www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Vegetarijanska kuhinja
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 01, 2004 1:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Povrće u pećnici
Sastojci
3 krumpira
2 mesnate paprike
4 tikvice
3 zrele rajčice
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema
Očistite i narežite povrće. Složite u pekač u slojevima, posolite, popaprite, zauljite i prekrijte alu-folijom. Pecite pola sata na 220o, otkrijte, pa još malo pecite da se sok zgusne.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 01, 2004 1:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punjeni patlidžani na tadžiski način
Sastojci
6-8 manjih patlidžana
50 dag mlade mrkve
30 dag luka
2-3 rajčice
1 dl ulja
glavica češnjaka
peršin
sol, papar
Priprema
Patlidžane prerežite po dužini pa im očistite sjemenke. Na ulju pržite nasjeckan luk, vrlo tanko narezanu mrkvu, rajčice, peršin i češnjak. Posolite i popaprite. Tom smjesom punite patlidžane, poklopite ih i pirjajte na ulju uz dolijevanje vodom dok ne omekšaju.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 01, 2004 1:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Salata od špageta
Sastojci
50 dag špageta
15 dag šunke
15 dag kuhanog graška
1.5 dcl slatkog vrhnja
ulje, sol, papar
Priprema
Skuhajte špagete, ocijedite i malo zamastite da se ne lijepe. Dodajte grašak, na kockice rezanu šunku, slatko vrhnje, ulje, sol i papar.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 01, 2004 1:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Povrće punjeno sirom
Sastojci
50 dag svježeg sira
20 dag maslaca ili margarina
2 žlice senfa
2 sardine u ulju ili 1 slanu srdelu
1 žlica paprike u prahu
vezica mladog luka ili manja kapula
1 žličica kapara
češnjak po želji
paprika, rajčica, krastavci, celer ili slično povrće koje se može puniti
Priprema
Sve sastojke dobro izmiksajte i dotjerajte okus. Očistite paprike, rajčice ili krastavce od sjemenki pa ih punite. Paprike možete zatim oštrim nožem namočenim u vruću vodu rezati na kolutove.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 01, 2004 1:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Slana pita s lukom
Sastojci
Za tijesto:
25 dag brašna
10-15 dag margarina
2 jaja
1-2 žlice vrhnja
Nadjev
7 žlica maslaca
3-4 jaja
2 dl vrhnja
1 kg nasjeckanog luk
15 dag ribanog sira (edamer, gauda, grojer i sl)
2 žlice brašna
2 žlice ulja
Priprema
Od svih sastojaka umijesite tijesto, razvaljajte ga i položite u lim tako da i stranice budu prekrivene. Napola ga ispecite pa ga nadjenite slijedećim nadjevom:

Luk pažljivo pržite na ulju i polovici maslaca tako da postane proziran, pa žut, ali ne smije zagoriti. Za to će trebati barem 1 sat.
Jaja izmiješajte s vrhnjem i trećinom sira. Umiješajte u luk, posolite po ukusu i izlijte na tijesto. Posipajte parmezanom i preostalim maslacem. Ispecite do kraja (20-30 minuta).

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 01, 2004 1:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Slana pita od sira
Sastojci
3 šalice brašna
1 šalica mlake vode
2 žlice ulja
0.5 žlice origana
sol
za nadjev
vezica mladog luka
0.3 šalice sitno nasjeckanog peršina
2 šalice sira feta, usitnjenog
0.3 šalice ribanog sira
0.5 šalice mlijeka
3 jaja
sol, papr, majčina dušica
Priprema
Umijesite tijesto i podijelite ga u tri dijela. Za nadjev umiješajte sve sastojke osim jaja. Zarijavajte ih dok se sir ne počne topiti. Ohladite pa dodajte tučena jaja.
Razvucite tri lista tijesta. Namažite pleh pa stavite prvi list tijesta. Krajevi neka vise preko ruba. Stavite pola nadjeva, drugi list, preostali nadjev i konačno treći list. Dobro zatvorite krajeve. Tijesto probušite kroz oba sloja tijesta na nekoliko mjesta. Pecite oko tričetvrt sata i poslužite toplo.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 01, 2004 1:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Slana torta od riže
Sastojci
30 dag kvalitetne riže
4 jaja
4 dl mlijeka
5 dag ribanog parmezana
sol i papar
2 žlice maslaca
Priprema
Rižu kuhajte u mlijeku, posolite i popaprite. Nakon petnaestak minuta kuhanja, maknite s vatre i umiješajte žlicu maslaca, parmezan i žumanjke. Pustite da se ohladi. Od bijelanjak tucite čvrsti snijeg pa ga oprezno umiješajte u rižu. Vatrostalnu posudu namažite maslacem pa u nju istresite rižu. Pecite na umjerenoj vatri oko pola sata.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 01, 2004 1:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Špageti s bobom i kiselicom
Sastojci
75 dag svježeg ili odgovarajuću količinu suhog boba
50 dag špageta
kiselicu ili neko drugo povrće
2 žlice ulja
parmezan za posipanje
Priprema
U dosta posoljene vode kuhajte bob. Kad je napol skuhan dodajte špagete. Kuhano ocijedite, dodajte nasjeckanu kiselicu, ulje i promiješajte. Po vrhu obilato pospite parmezanom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 01, 2004 1:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Špageti s mozzarellom
Sastojci
50 dag špageta
25 dag mozzarelle
80 dag pelata(oguljene rajčice)
2-3 žlice ulja
5 dag ribanog parmezana
sol i papar
Priprema
Skuhajte špagete u dosta slane vode, ali neka ostanu nešto tvrđi nego obično. Ocijedite ih pa u njih umiješajte na kocke izrezanu mozzarellu i zgnječenu rajčicu sa svim sokom koji se ocijedi. Posolite i popaprite. Stavite u nauljenu vatrostalnu posudu. Poravnajte i posipajte parmezanom i poškropite uljem. Zapecite u pećnici oko 10 minuta.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 01, 2004 1:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Špageti u pikantnom umaku
Sastojci
0.5 kg špageta
2.5 dl umaka od rajčice
25 dag mozzarelle
2 ljute papričice ili odgovarajuću količinu mljevene
po želji ribani sir
sol
Priprema
Skuhajte tjesteninu "po zub". U mikseru izmiješajte mlaki umak od rajčice, razmrvljenu mozzarellu i papriku. Umiješajte ocijeđenu tjesteninu pa miješajte par minuta na laganoj vatri da se sve poveže, ali se sir ne smije rastopiti. Posipajte sirom i odmah poslužite.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 01, 2004 1:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tikvice s krumpirom
Sastojci
1 kg tikvica
1 kg krumpira
dosta češnjaka i peršina
malo papra

pola žličice soli, malo vegete
3 žlice ulja
Priprema
Krumpir ogulite i nasjeckajte na kolutove. Tikvice ogulite i nasjeckajte na kockice. Dno lonca namažite uljem pa slažite red tikvica, red krumpira. Svaki red začinite češnjakom, peršinom, paprom, solju, vegetom i poškropite uljem. Na vrh dođe krumpir. Nalijte vode da sve bude prekriveno i kuhajte dok krumpir ne omekša.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 01, 2004 1:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tjestenina s umakom od bosiljka
Sastojci
vezica svježeg bosiljka
žlica pinjola
2 češnja češnjaka
5 žlica maslinovog ulja
prstohvat soli
10 dag ribanog parmezana
0.5 kg tjestenine: špageta, pužića ili slične
Priprema

Skuhajte i ocijedite tjesteninu. Sačuvajte nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala. Umak pripremite u mikseru. Miješajte nasjeckani bosiljak, pinjole, sol, češnjak. Polako, kao za majonezu, ulijevajte ulje. Sir umiješajte ručno. Umak razrijedite sa žlicom, ako treba i više, vode. Umiješajte ga u toplu tjesteninu.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~ -> Vegetarijanska kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  sledeća
Strana 2 od 8

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon