www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Indijska kuhinja
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 14, 2004 8:14 pm    Naslov poruke: Indijska kuhinja Na vrh strane Na dno strane

Bami (glavno jelo),
Specijalitet indijske kuhinje


Sastojci:
700 g očišćenih škampi
400 g uskih lazanja (tagliatelle)
300 g svinjetine
350 g pilećih prsa
250 g graška
150 g kelja
2 poriluka
2 rebra celera
2 luka
2 češnja češnjaka
ketchup
50 g maslaca
maslinovo ulje


Opis:
Svo povrće očistite i operite, pa ga narežite u sitne komadiće.
Piletinu i svinjetinu narežite na kockice. Grašak prokuhajte 10 minuta i ocijedite ga.
Piletinu, svinjetinu i škampe popirjajte otprilike 10 minuta na jakoj vatri na 2-3 žlice ulja i maslacu. Tijekom pirjanja, lagano promiješajte meso, da se ne zalijepi za stijenke posude.
Dodajte povrće i grašak, posolite i popaprite, pokrijte i pustite da se pirja 5-6 minuta. Dodajte žlicu ketchupa i kuhajte daljnjih 5 minuta. Maknite umak s vatre i držite ga na toplom.
Tagliatelle skuhajte "al dente", ocijedite ih i poslužite prelivene umakom od mesa, povrća i škampi.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 14, 2004 8:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Goveđi medaljoni ”Mira (glavno jelo),
Specijalitet indijske kuhinje


Sastojci:
15-18 dg goveđeg fileta
1 dl vrhnja za kuhanje
1-2 dg tartufa
3 dg maslaca
njoki od krumpira
tjestenina
mrkva
cvjetača
maslinovo ulje
zeleni papar


Opis:
Na maslinovom ulju naglo popržimo medaljone. U drugoj tavi prokuhamo malo maslaca, vrhnja, naribane tartufe, zelenog papra i po potrebi začinimo soli i paprom. Na kraju umak prelijemo po mesu.
Kao prilog preporuča se sezonska salata, tjestenina, mrkva, cvjetača
Uz ovo jelo preporučamo istarsku malvaziju.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 14, 2004 8:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nasi Goreng Ajam (glavno jelo),
Specijalitet indijske kuhinje


Sastojci:
700 g riže
1 pile - 1.3 kg
700 g očišćenih škampi
12 lukova
4 jaja
2 češnja češnjaka
mala zelena paprika
klinčići
korijandar i kumin u prahu
pašteta od slanih inćuna
šećer
1 krastavac (kao prilog)
kukuruzno ulje


Opis:
Pripremite piletinu: skuhajte pile u posoljenoj vodi u koju ste još dodali papar i 4-5 klinčića. Kuhanu piletinu ocijedite, narežite na komadiće i držite po strani.
Skuhajte škampe (10 minuta) i ocijedite ih. Jaja kuhajte 7 minuta u kipućoj vodi.
U pilećoj juhi skuhajte rižu 18-20 minuta, ocijedite je i držite na toplom.
Luk narežite na kolutiće i popržite ga u puno ulja. Kada dobije lijepu zlatnu boju, ocijedite ga na papirnatom ubrusu.
Na 8-10 žlica ulja popirjajte zdrobljeni češnjak i papriku narezanu na listiće, prstohvat korijandra i prstohvat kumina. Kada povrće poprimi lijepu zlatnožutu boju, dodajte žličicu paštete od slanih inćuna i dobro promiješajte.
Primiješajte rižu, piletinu i žličicu šećera, popirjajte jelo 2-3 minute na jakoj vatri, dodajte škampe i luk i promiješajte.
Pustite nekoliko minuta da se okusi povežu, složite jelo na tanjur za posluživanje i pospite ga smrvljenim jajetom. Ukrasite krastavcem kojeg ste narezali na kriške i posolili.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 14, 2004 8:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rižoto od oslića s curryem (glavno jelo),
Specijalitet indijske kuhinje


Sastojci:
(za 4 osobe)
40 dg riže
40 dg očišćenog oslića
1 dl maslinova ulja
sol, papar
češnjak
peršin
po želji malo pelata
sok od limuna
malo currya


Opis:
Na zagrijanom maslinovom ulju malo popržimo na kockice izrezanog oslića. Kada požuti izvadimo ga van i na tom ulju popržimo češnjak uz dodatak soli i papra. Dodamo oslića, rižu i malo currya. Povežemo s malo maslaca, poprskamo limunovim sokom i ukrasimo peršinovim listom.

_________________
 
aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠





Datum registracije: 15 Mar 2005
Poruke: 9092
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 02, 2010 12:05 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Korma Curry (izvrsno!)

Maslac (2 zlice)
2-3 zlicice maslinova ulja
dvije-tri glavice crvenog luka (ovisi o velicini) - narezanog
100 g. jogurta
4 cesnje cesnjaka, vrlo sitno narezanog
2 zlice zutog curry-a (ili garam masala ako ima)
2 zlicice safrana indijskog (kurkuma)
zlicicu ljutog chili-a
sol prema ukusu
4 komada pilecih prsa bez kostiju, narezanih na kockice
ako ima - 50-100ak grama mljevenih ili rezanih badema, kao i dvije zlice mango chutney (ljuto "slatko od manga")
Cayenne zacin - po zelji

Kuhana riza kao prilog.

----------------------------------

1. Ugrijati pecnicu na oko 180 stupnjeva celzijusa
2. Zagrijati ulje i maslac na tavici, staviti crveni luk u vrelo ulje i drzati na vatri dok ne dobije lijepu zlatnu boju
3. Sve osim piletine i badema stavite u mikser (ukljucujuci luk iz tave) i izmiksajte dok ne postane fini sos. Dodajte malo vode ili jos bolje jogurta ako je potrebno. Narezanu piletinu stavite u tepsiju i prelijte svim ovim sosom.
4. Stavite sve u pecnicu i ostavite da se pece oko 30 minuta (ili dok piletina ne bude gotova). Posipajte bademima i servirajte s kuhanom rizom (najbolje ako je basmati riza). Ako netko voli vise ljuto posipajte i cayenne paprikom.

Ovo je nas porodicni favorit, vrhunsko jelo (a i volimo ljuto...). Zadesi li vam se da ste u blizini - dodjite pa probajte! Mr. Green ako se usudite...

_________________
I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...


 
Lane86
~The last lady~
<b>~The last lady~</b>





Datum registracije: 02 Okt 2006
Poruke: 24294
Mesto: Nedostižno...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jan 16, 2011 11:14 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

~Krompir kari~



Potrebno:

* 1 kg krompira
* 1 glavica crnog luka
* 2 kašike "urad dal" (spolja crno, a unutra belo "sočivo")
* 5 češnjeva belog luka
* 1 kašičica kumina u zrnu
* 1 kašičica kari praha
* 1 parče svežeg ili ½ kašičice djumbira u prahu
* ½ kašičice kurkume
* 3-4 kari listića
* 1 kašičica gorčice ili slačice
* 2 kašike gi-a
* 2 kašike chana dal ili proteinskog graška


Priprema:

Blago zagrejati gi i dodati začine u zrnu... Kad su gotovi, dodati dal zrna i kari listiće i kratko propržiti, paziti da ne pregori... Dodati iseckani luk i djumbir i dinstati dok ne omekša... Sipati začine i malo vode i ostaviti 2-3 min.... Promešati da se ne hvata za dno... Krompir dobro oprati i očistiti, iseći na kocke do 2,5 cm i sjediniti sa lukom i začinima... Krčkati na blagoj vatri dok ne bude gotov... Kad voda ispari, dodati po nekoliko kašika da se krompir ne bi hvatao za dno... Povremeno, ali ne previše, promešati...

Prijatno... Wink

_________________
jellenadabogdakrepala je napisao/la sledeće:
ljubce jedno odeee za jedno divno malo stvorenje... sa velikim i cistim srcem...
koje zraci svojom toplinom i drugarstvom... po svim temama na koje upise neko slovce...
s kojom sam ovdje proveo mnogo prijatnih trenutaka...kao i svi ostali s kim je slovce makar jedno razmijenila....i drago mi je sto se ponovo vratila medju nas..tracare... Razz
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... Wink

 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 30, 2013 6:25 pm    Naslov poruke: Indijska salata Na vrh strane Na dno strane

Indijska salata



Sastojci:

200 g majoneza
2 dl pavlake
1 kašičica senfa
praziluk
50 g kikirikija
5 kiselih krastavaca
50 g semenki suncokreta
3 srednja krompira
1/2 limuna
mešavina začina, biber

Priprema:

1. Pileće belo meso iseći na šnicle, začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju da porumeni. Potom ih izvaditi iz masnoće pa ostaviti da se ohlade i iseći na kockice.

2. Praziluk i kisele krastavce iseći na kockice.

3. Krompir obariti neoljušten. Sačekati da se ohladi pa ga oguliti i izrendati na krupno rende.

4. U većoj posudi sjediniti piletinu, praziluk, kisele krastavce, krompir, krupno seckani kikiriki i semenje suncokreta.

5. Posebno umutiti majonez, pavlaku, senf, sok od pola limuna i začine po ukusu. Pripremljeni umak preliti preko seckanih sastojaka i polako promešati.

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~ -> Indijska kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon