www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Vegetarijanska kuhinja
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 23, 2005 4:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Blitva s krumpirom
Sastojci
1 kg blitve
1 kg krumpira
malo soli
2-3 češnja češnjaka
1-3 žlice ulja, po želji maslinovog
Priprema
Na kocke rezani krumpir stavite kuhati u malo slane vode. U međuvremenu proberite, operite i na 1 centimetar široke rezance narežite blitvu. Kad je krumpir skoro kuhan, dodajte mu blitvu i neka sve zajedno kuha desetak minuta. Na ulju svijetlo zažutite češnjak, pa začinite blitvu i krumpir. Neka još malo prokuha. Dotjerajte okus, malo izgnječite krumpir i poslužite.
Jelo možete prirediti gušće i poslužiti kao prilog uz ribu ili kuhano meso ili rjeđe tako da se jede žlicom.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 23, 2005 4:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bramburak
Sastojci
1 kg krumpira
2 dl vrelog mlijeka
5 dag narezane slanine
3 jaja
2-3 češnja češnjaka
3 žlice brašna
piment
mažuran
papar
sol
vegeta
Priprema
Naribati krumpir, uliti 2 dl vrelog mlijeka, dodati narezanu slanine, razmućena jaja, češnjak, brašno i začine. Žlicom stavljati na vrelo ulje, oblikovati odrezak, okrenuti.
Pečene odreske vaditi na upijajući papir da se ukloni suvišna masnoća.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 23, 2005 4:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Gljive s češnjakom
Sastojci
24 veća šampinjona, bez stapki
glavica češnjaka
10 dag maslaca
Priprema
Gljive prepržite na vrućem maslacu tako da ne stignu pustiti vodu. Preostali maslac izmiješajte s usitnjenim češnjakom i time punite gljive. Složite gljive u posudu i pecite u vreloj pećnici (200-225 o) desetak minuta. poslužite s kruhom ili tostom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 23, 2005 4:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Grah sa sojinim komadićima
Sastojci
30 dag graha
1 veći luk
pola šalice komadića soje
3 žlice ulja
1 žlica brašna
1 žlica crvene paprike
1 žlica vegete
Priprema
Skuhajte grah na uobičajen način. Pred kraj kuhanja dodajte sojine komadiće. U tavici napravite zapršku od ulja i brašna, dodajte joj papriku i vegetu i sve ulijte u grah. Neka jelo još malo prokuha. Mora imati gustoću gulaša.

_________________
 
bpa
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 08 Mar 2004
Poruke: 7

PorukaPostavljena: Pon Apr 04, 2005 12:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Za Yasmin
Hvala za vegetarijanski sladoled, moracu da probam.
Kolika se kolicina dobije od navedenih sastojaka ?
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 04, 2005 4:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

e to zaista ne znam...ja sam recepte samo prenela iz razlicitih kuvara....

_________________
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 27, 2005 2:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Istarski fuži alla bianco

Potrebni sastojci:
400 g fuža
1 žlica Vegeta Twist - tjestenina
2 češnja češnjaka
2-3 žlice suncokretova ulja
4 žlice maslinova ulja
3 češnja češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žlice narezanog svježeg bosiljka
Za posluživanje: ribani parmezan

Način pripreme:

Dobri istarski fuži u ovoj se epizodi odijevaju "u bijelo". Jednostavan preljev od maslinova ulja i začinskih trava oplemenjen je i prirodnom aromom češnjaka - iako u jelu nije fizički prisutan, ostavlja svoj mirisan, aromatičan trag.

Maslinovo ulje pomiješajte s nasjeckanim češnjakom, peršinom i narezanim bosiljkom.Mješavinu maslinova ulja, češnjaka, peršina i bosiljka možete pripremiti i u većim količinama. Držite li mješavinu na hladnom mjestu, možete je upotrijebiti kao dodatak drugim jelima.
Fuže skuhajte u malo posoljenoj vodi i ocijedite.
U široj tavi na zagrijanom ulju kratko popecite očišćeni i na četvrtine narezan češnjak.
Tavu maknite s vatre, a češnjak izvadite. Dodajte fuže, pospite Vegetom Twist - tjestenina, prelijte pripremljenom mješavinom maslinova ulja, bosiljka, peršina i češnjaka i sve dobro izmiješajte.
Tavu s fužima vratite na vatru i sve kratko zagrijte (2-3 minute).
Poslužite s naribanim parmezanom.



_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 27, 2005 2:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sir Pasta

Potrebni sastojci
za 2 osobe:

25o gr makaraona(ili neke druge kratke tjestenine)
50 gr maslaca,kasika maslinovog ulja
100 gr kukuruza iz konzerve
vegeta,sol,timijan i merian(origano)
100 gr ribanog sira mozzarele

Način pripreme:

Makarone kuhati dok ne budu al dente i pri tom u vodu dodati malo
maslinovog ulja i soli.Kad se makaroni skuhaju, iscjediti makarone, u tavu stavit maslac i odmah izruciti makarone i prziti ih na blagoj vatri i odmah dodati kukuruz i dalje prziti na blagoj vatri, dodati malu kasiku vegete, prstohvat meriana i dva prstohvata timijana i polako prziti i mijesati, na kraju dodati mozzarelu i mijesati dok se sir ne stopi sa makaronima.
Ukupno vreme spremanja, bez kuhanja makarona, oko 10min.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 27, 2005 2:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rolnice od pohovanih tikvica

Potrebni sastojci:
tikvice
brasno
jaja
100g naribanog kackavalja

Fil:
sitno isjeckani sampinjoni
crveni luk
vegete, soli i bibera
2-3 kasike kisele vrhnje

Način pripreme:
Tikvice oguliti, izrezati na tanke listove. Posoliti i ostaviti da puste vodu. Isprati, posusiti i uvaljati najprije u brano, a zatim u jaja i prziti na ulju.

Fil:
sitno isjeckane sampinjone prziti na vrelom ulju sa malo crvenog luka sve dok ne ispari tecnost, dodati vegete, soli i bibera i prziti dok ne porumene. Prohladiti i dodati umuceno jaje sa 2-3 kasike kisele vrhnje.

U svaku pohovanu tikvicu staviti pomalo fila, zamotati je i zabosti cackalice da se ne otvaraju. Redjati u vatrostalnu posudu. Posuti oko 100g naribanog kackavalja i peci oko 15 minuta u pecnici.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 27, 2005 2:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zapecena riza sa povrcem

Potrebni sastojci:
oko 100g rize po osobi
po jedna paprika
sampinjoni
mladi luk
ostalo povrce po zelji: tikvice, mrkva.

Način pripreme:
Rizu ocistiti , kuhati kao uobicajeno, ali tako da se ne prekuha. Na ulju kratko proprziti, dodati vegete, soli i malo izmrvljenog bijelog luka. Prziti kratko i izruciti u tepsiju, ostavljajuci u sredini malo udubljenje.

U tavi prziti mladi luk, dodati papriku izrezanu na kockice, nakon par minuta sampinjone izrezane na listice. Dodavati polako, vodeci racuna da sampinjoni ne puste vodu - stoga peci na jakoj vatri.
Dodati i ostalo povrce po zelji. Zaciniti.
Kada je na pola gotovo, oko pola povrca izruciti u udubljenje u rizi, ostatak sa saftom po ostaloj rizi.
Zapeci u rerni, oko 15 minuta.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 27, 2005 2:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Palacinke sa sirom i spinatom u besamel sosu

Napraviti palacinke od brasna, jaja, mlijeka i mineralne vode.

Fil:
prokuhani, ocjedjeni spinat isjeckati ili pasirati, zaciniti vegetom, biberom, solju i dodati mladog sira.

Beshamel sos:
60 g butera
2-3 kasike brasna
pola litre mlijeka
malo kisele vrhnje

Način pripreme:
Beshamel sos:
Rastopiti buter na laganoj vatri, skloniti, umjesati brasno tako da nema grudvica. Vratiti na vatru i malo proprziti i zatim lagano uliti hladno mlijeko. Sve vrijeme mutiti sos zicom dok ne prokljuca , iskljuciti i nastaviti sa kuhanjem dok se sos ne zgusne ali da ipak ostane tecan. Kada se prohladi , u sos umjesati umucenu kiselu vrhnju.

Filovane palacinke redjati u pleh za pecenje, preliti beshamel sosom i posuti ribanim kackavaljem (moze i bilo koji drugi tvrdi sir). Peci u pecnici na oko 200C oko 20-30 minuta.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 27, 2005 3:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Namaz od mrkve

Potrebni sastojci za 4 osobe:
450 g mrkve, naribane i narezane na kolutove
110 g mlade bijele repe, narezane na komade iste veličine
1 žuta slatka paprika, očišćena od sjemenki i
narezana na trake
6 žlica jogurta s niskim postotkom masti
kora i sok od 1 limuna
sol i papar
1 žlica nasjeckanoga svježeg kopra


Način pripreme:
Mrkvu i bijelu repu kuhajte u kipućoj slanoj vodi oko 15 minuta dok ne omekša. Dodajte papriku zadnjih 5 minuta kuhanja. Ocijedite i ohladite povrće. Stavite u procesor za hranu ili u miješalicu i dodajte jogurt, ˝ žličice limunove kore, limunov sok i začine, pa dobro miješajte dok smjesa ne postane glatka, dodajte kopar i na sekundu uključite stroj da se sve dobro smiješa. Izručite u kalupe i hladite 30 minuta prije posluživanja s integralnim tostom.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~ -> Vegetarijanska kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  sledeća
Strana 4 od 8

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon