:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

 |
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Turisti koji posete Bosnu i Hercegovinu u svojim preporukama kasnije uvek ističu da se "tamo dobro jede".
"Više od 80 odsto turista traži isključivo tradicionalnu kuhinju i ne odlaze dok ne upoznaju autohtonu hranu", rekao je predsednik Udruzenja hotelijera i restoratera BiH, Amir Hadžić.
"Ne dođe nijedan turista, a da ne proba jela s roštilja, jagnjetinu s ražnja, teletinu ispod sača i zalivene poslastice", tvrdi Hadžić, objašnjavajući da poreklo ovih jela nije ispitano, ali da su toliko dugo na prostorima BiH da su prihvaćena kao lokalna.
Mišljenje predsednika Udruženja je da bosansko-hercegovački ugostitelji treba da imaju u opticaju i bečku šniclu i italijanske pice, ali da prioritet treba da im bude tradicionalna kuhinja koju gosti i očekuju.
Hadžić smatra da treba da se sačuva ono po čemu je država prepoznatljiva, i izdvaja vrednost tradicionalnog posuđa kao što su bosanski lonac, ćupovi, drveno posuđe...
Turistima, kaže, posuđe tog tipa predstavlja pravu atrakciju - oduševljeni su kada im se jelo servira u zemljanoj posudi.
"U skladu sa higijenskim i tehničkim uslovima objekti u BiH treba da promovišu zemljano posuđe i vrate tradiciju od pre 100 godina", uveren je Hadžić koji, kada su u pitanju cene, naglašava da je tradicionalna kuhinja i jeftinija u odnosu na evropsku hranu.
(MONDO/Tanjug)
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|