:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Čaša vina dnevno znatno smanjuje rizik obolevanja od depresije, tvrde naučnici.
Konzumacija alkohola u velikim količinama često se povezuje sa mentalnim i fizičkim zdravstvenim problemima, ali neke studije pokazuju da umereno konzumiranje alkoholnih pića može povoljno da utiče na zdravlje.
Već je dokazano da vino, ako se umereno konzumira, umanjuje rizik od srčanih oboljenja, a naučnici smatraju da ima i povoljne uticaje na depresiju.
Istraživači sa Univerziteta Navara u Španiji, proučavali su zdravlje više od 5500 ljudi, koji povremeno piju vino.
U periodu od sedam godina, istraživači su ispitivali učesnike o mentalnom zdravlju, načinu života i konzumaciji alkohola.
Rezultati su pokazali da umerena konzumacija vina svakog dana, značajno umanjuje šanse da osoba oboli od depresije, odnosno da ljudi koji piju između dve i sedam čaša vina nedeljno, imaju čak 32 odsto manje šanse da dođu u ovo stanje.
(MONDO)
|
|
|
|
|
 |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*

|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija

|
|
da se nadovezem na prethodnu temu..depresivnu..jeste cesto sam tada cugao vino...kad sam cizmom ljecio depresiju kandidatima... i to je ziva istina...da vino ljeci depresiju...
samo sto lako mozes...sa te navodno opake psihicek bolesti..da predjes na jos goru..
mozes da postanes pijanac...a to je neizljecivo...
znam jer saban saulic..je pijanac...pre 3o godina je pjevo bio sam pijanac..i dan danas je...
pjandura...i kosa mu je opala od alkohola...
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
 |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|