www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Italijanska Kuhinja
Strana 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~
::  
Autor Poruka
SrebrnaTresnjica011
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 40

Datum registracije: 14 Jul 2004
Poruke: 4277

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 1:12 pm    Naslov poruke: Italijanska Kuhinja Na vrh strane Na dno strane

Lasagne del norcino

Sastojci za 4 porcije

-Pakovanje lazanja Barilla
-100 gr kobasica
-100 gr slanine
-100 gr čiste svinjetine
-50 gr čvaraka
-1 dl belog vina
-1 glavica luka
-1 grančica ruzmarina
-1 čen belog luka
-250 gr pasiranog paradajza
-so
-biber
-1 l mleka
-100 gr parmezana
-70 gr brašna
-70 gr maslaca


Priprema

Naseckajte luk, beli luk i ruzmarin. Propržite ih u tiganju, dodajte svo meso naseckano na kockice, a kad se meso zarumeni, podlijte ga belim vinom. Kad vino ispari, dodajte pasirani paradajz i kuvajte dvadesetak minuta.

U međuvremenu pripremite bešamel sos od mleka, brašna i maslaca. U maslacem namašćenu vatrostalnu posudu nanesite sloj bešamel sosa, na koji položite red lazanja. Na lazanje nanesite još jedan sloj bešamel sosa, potom sos sa mesom. Pospite parmezanom i celi postupak ponovite šest puta.
Rernu zagrejte na temperaturu od 180 stepeni, pa prvih 20 minuta pecite lazanju prekrivenu folijom ili poklopcem, a potom je još 15 minuta pecite otkrivenu. Pre serviranja lazanju pospite usitnjenim i tek proprženim čvarcima.


 
SrebrnaTresnjica011
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 40

Datum registracije: 14 Jul 2004
Poruke: 4277

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 1:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pasta Romana

Sastojci za 6 porcija

- 6 artičoka
- 20 dkg. graška
- 1 glavica luka
- 1 dl belog vina
- 1 kašika seckanog peršunovog lista
- 1 čen belog luka
- 3 kašike ulja
- 1 limun
- so, biber

Priprema

Artičokama odstranite spoljne listove i odsecite dno. Namočite ih u hladnu vodu s limunom. Na ulju propržite naseckani beli i crni luk.

Pazite da ne potamne. U međuvremenu prepolovite artičoke i svaku polovinu nasecite na tanke režnjeve. Dodajte ih luku i dinstajte dok ne porumene. Prelijte vinom, dodajte grašak, so i biber te nastavite dinstati na vrlo tihoj vati, povremeno mešajući.

Kad vino ispari, dodajte malo vode koliko je potrebno da se održi potrebna gustoća. Na kraju dodajte sitno seckani peršun. Poslužite vruće, uz rezance, makarone ili neko drugo testo.
 
SrebrnaTresnjica011
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 40

Datum registracije: 14 Jul 2004
Poruke: 4277

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 1:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ŠPAGETI NA NAPULJSKI NAČIN
Za 6 osoba


Sastojci:
- kuvana slanina - isečena na kockice (70 g)
- maslac (80 g)
- beli luk - sitno seckan (1 kaf. kaš.)
- paradajz (800 g)
- biber
- so
- špageti (500 g)
- parmezan - rendan (100 g)
- bosliljak - sitno seckan (1 sup. kaš.)

Način pripreme:

Propržiti slaninu na 30 g maslaca. Dodati beli luk, pobiberiti i posoliti, oljuštiti paradajz, ocediti od semena, ocediti suvišan sok i sitno ga iseći. Kada luk požuti, spustiti paradajz i bosiljak i pirjaniti na umerenoj vatri petnaestak minuta. Neposredno pre obeda obariti špagete u većoj količini posoljene vode, pazeći da se ne raskuvaju. ocediti ih i izručiti u duboku činiju. Razbacati odozgo komadiće preostalog maslaca, posuti struganim parmezanom i preliti pripremljenim sosom.
 
SrebrnaTresnjica011
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 40

Datum registracije: 14 Jul 2004
Poruke: 4277

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 1:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PANCEROTI SA RIBLJIM FILETIMA
Za 6 osoba

Sastojci:
- brašno (400 g)
- mladi kravlji sir (300 g)
- maslinovo ulje
- slani riblji fileti
- so
- kvasac (25 g)

Nain pripreme:

Kvasac rastopite u malo mlake vode. Umesite testo, i ostavite ga pola sata na hladnom mestu da nadoe. Kada je spremno, testo podelite na komade i od njega napravite krugove debljine 3-4 mm. Na jednu stranu kruga stavite kriške mladog sira i jedan ili dva komadia slanih ribljih fileta. Sada sve to preklopite drugim slobodnim delom testa i spojite ivice pritiskajui ih. Pržite ih na dosta maslinovog ulja.
 
SrebrnaTresnjica011
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 40

Datum registracije: 14 Jul 2004
Poruke: 4277

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 1:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kaneloni sa spanaćem

SASTOJCI

400 grama zamrznutog spanaća
1 glavica crnog luka
2 kašike maslinovog ulja
250 grama sira
150 grama kuvane šunke u kockama
so, biber
izrendani muskatni oraščić
16 kanelona
370 grama iseckanog paradajza
250 ml sosa od pavlake i sira
60 grama izrendanog sira "gauda"

NAČIN PRIPREME
Spanać ostaviti da se otopi, izgnječiti i samleti. Oljuštiti luk, iseći na kocke i pržiti u ulju dok ne postane slatkast. Dodati spanać i kratko dinstati zajedno sa lukom. Pomešati sir, kockice šunke i začiniti.

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Kanelone napuniti kašikom nadeva od spanaća.

Paradajz zbijeno poređati u vatrostalnu činiju, začiniti i poređati napunjene kanelone. Dodati sos od sira i pavlake sa "gaudom", sve posuti preko i preći 30 minuta. Zagrejati rernu na 220 stepeni i peći još 10 minuta.
 
SrebrnaTresnjica011
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 40

Datum registracije: 14 Jul 2004
Poruke: 4277

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 1:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ravioli "primavera"


SASTOJCI

1 glavica crnog luka
4-5 kašika maslinovog ulja
1 šargarepa
1 sveža paprika
1 paradajz
1 mlada tikvica (poželjne su one manje)
150 grama šampinjona
beli luk
bosiljak
ruzmarin
1 pakovanje raviola (praznih, sa sirom ili šunkom - po želji)

NAČIN PRIPREME

Zagrejati ulje u šerpi ili većem tiganju na umerenoj temperaturi i staviti luk da se proprži. Uz povremeno mešanje, dodati šargarepu, tikvice i papriku, sve iseckano na tanke i kratke štapiće (dužine 2 do 3 cm). Zatim iseći šampinjone na krupnije komade. Na kraju dodati paradajz iseckan na kockice.

Ako tokom prženja ispari previše tečnosti, tako da preliv počne da zagoreva, dodati malo vode. Kad povrće bude skoro gotovo, dodati sitno iseckan beli luk, bosiljak i ruzmarin.

Raviole posebno skuvati i procediti na način na koji se uobičajeno spremaju ovakve vrste testenina, pa ih dodati prelivu. Promešati i servirati toplo. Ravioli "primavera", ili prolećni ravioli, mogu se ukrasiti u tanjiru sa nekoliko listova peršuna. Ukoliko volite da preliv od povrća bude sočniji i da ga ima više, neposredno pre dodavanja raviola, sipajte u još toplo povrće malo pavlake po ukusu.
 
SrebrnaTresnjica011
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 40

Datum registracije: 14 Jul 2004
Poruke: 4277

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 1:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pica napolitana


SASTOJCI

200 grama mekog brašna
50 grama parmezana
30 grama putera
12 maslinki
10 grama kvasca
2 kašike ulja
1 jaje
1 dl mleka
1 mala konzerva sardina
1 paradajz srednje veličine
1/2 kašičice soli
malo šećera

NAČIN PRIPREME

U vanglu staviti prosejano brašno, napraviti u sredini malo udubljenje i u njega staviti kvasac i mlako mleko (nikako vruće!). U to umešati vrlo malo šećera i malo brašna, tako da se napravi smesa od kvasca koju treba prekriti sa nekoliko supenih kašika brašna. Ostaviti testo da leži 15 minuta blizu toplog šporeta, a zatim dodati puter, umućeno jaje i so. Zaliti mlekom, pa mutiti varjačom dok masa ne postane šupljikasta. Pokriti testo čistom platnenom salvetom i ostaviti ga da naraste, tj. da postane dvostruko veće.

Okruglu dublju tepsiju premazati puterom, oblikovati testo, spustiti ga u tepsiju, pokriti uljem i staviti nadev, ali tako da ostane bar 2 cm slobodnog prostora do ivice kako se nadev ne bi prelio.

Nadev

Paradajz oljuštiti, iseći na tanke listove, pažljivo mu odstraniti seme, pa ga složiti preko testa. Preko paradajza staviti ribu, tj. sardine iz konzerve u vidu romba, poređati na ravnomernom odstojanju maslinke i na kraju staviti nastrugan parmezan. Peći u dobro zagrejanoj rerni na jakoj vatri (200-250 stepeni) 20-30 minuta. Servirati vruće.
 
SrebrnaTresnjica011
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 40

Datum registracije: 14 Jul 2004
Poruke: 4277

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 1:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Italijanske "šape" od krompira

SASTOJCI (za 4 osobe)

1 kg kuvanog krompira
so, biber
2 jaja
40 grama putera
100 grama blitve
6 režnjeva šunke (po 80 grama)
krupno mleveni biber

NAČIN PRIPREME

Krompir oguliti, oprati, iseći na kockice i kuvati u posoljenoj vodi oko 20 minuta. Procediti krompir i grubo ga ispasirati. Dodati umućena jaja, sve dobro promešati, a zatim pikantno začiniti solju i biberom.

Od dobijene mase napraviti 12 loptica jednake veličine, tapkanjem ih istanjiti, a zatim ravnomerno pržiti na puteru sa obeju strana 5-10 minuta dok "šapice" ne dobiju zlatnobraon boju.

Blitvu očistiti, oprati pod mlazom hladne vode, prosušiti trešenjem, a zatim grubo iskidati listiće. Prepoloviti režnjeve šunke. Na "šapice" od krompira staviti listiće blitve i šunku, a zatim posuti krupno mlevenim biberom. Uz ovo jelo odlično ide sos od belog luka.
 
SrebrnaTresnjica011
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 40

Datum registracije: 14 Jul 2004
Poruke: 4277

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 1:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Špageti Bolognese

Sastojci

2 kašike maslinovog ulja
2 češnja belog luka, zdrobljena
1 veliki crni luk
1 šargarepa, sitno iseckana
1 stabljika celera
500g goveđeg mlevenog mesa
500ml goveđe supe (sasvim je dobra supa od kocke)
2 čaše crnog vina
800g paradajza, isečenog na krupne komade
1 kašičica šećera
peršun
500g špageta
parmezan

Priprema

Zagrejte maslinovo ulje. Dodajte beli i crni luk, šargarepu i celer i pržite 5 minuta na tiho. Pojačajte vatru, dodajte meso i propržite ga. Dodajte supu, vino, paradajz, šećer i peršun. Zagrejte do ključanja. Zatim smanjite vatru i ostavite da se krčka oko sat i po. Povremeno promešajte. Začinite po ukusu.

Dvadesetak minuta pre serviranja skuvajte špagete u puno ključale slane vode. Dobro ocedite i podelite na porcije. Prelijte špagete sosom i pospite parmezanom.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 04, 2004 3:03 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Klasicne lazanje
Obrok: Glavno jelo
Kompleksnost: Komplikovano
Vreme spremanja: Preko 60 minuta
Vrsta: Testenina

Sastojci
" 400g testa za lazanje
" 600g juneceg mlevenog mesa
" 2 kašike ulja
" 30g maslaca
" 1 crni luk, sitno iseckan
" 1 stabljika celera, sitno iseckana
" 1 šargarepa, iseckana na kockice
" 1 šolja pirea od paradajza (može i kecap)
" 1 šolja crnog vina
" malo seckanog peršuna
" so i biber
Za bešamel sos
" 60g maslaca
" 3 kašike brašna
" 1/2l mleka
" 1/2 kašicice morskog orašcica
" 100g parmezana
Priprema
Na ulju i maslacu propržite luk, celer i šargarepu na vatri srednje jacine, dok ne omekšaju. Pojacajte vatru i dodajte meso. Pržite ga dok ne dobije lepu braon boju, mešajuci sve vreme. Dodajte paradajz pire, vino, peršun i so i biber po ukusu. Zagrejte do kljucanja, onda smanjite vatru i neka se kuva 45 minuta.
Sada napravite bešamel sos: istopite maslac na tiho, dodajte brašno i mešajte 1 minut. Skinite s vatre i postepeno umešajte mleko. Vratite na vatru i sve vreme mešajte dok sos ne prokljuca i pocne da se zgušnjava. Mešajte još minut - dva, dodajte so, biber i orašcic po ukusu. Da se ne bi uhvatila korica preko sosa, prekrijte posudu najlon - folijom.
U zavisnosti od proizvoaca, testo mora ili ne mora da se skuva pre pecenja. Obicno je ovo potrebno i obicno je dovoljno kuvati svaki list 1 minut u kljucaloj vodi. Dobro ocedite.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Poreajte testo u dobro podmazan pleh, pa zatim stavljajte red mesa, red bešamel sosa. Naprevite više slojeva i završite bešamel sosom. Na kraju poprskajte parmezanom. Pecite 35-45 minuta, dok ne postane zlatno braon. Ostavite bar 15 minuta pre secenja. Prijatno!
 
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*



Godine: 45

Datum registracije: 12 Feb 2003
Poruke: 13486
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 5:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pizza

4 godišnja doba

Sastojci:

tijesto za pizzu

Nadjev:
250 g gustog umaka od rajčice
2-3 zrele rajčice
4 trakice crvene paprike
250 g sira za pizzu
200 g skute
200 g gljiva
100 g ocijeđenih račića
4 kriške šunke
limunov sok
peršin
režanj češnjaka
400 g kapica (vongole) i dagnji
crne masline i bosiljak (za ukras)
maslinovo ulje


Opis:

Pripremite tijesto i ostavite da se diže 1 sat. Očistite rajčice i paprike, pa ih narežite na listiće.
Očistite gljive i narežite ih na kriške. Pirjajte ih 5 min na ulju, nasjeckanom češnjaku i peršinu i ostavite na toplom mjestu. Pirjajte dagnje i kapice na malo ulja s limunovim sokom. I školjke ostavite na toplom mjestu.
Razvaljajte tijesto i oblikujte četiri kruga; nanesite tanak sloj umaka od rajčica, a nadjev rasporedite u pravilne četvrtine; na prvu četvrtinu nanesite jedan sloj skute, na drugu nanesite listiće sira za pizzu i listiće rajčice. Na treću četvrtinu nanesite papriku, a na posljednju preostalu rajčicu. Lagano posolite, i pecite 15 minuta na 220C.
Izvucite pizzu, rasporedite gljive na papriku, školjke i račiće na rajčicu a usitnjenu šunku na skutu.
Ponovno zapecite 5 minuta; ukrasite maslinama i listićima bosiljka

_________________
 
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*



Godine: 45

Datum registracije: 12 Feb 2003
Poruke: 13486
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 5:10 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pizza

Bogata pizza

Sastojci:

tijesto za pizzu

Nadjev:

500 g kultiviranih šparoga
500 g dagnji
4 lijepe zrele rajčice
250 g sira za pizzu
režanj češnjaka
peršin
začinsko bilje (kozalac), po izboru
30 g maslaca
maslinovo ulje


Opis:

Umijesite tijesto od 500 g brašna i ostavite da se diže 1 sat. Šparoge povežite u stručak, postavite ih u lonac uspravno, uronjene u vodu do bijelog dijela. Poklopite i kuhajte 15 minuta. Šparoge zatim ocijedite i ostavite da se prosuše.
Uklonite im tvrđi dio, lagano posolite i popaprite, te prelijte rastopljenim maslacem.
Očistite rajčice: dvije rajčice izrezat ćete na kriške, a druge dvije fino usitnite, posolite i popaprite. Dagnje očistite i pirjajte s malo vode, s češnjakom i peršinom dok se ne otvore. Školjke izvadite iz ljušture i držite na toplom.
Tijesto razvaljajte dosta visoko. Nanesite usitnjenu rajčicu, dodajte šparoge, zatim kriške rajčica i sira za pizzu, te ukrasite dagnjama.
Pecite pizzu 20 minuta na 200 C, po želji ukrasite svježim kozalcem i razrežite prije posluživanja.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~ -> Italijanska Kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Strana 1 od 9

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon