sa bolestinama i abortusima...
msm..to je sto ja znam...ali pretpostavljam da je mozda mi se nekad omaklo.. jer koliko god da sam bio oprezan..nekad se malo opustim...
popijem i tada i ne znam bas sta radim... ali uglavnom to su izmisljotine..neke... jer ja cega se ne sjecam
to se nije ni desilo..i kraj price..
znaci samo sam ja zasluzan...
sto nisam i necu nikad imati problema...bilo kakvih sto se tice mojih genitalija nisam se plasio..toga...bolestina..jer sams e pazio...naravno..i svaka cura...je znala...da ja nikad necu je prevarit s nekom rosvijom...
nego samo sa nekom ljepsom od nje...
a ja sams e uvijek moto sa ljepim curama..i nemozete zamisliti kako je meni tesko bilo kad mi dodje da prevarim neku svoju curu
nekad prodje i mjesec dana da ne naletim na neku ljepsu od neke moje cure...
i tako sve dok nisam sreo vjesticu..i sad sam fin...
ima od nje ljepsih i mladjih...koje bi onako malos e motale sa mnom...
ali ja sam fin i necem:? a i necem jer vjestica ima kljesta...koja zna da koristi...i ima neke boce...sa nekim gasovima...i svakakve inekcije ..
pa se malo bojim da me ne uspava i povadi mi ocnjake...i sve ostale zube da bude sigurna..da je necem prevariti..jer ko bi se i pored ove silne ljepote..i neodoljvog saram,a..ljubi sa mnom da sam neki krezo
zato sam ja miran ko bubica...
da se vratimo temi..jer nisam ja tema.. nego abortus....
mada sam siguran da mnogi misle da bi im bilo bolje...recimo da sam ja pre 30+ godina...bio abortus.... al' ne'a od toga nsita...ja sam tu...samo da znate
malo sam se izgubio u prevodu...jer sams e kao momak mnogo plasio te trudnoce..
i sad imam neke traume... pa pisem svasta
malte ne ne zna balavurdija...ni koja rijeka protice kroz njihov grad....
a da znaju da se zastite u seksu...
i tome su doprinejeli najvise...roditelji...svojim zabranama..i tabu temom..sex...
pa onda i ovi abortusi...
svaka glupaca kaze..pa sta...odem i abortiram,..i cao...sta me briga..
cuo sam to..x puta...i direktno..i kroz pricu od jaranica i jarana...o nekim tim malim glupacama...
a nema jadnice pojma kakve komplikacije mogu da nastanu i kakve posledice moze da ima...
da ce posle u ne daj boze slucaju htjeti da se ubije...
ajd prije ..u moje neko vrjeme..kad ja bio sam momak...
stvarno je malo nezgodno bilo s tim kondomima...
nije bio bas veliki izbor...i nije bilo raznih velicina...pa je znalo i da smeta i zulja i sta znam..
bilo je i starih...i uglavnom su bili domace proizvodnje...i kao i sve sto je bilo nase proizvodnje je bilo uzasno...i jako stetno i lose...
uglavnom sam dobijao neke zalihe preko grane
ali to se podijeli...pa opet ne'am...i opet domaca proizvodnja...
uzas su bili...cak su i pucali...zuljali...i cure su se zalile da im smeta....
ali sam svakoj reko...da moze nastavit sama..ako joj smeta....
ja cu gledat...ne znam zasto odma joj prestane smetati
valjda su cure takve ko ce znati..
ali danas...danas...brate imas ..da biras....da se umoris isprobavajuci
i ne mos' da se odlucis....koji je bolji
i gotovo da se i ne osjete...
samo eto..danas je net dostupan svakoj budali....sto kaze jedan lik na bureku...
net treba izdavati uz obavezan ljekarski pregled i ljekarsku dozvolu...
pa svakakve budale ne bi svasta pisale..i ne bi djeca svasta citala...
kao ovo recimo sto sam ja napisao
tu su oni hebaci..sto umoce cunu u vaginu tri puta godisnje...u vr glave
i sto ih zulja kondom..i sto je kao carapa...i sta znam...jos kakvih sve gluposti ne pisu...
to njemu ne treba... ne moz' on da uziva...a posto sam dobro upucen...
u tu materiju....i dosta komuniciram sa zenskom populacijom i pricam o svemu i svacemu...
pa tako i znam..koliko im traje seks...i vecnina tih koje poznajem..
sa svojim momcima - muzevim...i sta znam...
u prosjeku im seks traje po 5 -10 minuta... i koji minut duze kad je hebac malo pijan...
i takav...slican...nesto prica..kako njemu nesto smeta kondom...
tri puta godisnje...ma vidi molim te...
a jel ga metne u vaginalno blazenstvo..
svrsi za tri minute...
ma ajde bolan..bjezi...takvim smeta...
takam bi ga metnu u radijator...a ne u kondom ...samo da dodje do vagine....
znaci cisti prepis..samo se nacitaju ili naslusaju gluposti...i to sire dalje..
i ti dodjes slusas to ili citas..i sta da mu kazes..nit mu mozes sta reci jer...
uglavnom ce poceti da te vredja nesto...
pa ces na kraju morati da se svadjas s budalom..
ili ako je blize... da ga opaucis..preko zubi...a sve to svjet gleda..
tako da se malo ta seksualna pismenost prosiri..i malo se vise tom vidu obrazovanja posveti
vremena...novca ...bilo bi to sve mnogo bolje....i manje bi zivota ugasili...ti majmuni ..koji zbog tih njihovih par minuta uzivanja..kao..uzivanja...
ugase zivot...jedan..
sve bi ja to na robiju...otjerao...
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......

Poslednja prepravka: jellenadabogdakrepala datum Sre Maj 08, 2013 12:48 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|