www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Testenina
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
Gertie
◊Poker Face◊
<b>◊Poker Face◊</b>



Godine: 37

Datum registracije: 01 Jul 2005
Poruke: 5281
Mesto: Neću da ti kažem, ćelavi!

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 23, 2007 11:20 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Spagete sa tunjevinom

1 konzerva tunjevine
200 g maslina
1/2l paradajz sosa
pola cena belog luka
malo brasna
kesa spageta

Iseckati sitno luk i ubaciti da se probrzi, zatim ubaciti iseckane masline, pa kad se proprze ubaciti tunjevinu i na kraju paradajz sos. Da bi se zgusnuo u malo vode sipati brasno i to kroz cediljku sipati u sos.



_________________
 
KInder Torta
Moj Dobri Anđele...
<b>Moj Dobri Anđele... </b>



Godine: 35

Datum registracije: 13 Jul 2007
Poruke: 8238
Mesto: U šumi obrasloj sećanjima...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 08, 2008 2:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Obozavam zapecene makarone u rerni! Verovatno znate svi kako se pravi posto je zaista mnogo jednostavno! Ali ajde evo sastojaka:
1 cela pavlaka
1 mali jogurt
1 L mleka
2 ili 3 jajeta kako kome vise odgovora, ja stavljam dva.
soli po ukusu, ulja i naravno makarone. To se sve promesa i ostavi da odstoji 15 min. do pola sata da ne budu mnogo tvrde kada se ispeku.
Stave se u rernu na 200 stepeni i peku se 45 minu - pola sata. Sve zavisi. Kada se ispeku narendate trapista, ostavite ga da se rastopi i to je to! THE END Very Happy
Ako zelite mozete i mleveno meso da ubacite u sve to pa da sa tim pecete ali meso obavezno dobro izdinstajte i skuvajte.
Prijatno! Very Happy

_________________
Proslo je sve za tebe ja sam sad stranac u noci,
A, zelim te, i zovem te...
 
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>





Datum registracije: 09 Jul 2008
Poruke: 53463

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 17, 2010 7:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Testenina sa kozjim sirom

Lagano jelo bogatog mirisa i ukusa za dve osobe.



Sastojci:

500 grama testenine oblika po želji
Tri paprike
Tri paradajza srednje veličine
150 grama kozjeg sira
Ljuta paprika (po želji)
Maslinovo ulje
Dve kašike vinskog sirćeta
Bosiljak

Priprema:

Oljuštite i prepolovite paprike, a zatim ih ispecite u rerni ili na teflonskom tiganju dok kožica ne počne da tamni i odvaja se. Kada se ohlade, oljuštite ih i isecite na veće kockice. Testeninu skuvajte "al dente", i pomešajte sa paprikama i svežim paradajzom iseckanim na kockice.

U činiji izmešajte jedan sitno isečen čen belog luka, ljutu papričicu po želji, dve kašike vinskog sirćeta i šest kašika maslinovog ulja. Mešavinu dodajte testenini sa povrćem, pospite izmrvljenim kozjim sirom i svežim bosiljkom i servirajte.

(MONDO)
 
Bobak_BL
* Domaci Lazov *
<b>* Domaci Lazov *</b>





Datum registracije: 06 Avg 2010
Poruke: 8210
Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

hong_kong.gif
PorukaPostavljena: Ned Feb 06, 2011 3:38 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

spaageti na moj nacin... Shocked

sastojci za sos...

...1 poveca glavica crvenog luka...
...3-5 kasika maslinovog ulja...
...2 lista lovora...
...1 kasika origana...
...1 kasika paradajz pirea...
...so bber, aleva paprika...po procjeni...i volji... Laughing
...1 konzerva paradajza...tj 500 ml...ili pola kg svjezeg paradajza...
...1..kasikica secera...
...1...mrkvica sitno narendana...

luk sitno isjeckati...i u zagrijanu tavu naliti ulje...kada se i ulje zagrije...
ubaciti luk...i mrkvicu...i prodinstati malko...dok luk ne postane kao providan... Laughing
onda ubaciti lovor i origano...umijesati pire paradajz..
.poseceriti..posoliti, pobiberiti i popapriciti... Laughing ( alevom paprikom)
onda u to ubaciti paradajz...i kuvati na osrednjoj temp. dvadesetak minuta... Shocked
uz mjesanje... Shocked (cure...sos treba promjesati... Mr. Green da nezagori Rolling Eyes )

idemo dalje...sos nam nista ne znaci ako nemamo i ostale priloge...
ja to volim sa pilecim grudima i pancetom...

...500 grama filea od pilecih grudi...
...200 grama pancete...
...500 grama sampinjona...
...100 ml bijelog vina...
...100 grama kackavalja...
...par kasika maslinovog ulja...

posto su pilece grudi suve...ja ih obicno umotam u list pancete osrednje tanak...
napavim male rezance od pilecih grudi umotam u slaninicu...zatvorim cackalicom...
i nabacim na rostilj tavu...zapecem sa obadve strane...dok slaninica ne porumeni... Razz

u vec pripremljen i zagrijan tiganj usuti maslinovo ulje...
i proprziti sampinjone..posoliti i pobiberiti...
usuti vino i pustiti da prokljuca i kuvati jos par minuta..
istresti u onaj vec pripremljen sos...zajedno sa rezancima od pilecih grudi...
cackalice obavezno povaditi... Laughing i sve to kuvati desetak minuta...

spagete kuvati u slanoj vodi sa kasikom maslinovog ulja... Razz
i sve to pomijesati sa spagetima...narendati kackavalj...to je to...
otvoriti bocu vina...usput nesto slagati curi o njenim ocima... usnama i frizuri Razz
i kad se raznjezi i pogubi...reci prijatno...i sacekati da ona prva proba spagete... Wink
ako prezivi... Shocked onda i ti mozes komotno da jedes... Laughing Laughing Laughing
ako ne bude nesto jasno slobodno pitajte... Laughing

_________________
S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....
Rolling Eyes
 
Bobak_BL
* Domaci Lazov *
<b>* Domaci Lazov *</b>





Datum registracije: 06 Avg 2010
Poruke: 8210
Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

hong_kong.gif
PorukaPostavljena: Uto Feb 08, 2011 3:01 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

spageti sa tuLjevinom ( iz konzerve)Laughing

glavicu crvenog luka sitno isjeckati...
jednu mrkvicu ...narendati na listice...
pakovanje sampinjona ...ocistiti...i isjeckati na tanke listice...
u tiganj staviti dve kasike maslinovog ulja...(ko ima obicnog , moze i njega da iskoristi Laughing)
dinastati luk , mrkvu i sampinjone...
kad ocijenis da je luk omeksao i pustio sok...dodati malo bijelog luka...
moze i svjez...sitno naseckan...ili u prahu....
ocijediti konzervu tunjevine...i ubaciti je u tiganj...
persunov list sitno nasjeckati...i njega ubaciti...da se prodinsta...
nakon desetak minuta dinstanja...posuti jednu kasikicu origana...(obavezno)
nasuti dva... tri...decilitra paradajz sosa...( domaceg pomogucnosti...)
i sok od pola limuna...(obavezno) posoliti i pobiberiti po ukusu...
a takodje moze umjesto paradajz sosa...da se umuti jedna mala pavlaka...
i jedan mali majonez od 100 ml... ali ja vise volim sa paradajzom... Razz

spagete...valjda znate skuhati... Rolling Eyes

_________________
S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....
Rolling Eyes
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 03, 2013 1:12 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Lazanje sa makaronima

Lazanje sa makaronima su slojevita kombinacija izvanrednog ukusa za istinske gurmane! Iznenadite svoje prijatelje ovim talijanskim specijalitetom, koji svojom popularnošću prati poznate špagete.





Priprema

Iako na pakovanjima piše da kore za lazanje nije potrebno kuvati, jelo će da bude mnogo bolja ako se kore prethodno smekšaju u slanoj kipućoj vodi oko 2 minuta u koju treba staviti nekoliko kapi ulja da se listovi ne slepe. Skuvati i makarone i posoljenoj vodi i ostavite ih u cediljci da se ocede.

Zagrejati ulje u tiganju pa na njemu izdinstati sitno isečeni crni i beli luk. Kada luk postane staklast, dodati mu mleveno meso i crno vino. Dinstati sve dok vino ne ispari.

U međuvremenu oguliti tikvicu i odstraniti unutrašnji deo sa semenkama pa je narendati. Paradajz staviti u vrelu vodu, odstraniti mu pokožicu, sitno ga iseckati i pomešati s narendanom tikvicom.

Pripremljeno povrće dodati izdinstanom mesu i prokrčkati oko 20 minuta. Smesu posoliti i začiniti biberom, sitno iseckanim svežim bosiljkom i svežom majčinom dušicom i na kraju origanom.

Za preliv zagrejati maslinovo ulje, pa brzo mešajući u njega dodati gustin, zatim uliti mleko, promešati, dodati krem sir i narendan muskatni oraščić, sve promešati.

U pouljenu vatrostalnu posudu složiti kore lazanje, prekriti smesom mesa, povrća i začina, zaliti prelivom. Zatim staviti i rasporediti kuvanu testeninu, ponovo prekriti sa smesom mesa i zaliti prelivo. Potom staviti ledeći red kora i preostalim prelivom potpuno prekriti kore i posuti parmezanom. Odozgo razbacati komadiće maslaca.

Lazanje sa makaronima peći poklopljene u zagrejanoj rerni na 200-220°C, potom otklopiti i peći na 200°C dok ne dobiju lepu boju. Gotovo jelo treba da stoji oko 30 minuta pre sečenja i serviranja.

Sastojci

500 g kora za lazanje

150 g integralnih makarona

400 g mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

3 česna belog luka

3 kašike maslinovog ulja

1 manja tikvica

2 paradajza

100 ml crnog vina

so

biber

4 struka svežeg bosiljka

sveža majčina dušica

1 kašičica origana


Preliv

1 kašika maslinovog ulja

1 kašika gustina

200 g krem sira

100 ml mleka

½ kašičice narendanog muskatnog oraščića


Ostalo

20 g parmezana

malo maslaca


Prijatno!


Lazanje sa šampinjonima



Sastojci

Potrebno je:

1 pakovanje kora za lazanje

Za sos od pečuraka:


1 kg šampinjona

1 praziluk

3 paradajza

100 g mesnate dimljene slanine

100 g kačkavalja trapista

origano

biber

so

Za bešamel sos:

60 g margarina

60 g brašna

750 ml mleka

3 kašičice gotove supe

3 kašike parmezana

1 kašičica senfa


Priprema


Sos od pečuraka:Sitno iseckanu slaninu ispržiti u tiganju bez masti. U to dodati sitno iseckane pečurke i praziluk isečen na kolutove i sve dinstati oko 10 minuta. Dodati paradajz isečen na kockice, so, biber i origano. Sve pržiti još oko 5 minuta.


Bešamel sos:Istopiti margarin, dodati u njega brašno i polako dolivati mleko, neprestano mešajuči. Začiniti kašičicom senfa, dodati supu, a zatim i parmezan.


Pleh za rernu namazati puterom (ili margarinom), pa slagati red kora za lazanje, red sosa od pešuraka, pa red bešamel sosa. Preko svega posuti rendani kačkavalj. Rernu zagrejati na 200 °C i peći oko 30 minuta.


Prijatno!


Lazanje na tri načina

Preporučujemo vam tri recepta za pripremanje omiljenog jela. Probajte lazanje sa mesom i pečurkama, sa tikvicama ili sa kobasicom




Lazanje sa mesom i pečurkama

Sa mesom i pečurkama

Za 4 osobe:


400 g integralnog brašna,

200 g mlevene svinjetine,

manja glavica luka,

3 jajeta, 200 g konzerviranog graška,

30 g parmezana,

1,5 dl suncokretovog ulja,

2 kašike maslinovog ulja,

200 g mocarele

30 g šampinjona,

koren šargarepe,

manji koren celera, so i biber.


Umesite glatko, elastično testo od brašna i onoliko vode koliko je potrebno da se ne lepi za prste. Radnu površinu pospite brašnom, istanjite testo i podelite ga na široke trake i kuvajte ih u ključaloj, slanoj vodi u koju ste sipali kašiku ulja. Lazanje su kuvane čim isplivaju na površinu vode.

Ocedite i ostavite sa strane. Meso pomešajte sa struganim parmezanom, dodajte jaje, posolite, pobiberite i dinstajte na vrelom ljulju da meso porumeni. Pečurke, celer i šargarepu očistite, iseckajte na kolutiće, odnosno kockice i dinstajte na vrelom ulju zajedno sa seckanim lukom.

Dodajte oceđeni grašak iz konzerve, prelijte s dve kašike maslinovog ulja, promešajte i skinite sa ringle. U vatrostalnu posudu ređajte sloj lazanja, sloj mesa, sloj dinstanog povrća, sloj tvrdo kuvanih jaja isečenih na kolutove.

Po vrhu poređajte tanke kriške mocarele, i pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Sa tikvicama




Za 4 osobe:

150 g gotovog testa za lazanje,

1 kg mladih tikvica, 40 cvetova tikvica,

650 g sremskog sira,

60 g struganog parmezana,

1,5 dl mleka, veza vlašca,

2 čena belog luka,

60 g maslaca,

maslinovo ulje, so i biber.


Tikvice isecite na kolutove i dinstajte na 30 g vrelog maslaca zajedno sa seckanim čenom belog luka. Posolite, pobiberite, promešajte i dinstajte 10 minuta, pa dodajte seckani vlašac.
Cvetovima tikvica uklonite tučkove i drške, tridesetak cvetova iseckajte i pomešajte sa sremskim sirom i mlekom. Dodajte 40 g struganog parmezana, prstohvat soli i bibera.

Testo za lazanje kuvajte u slanoj, ključaloj vodi u koju ste sipali kašiku ulja, ocedite i ređajte na upijajući papir. Ostatkom maslaca podmažite vatrostalnu posudu i ređajte sloj lazanja, sloj dinstanih tikvica i sloj mešavine od sira. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal.

Završite slojem mešavine sira, odozgo rasporedite preostale cele cvetove tikvica, pospite ostatkom struganog parmezana, poređajte komadiće preostalog maslaca i pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Sa kobasicom






Za 4 osobe:


400 g gotovog testa za lazanje,

200 g svežih kobasica,

glavica luka,

2 šargarepe,

2 manja korena celera,

50 g brašna,

0,5 l mleka,

3 kašike maslinovog ulja,

2 kašike suncokretovog ulja,

80 g maslaca,

so i biber.


Luk, šargarepu i celer očistite, iseckajte i dinstajte 15 minuta na vrelom maslinovom ulju. Kobasici uklonite opnu (crevo) usitnite je i propržite u teflonskom tiganju bez masnoće.

Prženu kobasicu pomešajte sa dinstanim povrćem, posolite, pobiberite i dinstajte još 5 minuta.

Posebno otopite 60 g maslaca, dodajte brašno, promešajte i posle 2 minuta dodajte mlako mleko. Mešajte 5 minuta da se masa zgusne. Pred kraj posolite i pobiberite.

Testo za lazanje kuvajte 2,3 minuta u ključaloj slanoj vodi u koju ste sipali kašiku ulja, ocedite i ređajte na upijajući papir.

U podmazanu, vatrostalnu posudu ređajte sloj lazanja, sloj kobasica i prelijte bešamel sosom.

Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Vodite računa da poslednji sloj budu kobasice. Pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.




Uživajte!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 11, 2013 1:29 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kako da vam uvek dobro ispadne testenina?


Ako vam baš nikako ne polazi za rukom da vam kuvana testenina bude savršene čvrstine svaki put, ne očajavajte! Ovaj članak vam donosi savete šta treba obavezno raditi, a šta izbegavati.



Za kuvanje testenine koristite velike lonce. Dobro je i kada su lagani, jer će voda ponovo brzo provriti kada ubacite testeninu.


Nemojte dodavati ulje u vodu. Vodu zasolite tek kad voda provri, jer će testenina tako biti najukusnija. Na pola kilograma testenine ide oko dve kašičice soli.

Testeninu promešajte čim ste je ubacili u lonac i nekoliko puta tokom kuvanja da se ne zalepi za dno.


Ako na pakovanju piše da se testenina treba kuvati, na primer, deset minuta, probajte je minut ranije. Sveža testenina isplivaće na površinu čim je gotova.



1. Nikada ne lomite testeninu poput špageta tako da stane u lonac. Radije pustite da špageti vire dok malo ne opuste u sredini, pa ih potopite do kraja i promešajte.

2. Takođe nije dobra ideja da u vodu za kuvanje testenine dodajete ulje jer želite da se ne lepi. Dovoljno ju je promešati nekoliko puta tokom kuvanja. Ako stavite ulje u vodu, kasnije se nijedan sos neće fino održati na testenini.


Otprilike jednu šoljicu vode od kuvanja testenine možete ubaciti u sos koji pripremate i biće još ukusniji. Nemojte ispirati testeninu nakon kuvanja, jer ćete isprati i ukus.

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 12, 2013 5:17 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

* * * Paste za sladokusce * * *


Kaneloni sa spanaćem



* * * Potrebno je * * *



200 gr. kanelona

umak od paradajza

500 gr. spanaća

100 gr. luka

50 gr. maslaca

kašika suvog začina


300 gr. mekog sira

200 gr. mocarele

4 kašike rendanog parmezana.



* * * Priprema * * *


Na zagrejanom maslacu pecite naseckani luk, pospite suvim začinom, dodajte očišćen i opran spanać, pa dinstajte dok spanać ne uvene.

Na kraju umešajte meki sir. U vatrostalnu posudu stavite umak od paradajza i u njega uronite kanelone koje ste napunili pripremljenom smesom.

Prekrijte ih naseckanom mocarelom i parmezanom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta.


Prijatno!


Pasta sa tikvicama i šargarepom




* * * Potrebno je * * *


1-2 tikvice, izrendane

1-2 šargarepe, izrendane

glavica luka, isitnjena

dve kašičice vegete

1 dl slatke pavlake

2 kašičice maslinovog ulja

malo pečuraka

parmezan

400 gr. paste po želji.



* * * Priprema* * *


Stavite vodu za pastu i skuvajte je po uputstvu. U međuvremenu propržite luk na maslinovom ulju dok ne postane staklast, pa dodajte izrendanu šargarepu i sasvim malo vode.

Ostavite 2-3 minuta da se prodinsta i tek onda dodajte tikvicu i pečurke .


Poklopite i ostavite 4-5 minuta povremeno mešajući.

Posolite i začinite vegetom, pa zatim dodajte slatku pavlaku.

Pustite da provri i ostavite na blažoj vatri par minuta.

Procedite pastu i stavite u dublji tiganj sa spremljenim sosom.

Vratite na vatru 2 minuta da se lepo sjedini i poslužite.


* * * Po želji pospite rendanim parmezanom. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 14, 2013 3:30 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pancerote

Jako ukusno i primamljivo izgleda...a tek kad probate.. Testo je jako meko i sutradan.a bez kvasca i mleka...Probajte!



* * * Sastojci * * *

Testo: 750g.

brasna t-400 500g.

kisele pavlake(kiselog vrhnja) 1,5 kasicica

soli

1 kasicica secera

200 gr.margarina

2.praska za pecivo

3.jaja.


Nadev

200 gr.pilece salame

250 gr.trapista sira(ili Gaude,koji se topi)

100 gr.kecapa




Za premazivanje: 1.jaje.



* * * Priprema * * *


1. U posudu stavite kiselu pavlaku(kis.vrhnje),so,secer,jaja,sve dobro umutite zicom.

2. Dodajte omeksali margarin,prasak za pecivo,i postepeno dodavajte brasno,i zamesite glatko testo.

3. Ostavite da odstoji 20 min.


4. Testo podelite na 18 loptica.

5. Svaku razvijte oklagijom(velicine po zelji)ali tanko jer ce vam testo narasti,premazite sa malo kecapa,stavite kolut salame,i list sira.


Ako volite bogatije,mođete dodati po Vašoj želji :Šunke sitno seckane,kobasice sitno seckane,malo sitne slanine,pavlaku..

6. Krajeve testa premazite umuc.jajetom,preklopite,i stisnuti viljuskom(da nadev ne iscuri).


* * * Redjajte ih na veliki crni pleh oblozen papirom,premazite ih umucenim jajetom i pecite na 200c.-20 min. * * *


Prijatno!


Pancerote sa šunkom, sirom i šampinjonima



* * * Potrebno je * * *

1/2 kg brašna

1 dl mleka

1 kesica kvasca

1 kesica praška za pecivo

1 čaša jogurta

1 jaje

1 kašika ulja

1 kašičica soli



* * * Fil * * *

pire paradajz (kečap)

beli sir,

šunka

šampinjoni


* * * Priprema * * *




1. Razviti testo i čašom vaditi male krugove.


2. Na polovinu kruga staviti željene sastojke šunku,šampinjone ili beli sir, a može i kačkavalj, slaninica ili šta već imate.


3. Preklopiti krajeve i spojiti ih viljuškom ili modlom za pancerote.


* * * Pržiti u toplom ulju, a ne u vrelom na laganoj vatri, jer brzo izgore. Čim porumeni vaditi. * * *



Prijatno !


Kiflice sa šunkom i sirom



* * * Sastojci * * *

500 ml mleka

1 svež kvasac

2 kašičice šećera

1 kg brašna

2 jaja

300 gr. sira

300 gr. šunke

1 margarin

ulje

so


* * * Priprema * * *



150 ml zagrejanog mleka sipati u dublji sud, dodati šećer, 2 kašike brašna i kvasac.

U veći dublji sud staviti brašno, posolite i dodati 3 šoljice ulja, 1 jaje, mleko sa kvascem.

Mesiti i dodati preostalo mleko.

Kada se umesi testo iseći ga na 6 jednakih delova.

Od svakog parčeta formirati lopticu i ostaviti da naraste.

Umutiti belance, dodati žumance, izrendani sir i šunku isečenu na rezance.

Sjediniti sastojke.

Od svake loptice razvucite koru i secite na trouglove.

Na svaki trougao nanesite fil, uvijte kiflicu i ređajte na pouljenu tepsiju.

Kada sve kiflice uvijete, u posebnu posudu umutite jedno žumance, dodajte jednu supenu kašiku ulja i premažite kiflice.

* * * Na svaku kiflicu stavite parče margarina. Peći 20 min na temperaturi od 200°C. * * *

NAPOMENA!Kiflice slane možete puniti samo sa sirom,ili pečurkama,ili svim tim zajedno.
Možete na kraju spremanja dodati susam,kim .šta volite..biće pikantnije i još slasnije.

A ako više volite slatke kiflice možete puniti eurokremom,omiljenim đžemom,slatkim od kajsija..

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 15, 2013 5:46 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pica kaprićoza

Vreme spremanja: 60 min za 3 pice..


* * * Priprema * * *



Da napravite testo za picu kaprićozu pomešajte toplo mleko, vodu, šećer, so, kvasac i malo brašna pa promešajte.

Ostavite 10 min da testo stoji pa dodajte ulje i brašna po potrebi ga dobijete glatko srednje tvrdo testo koje se ne lepi za ruke.

Testo možete odmah koristiti.

NAPOMENA!Danas gotovo testo za pizzu,možete kupiti u raznim marketima,oko 50.dinara je..a onda možete pustiti mašti na volju..i slagati na nju šta najviše volite..i na kraju je samo ispeći.


* * * Za ovu pizzu,potrebno Vam je* * *

* * * Namirnice * * *


testo

sir trapist 150.gr.

šampinjoni 150.gr.
150

šunkarica 150.gr.

1.origano

pavlaka

kečap

pelat

so

ulje

kvasac

voda

testo

brašno 500g

šećer



* * * Priprema * * *



Da napravite pelat za picu kaprićozu pomešajte kečap( koristite po svom ukusu pica kečap ili ljuti), so, šećer i ulje sve dobro promešajte.



Podelite testo na pola (dobićete testo za dva okrugla kalupa za picu ili 1 veliku tepsiju), razvite testo za picu oklagijom i premažite ga pelatom.
Izrendajte trapist, šunkaricu tanko isecite, a šampinjone isecite na listiće.

Preko pice pospite pola sira, složite šunkaricu i šampinjone, pa pospite origanom i pavlakom.


Ugrejte rernu na 220 stepeni (ako ima ventilator upalite ga), stavite picu kaprićozu i pecite oko 5-10 minuta.

Pred kraj pečenja pospite picu preostalim sirom i vratite samo na minut da se sir istopi.


* * * Picu kaprićozu poslužite toplu. * * *


Prijatno!


"Moja omiljena pizza"

Ja najviše volim pizzu,kad ja spremim,zato što stavim svega pomalo..meni se sviđa,i brzo se spremi,a ukus je fenomenalan...



Potrebno je za 3.osobe


* * * Materijal * * *


3.gotova testa za pizzu

1.pavlaka

300.grama šunkarice tanko isečene

2.pune šake pečurki,oko 350 grama,sitno isečenih

oko 300.grama čajne kobasice,isečenih na tanke kolutiće

2- 3.kesice origana

3.jajeta

slatki kečap - uvek imam kući big pakovanje,pa sipam po želji.


sir trapist 300.grama

suvog vrata oko 250.grama iseckanog na sitne kockice


nekoliko maslina

* * * Priprema * * *

Svako testo namažem slatkim kečapom.Ređam šunkaricu,pečurke,suvi vrat,celu kesicu origana skoro izručim na pizzu,koja je za mene,a druge pitam kolko žele origana ,,jer origano daje taj poseban"šmek"pizzi,i jako volim origano inače.Kašikom manjom sipam kuglice od pavlake na testo,čajnu kobasicu,odgore uzrendam dosta trapist sira.

Pečem u ugrejanoj rerni na 220 stepeni,dok ne vidim da se ispeklo testo,proveravam,oko 10 minuta se peče obično.Pred kraj dodam još izrendanog sira odgore i jedno jaje na oko ,stavim na pizzu u sredinu,da se ispeče,ako spremam u mikrotalasnoj,bude i brže..Kada je gotova sipam slatkog kečapa po pizzi,ne preterano.



Pošto je dosta kalorična obično je jedem ceo dan,ne treba mi ništa drugo,zameni mi 3.obroka..


Uz nju volim coca colu,mada je izbegavam piti,ali sa pizzom,se odlično slaže.

* * * Serviram i dekorišem maslinama uz sveće, u lepim tanjirima sa salvetom i priborom,dok je još topla i miriše predivno.. * * *

Prijatno!


_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 17, 2013 8:34 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Letnja pizza



* * * Potrebno je * * *


250 gr. poluoštrog brašna,

7 g kvasca,

mešavina začina za picu,

7 supenih kašika maslinovog ulja,

2 veze majčine dušice,


100 gr. paradajz-pirea,

so, biber,

12 kolutova mocarele,


250 gr. paradajza,

50 gr. šunke



* * * Priprema * * *


Od brašna, kvasca, malo soli, pet supenih kašika ulja i malo mlake vode zamesite testo.

Zatim ga kratko premesite, napravite jufkice i pustite da odstoje oko pola sata.

U posudi pomešajte paradajz-pire, so, listove majčine dušice i iseckanu papriku.

Od testa napravite podloge za picu prečnika 28 cm i stavite ih na papir za pečenje.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na temperaturi od 200 stepeni od 20 do 25 minuta.

U međuvremenu isecite paradajz na tanke kriške. Izvadite testo za picu i ređajte preko kolutove mocarele, paradajza i šunke.

Sipajte nekoliko kapi maslinovog ulja preko i začinite majčinom dušicom.

* * * Pecite još 15 minuta.Izvadite iz rerne i servirajte. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 09, 2013 6:36 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kifle sa pire krompirom

Jeli ste kifle sa sirom, džemom, a da li ste probali sa krompirom? Probajte!




* * * Sastojci:* * *

pire od 3 veća kuvana krompira

600 gr. brašna

2 žumanceta

2 dl mleka

kvasac

so




* * * Priprema:* * *

Od navedenih sastojaka umesit testo, neka nadođe.

Podeliti na loptice. Iste loptice razvit u krug.


Svaki krug iseći na osam delova i sa šire strane uviti kiflice.


* * * Premazati belancetom, pustit da nadođe oko 20 do 30 minuta i peći na 180° oko 20 minuta. Kifle se mogu puniti sirom, salamom, a lepe su i bez punjenja. I drugi dan su sveže. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Testenina Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Strana 3 od 4

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon